Θέλω να αλλάξω τη ζωή μου! Ή τιμάς τον σκοπό της άφιξής σου ή μένεις για πάντα με ένα αιωρούμενο στον αέρα, τι θα γινόταν αν…Πολλές φορές σκέφτομαι πώς θα είναι αν φτάσω στο τέλος της ζωής μου και ξαφνικά μετανιώνω για όλες εκείνες τις φορές που δεν άρπαξα τη ζωή από τα μαλλιά, που από το φόβο μήπως σπάσω τα μούτρα μου δεν έκανα την κίνηση που θα άλλαζε τη ζωή μου. Πώς θα είναι όταν θα έχω φτάσει στο τέλος που δεν θα έχω τιμήσει τον σκοπό της άφιξής μου; Πώς θα βρω το κουράγιο να κάνω το βήμα; Πώς θα σηκώσω τα μανίκια και θα πω πάμε να το κάνουμε και να δούμε τι θα γίνει!

Από το θέλω να αλλάξω τη ζωή μου, στο μπορώ, μια απόφαση δρόμος

Σήμερα θα συμβεί κάτι απίστευτο! Ένας άνδρας 45 ετών θα παραιτηθεί από την εργασία του και θα βάλει το κλειδί στην δική του επιχείρηση. Μια 20χρονη κοπέλα θα παρατήσει τη σχολή που πέρασε και θα πάει να γραφτεί σε ένα επαγγελματικό σεμινάριο που θα την εκπαιδεύσει σε αυτό που λαχταρά να μάθει και να εργαστεί. Ένας άλλος άνθρωπος θα αφήσει τη σιγουριά της παρέας του και θα πάει να γνωριστεί με μια άγνωστη κοπέλα που είδε στην καφετέρια σήμερα. Μια 60χρονη γιαγιά, θα κάνει μαθήματα ζωγραφικής.

Δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα φέρουν όλες αυτές οι δράσεις στη ζωή τους, το μόνο σίγουρο είναι ότι ξεκινώντας από μια μικρή αλλαγή θα έχουν διαφορετικά αποτελέσματα στη ζωή τους. Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο!

Πού να τρέχω

Το ξέρω ότι συχνά γίνομαι εκνευριστική με την εμμονή μου στο να κυνηγάμε πράγματα. Ίσως πράγματι για κάποια πράγματα να μην είμαστε έτοιμοι, το timing να μην είναι ποτέ κατάλληλο και όντως να πρέπει να ζήσουμε κάποιες εμπειρίες στο ταξίδι της ζωής μας ώστε να μαζέψουμε τις εικόνες και να γεμίσουμε τις αποσκευές μας με πολύτιμα εφόδια.

Όλοι οι coaches παρακίνησης λένε «ξεκίνα πριν να είσαι έτοιμος», κάποιες φορές το μόνο που χρειάζεσαι είναι να πάρεις φόρα και να ξεκινήσεις! Έχεις ό,τι χρειάζεσαι και ακόμα και αν σου λείπει κάτι σήμερα να ξέρεις ότι όταν μπουν τα πράγματα σε σειρά θα δεις ότι σιγά σιγά θα βρεις όλα τα εφόδια για να συνεχίσεις.

οι ήρωες που σε εμπνέουν
Pexels

Η ερώτηση κλειδί είναι πάντα «τι θέλω». Δεν μπορούμε να απαντήσουμε με σιγουριά τι είναι αυτό που θέλουμε. Είμαστε σε μια συνεχή αναζήτηση και προσπαθούμε να διαλέξουμε ανάμεσα στα εκατό πράγματα που μας αρέσουν ποιο είναι το σημαντικότερο. Δεσμευόμαστε μέσα σε καλούπια που έχει βάλει η κοινωνία για εμάς, σχετικά με το βάρος, την ηλικία, τις γνώσεις.

Πού να τρέχω; Δεν είμαι καλά όπως είμαι; Αφού έχω τη δουλειά μου, έχω τη σχολή μου, έχω την ησυχία μου, έχω τον ελεύθερο χρόνο μου να δω τις σειρές μου, πού να τρέχω; Το γεγονός ότι το σκέφτηκες και πέρασε από το μυαλό σου, που ξυπνάς και σιχτιρίζεις που είναι Δευτέρα, που δεν αισθάνεσαι εσωτερική πληρότητα κάτι σημαίνει.

Γι’αυτό ψάχνεις τριγύρω τρόπους να αλλάξεις ριζικά τη ζωή σου. Και πάνω που βρήκες τη λύση στο πρόβλημά σου και είσαι έτοιμος να σηκώσεις μανίκια, αμέσως κόβεις τη φόρα σου και λες άστο, πού να τρέχω και ξέρω και το λόγο. Το έχω κάνει άπειρες φορές στη ζωή μου.

«Αν περιμένεις την κατάλληλη μέρα, κάποιου είδους σημάδι… αυτό είναι! Σήμερα είναι η μέρα»- Δωρεάν Μαθήματα έμπνευσης απ’ την Όπρα

Θα προκαλέσει πόνο ή απόλαυση;

Είναι η ζώνη ασφάλειας που το μυαλό σου θέλει να παραμείνει. Δεν θέλει το νέο, δεν θέλει να προσπαθήσει, δεν μπορεί να προκαλέσει όλον αυτόν τον πόνο σε εσένα. Κάθε φορά που διαλέγεις την πεπατημένη οδό αποκλείεις από τον εαυτό σου την δυνατότητα να γίνεις ο άνθρωπος που θα ήθελες να είσαι. Ο άνθρωπος που γνωρίζεις πολύ καλά ότι έχεις τις δυνατότητες να γίνεις και ξέρεις πολύ καλά και τον τρόπο που μπορείς να το κάνεις. Όμως σε σταματάς για να μην προκαλέσεις πόνο.

Ο πόνος είναι πρόσχαιρος όπως και οι απολαύσεις σε αυτά που δεν πρέπει να κάνεις και το γνωρίζεις πολύ καλά. Τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα όμως είναι αυτά για τα οποία αύριο θα είσαι περήφανος για σένα. Κάθε τσιγάρο που δεν άναψες, κάθε junk food που δεν έφαγες, κάθε φορά που μίλησες και ύψωσες το ανάστημά σου, κάθε φορά που κυνήγησεις το σκοπό σου, είναι λόγοι για τους οποίους αύριο θα σε ευχαριστείς.

Αν μπορούσες μόνο να το δεις με τα μάτια της ψυχής σου, με τον οραματισμό ή το manifestation, αν έπειθες το μυαλό σου, που μεταξύ μας, δεν μπορεί να ξεχωρίσει το πραγματικό από το φανταστικό, ότι όντως σήμερα θα συμβεί κάτι απίστευτο, μήπως τότε μόνο θα γινόσουν ασταμάτητος; Εύχομαι να μην σε σταματήσει τίποτα!

Πώς να γίνω ο coach του εαυτού μου και να βελτιώσω τη ζωή μου σήμερα κιόλας

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News