Το νέο sex shop της Βρετανίας ακούει στο όνομα “Sex with cancer” και είναι το πιο ιδιαίτεροο online κατάστημα με sex toys που υπάρχει. Ο λόγος; Είναι σχεδιασμένο για πρώην και νυν ασθενείς με καρκίνο.

O Brian Lobel και η Joon- Lyn Goh είναι οι ίδιοι πρώην καρκινοπαθείς και καλλιτέχνες. Κατάφεραν να ξεπεράσουν την ασθένεια και στη συνέχεια αποφάσισαν να μιλήσουν για ένα θέμα που δεν συζητιέται συχνά: Πώς επηρεάζει ο καρκίνος τη σεξουαλική ζωή. Τελικά, βρήκαν τον καλύτερο τρόπο για να το κάνουν. Άνοιξαν ένα sex shop με παιχνίδια, πληροφορίες και τέχνη που φτιάχτηκαν με γνώμονα πρώην και νυν καρκινοπαθείς.

Μιλώντας στο Dazed, οι δυο τους εξήγησαν ότι ο καρκίνος και οι θεραπείες έχουν σοβαρό αντίκτυπο στη σεξουαλική ζωή, άμεσα ή έμμεσα. Κι αυτό όχι μόνο γιατί μια επέμβαση για αφαίρεση όγκου μπορεί να αλλάξει το σώμα, αλλά και λόγω των παρενεργειών των θεραπειών. Για παράδειγμα, η ραδιοθεραπεία και η χημειοθεραπεία μπορεί να προκαλέσουν κολπική ξηρότητα και στυτική δυσλειτουργία.

O Brian Lobel και η Joon- Lyn Goh σκέφτηκαν ότι θα ήθελαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να διαχειριστούν αυτά τα ζητήματα, έτσι συνεργάστηκαν με ειδικούς γιατρούς, ακτιβιστές, ψυχολόγους και ειδικούς σε sex toys και δημιούργησαν το Sex with cancer.

«Όταν έγινε η δική μου διάγνωση, στις αρχές του 2018, στράφηκα στον φίλο μου και πρώην καρκινοπαθή, τον Brian», δήλωσε η Joon- Lynn Goh.

Μία μέρα, ο Brian έριξε την ιδέα που χτιζόταν για καιρό – τι θα γινόταν αν οι καρκινοπαθείς είχαν ένα δικό τους sex shop; Από εκείνη την ώρα, η ερώτηση αυτή ήταν το μόνο που με βοήθησε τόσο στη θεραπεία μου, η οποία κράτησε έναν χρόνο, ενώ μας κράτησε απασχολημένους για τέσσερα χρόνια μέχρι να την υλοποιήσουμε

Ο Bryan απ’ την πλευρά του σχολίασε πως ο κόσμος είναι απαράδεκτος στο να μιλάει για τον καρκίνο, σχεδόν εξίσου κακός με όταν μιλάει με το σεξ. «Οπότε η ιδέα ήταν να δημιουργήσουμε έναν χώρο όπου θα μπορούσαμε να μη μιλάμε ή να μιλάμε σωστά για το σεξ, τον καρκίνο και τη συνύπαρξή τους, και να τον γεμίσουμε με επιλογές, πιθανότητες, έμπνευση».

Εκτός από sex toys, στο Sex with cancer θα βρει κανείς και έργα τέχνης, αλλά και μια online performance που έφτιαξε ο Brian.

Ο κόσμος αντιλαμβάνεται την έννοια του καταστήματος. Έχεις ένα πρόβλημα, πας στο κατάστημα για να το αντιμετωπίσεις. Παρότι δεν είμαστε φαν του καπιταλισμού, καταλαβαίνουμε τη λογική αυτή. Αλλά βλέπουμε πως δεν υπάρχουν προϊόντα με λύσεις για όλα τα προβλήματα που έχουν σχέση με τον καρκίνο ή/και το σεξ. Δεν έχει να κάνει μόνο με τη στυτική δυσλειτουργία ή την ξηρότητα του κόλπου, αλλά και τις σχέσεις, τα πραγματικά συναισθήματα για το σώμα, τον θρήνο και λοιπά. Και κανένα προϊόν στον κόσμο, καμία θεραπεία ή συζήτηση δεν μπορεί να τα αγγίξει

«Η ενημέρωση δίνει αυτοπεποίθηση και η αυτοπεποίθηση είναι σέξι», είναι το κεντρικό τους σύνθημα, με το οποίο καλούν τον κόσμο να μιλήσει για όλα αυτά που είναι δύσκολο να μιλάμε.

Άνθρωποι νίκησαν τον καρκίνο και μοιράζονται την ιστορία τους

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News.