Πολλές φορές σκέφτομαι πόσο μοιάζουμε οι άνθρωποι μεταξύ μας. Πόσο στον πυρήνα μας κατακλυζόμαστε από παρόμοιες σκέψεις, ανησυχίες και φόβους. Έχουμε μία ζωή που τρέχει και μόνιμα θέλουμε να την κάνουμε καλύτερη. Να γίνουμε καλύτεροι. Κι όμως ξεχνάμε τα βασικά πράγματα που μας κρατάνε πίσω και συχνά δε κάνουμε πολλά για να σταματήσουν να μας επηρεάζουν. Σήμερα… Τώρα… Υπάρχουν 5 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις για να πας μπροστά όπως σου αξίζει.

5 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις

Θες να τους ευχαριστήσεις όλους

Πρόκειται για ένα ανθρώπινο χαρακτηριστικό που δε μπορεί να θεωρηθεί “κακό”, ωστόσο στην υπερβολή του σε βλάπτει. Δε μπορείς να τους ευχαριστήσεις όλους. Πρόκειται για μία αλήθεια που πρέπει να δεχτείς. Η θέληση δεν πειράζει… Αυτό που πειράζει είναι να ξεχνάς τον εαυτό σου. Σε βάρος όλων όσων θα ικανοποιούσαν τις προσωπικές σου επιτεύξεις να κοιτάς την ικανοποίηση των άλλων. Μην το κάνεις… Κι αν θες να το κάνεις, κάν’ το για όσους το αξίζουν.

δέρμα είναι σε έξαρση

Φοβάσαι την αλλαγή

Τελικά, πόσο κακό μπορεί να είναι κάτι που αλλάζει; Πόσο τρομερό φαντάζει στα μάτια σου το νερό που μπορεί να γίνει πάγος ή να εξατμιστεί; Η ζωή μας αλλάζει, εμείς αλλάζουμε και δεν είναι πάντα για κακό. Τις περισσότερες φορές μάλιστα τελικά βρίσκεις τον εαυτό σου εκεί που ποτέ δεν περίμενες. Μη φοβάσαι να αλλάξεις, μη φοβάσαι να δοκιμάσεις καινούρια πράγματα… Μη φοβηθείς ακόμα κι αν χρειαστεί να γυρίσεις πίσω σε κάτι. Θέλω να πιστεύω πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Αν θες μπορείς να το πιστέψεις κι εσύ.

Ζεις στο παρελθόν

Σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεσαι, το παρελθόν σου είναι κομμάτι σου και σε έχει καθορίσει. Δε χρειάζεται να το ξεχάσεις ή να το πετάξεις σε μία γωνία του μυαλού σου. Χρειάζεται να το κάνεις φίλο σου. Χρειάζεται να το έχεις δίπλα σου και όταν σου ψιθυρίζει ότι κάτι το έχεις ξανακάνει και δεν έχει βγει να το ακούς. Μην επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη. Αγκάλιασε όσα έζησες, καλά και άσχημα. Αλλά προχώρα… Μη μένεις πίσω. Πάρε αγκαζέ το παρελθόν σου και κοίτα το μέλλον σου.

έλεγχος των συναισθημάτων

Υποβιβάζεις τον εαυτό σου

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που έχεις να κάνεις σε αυτή τη ζωή είναι να σε αγαπάς. Αν δεν αγαπήσεις εσύ τον εαυτό σου, πώς περιμένεις να το κάνουν οι άλλοι; Τον εαυτό σου πρέπει να τον έχεις ψηλά, να του δίνεις αξία, να τον προστατεύεις… Στις δύσκολες ώρες και αναπόφευκτα μέχρι το τέλος θα είναι εκείνος εκεί για σένα. Πρώτα όμως πρέπει να είσαι εσύ εκεί γι’ αυτόν.

Υπεραναλύεις τα πάντα

Είμαι υπέρ του να σκέφτεσαι. Πρέπει να σκέφτεσαι. Όχι όμως να υπεραναλύεις τα πάντα. Ο γυναικείος εγκέφαλος συχνά παρομοιάζεται με ένα δίκτυο. Όλα οδηγούν κάπου και από εκεί κάπου άλλου και όλο αυτό δεν έχει τέλος. Το να τρομοκρατείς τον εαυτό σου με το τι θα γινόταν αν και να φτάνεις μέχρι τη στιγμή του τι θα γινόταν αν δεν είχες γεννηθεί, νομίζω καταλαβαίνεις ότι είναι μάταιο. Φρόντισε τη σκέψη σου ώστε να είναι εποικοδομητική.

Αυτά είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις για σένα, σήμερα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News