Το πρωί είναι για να γεμίζεις τις μπαταρίες σου και να ξεκινάς τη μέρα σου δημιουργικά και με ιδέες. Κι αν δεν ξέρεις πώς να πάρεις έμπνευση το πρωί, σου έχουμε τη λύση.

Λατρεύω να ξυπνάω το πρωί και να γεμίζω το μυαλό μου με ιδέες που θα με κάνουν να έχουν έμπνευση μες τη μέρα και να είμαι δημιουργική, τόσο στη δουλειά μου όσο και στην υπόλοιπη καθημερινότητά μου. Βέβαια, δεν είναι εύκολο να εμπνέεσαι κάθε μέρα, όμως ξέρουμε τις λύσεις που πραγματικά θα σε βοηθήσουν, ώστε να έχεις κι εσύ δημιουργικές ιδέες και έμπνευση από το πρωί κιόλας που ξυπνάς.

Πώς να πάρεις έμπνευση το πρωί;

Κάνε yoga και διαλογισμό

Είναι ένας πολύ καλός και αποτελεσματικός τρόπος ώστε να χαλαρώσεις το πνεύμα σου και να κάνεις focus σε κάτι που σε ενδιαφέρει. Καθάρισε το μυαλό σου και να δεις που θα γεμίσεις με έμπνευση.

Βγες έξω στη φύση

Αν έχεις χρόνο και προλαβαίνεις, είναι πραγματικά πολύ ωφέλιμο να βγαίνεις έξω στη φύση για μια βόλτα, χωρίς φυσικά να είσαι κολλημένος στην οθόνη του κινητού σου, αλλά παρατηρώντας τι συμβαίνει γύρω σου και χαλαρώνοντας. Αν θες φυσικά, μπορείς να ακούς και μουσική για έξτρα δόση έμπνευσης.

Διάβασε και ασχολήσου με τις τέχνες

Τα βιβλία, αλλά και οι τέχνες είναι αναμφίβολα από τις καλύτερες πηγές έμπνευσης. Μπορείς να ξεκινήσεις τη μέρα σου πολύ εύκολα, διαβάζοντας μερικές σελίδες ενός αγαπημένου βιβλίου, ζωγραφίζοντας, χορεύοντας και όντας εν τέλει δημιουργικός ήδη από τα πρώτα λεπτά που έχεις ξυπνήσει. Φαντάσου πόσο υπέροχη θα είναι και η υπόλοιπη μέρα σου!

πώς να πάρεις έμπνευση
Pexels

Βάλε να ακούσεις κάτι που θα σου δώσει έμπνευση

Όπως ετοιμάζεσαι ή όπως πηγαίνεις προς τη δουλειά, ακόμα κι αν δεν έχεις χρόνο, μπορείς να βάλεις να ακούσεις ένα podcast, μία ομιλία TEDx ή οποιαδήποτε άλλη που θα σε εμπνεύσει. Δεν είναι κάτι που θα σου αποσπάσει την προσοχή ή θα σου “φάει” ώρα, αλλά αντιθέτως είναι μια καλή ευκαιρία να ακούσεις άτομα που μπορούν να σε παρακινήσουν.

5 TEDx ομιλίες που θα σου δώσουν έμπνευση σε κάθε δύσκολη μέρα

Δώσε στον εαυτό σου τη δυνατότητα να αποσυνδεθεί

Τι εννοούμε να αποσυνδεθεί; Από τις οθόνες φυσικά, όπως από το κινητό, τον υπολογιστή, την τηλεόραση. Δε χρειάζεσαι όλα αυτά με το που ξυπνάς. Σκέψου πόσα πολλά πράγματα μπορείς να κάνεις χωρίς αυτά, που μεταξύ άλλων σε κάνουν και λιγότερο δημιουργικό, αφού σου τα προσφέρουν όλα έτοιμα και δεν σε αφήνουν να σκεφτείς και να αφήσεις το πνεύμα σου ελεύθερο.

πώς να πάρεις έμπνευση
Pexels

Ασχολήσου με πρότυπα, άτομα που δίνουν έμπνευση

Διάβασε βιβλία και άκου ομιλίες προτύπων, ατόμων που μιλάνε και δίνουν έμπνευση και δύναμη και μόνο μέσα από λίγα λόγια τους, όπως η Gwyneth Paltrow και η Michelle Obama. Σίγουρα θα αποκτήσεις αμέσως τη στήριξη και τις ιδέες που θες μες τη μέρα.

10 φράσεις που έχει πει η Michelle Obama και θα σου δίνουν έμπνευση κάθε μέρα που ξυπνάς!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News