Πώς να είμαι ο εαυτός μου, όταν βλέπω ότι έχω πολύ δρόμο μπροστά μου να διαβώ. Όταν βλέπω ότι χρειάζομαι βελτίωση, όταν ο τρόπος που συμπεριφέρομαι δεν μου αρέσει, δεν με εκφράζει, δεν με καλύπτει. Ξέρω πολλούς ανθρώπους που έχουν δύο εαυτούς. Ή μάλλον έχουν έναν εαυτό, τον οποίο τον κρύβουν πάρα πολύ καλά ως επτασφράγιστο μυστικό. Φοβούνται να ανοιχθούν εντελώς, να ξεδιπλώσουν όλα τα κομμάτια τους, από φόβο μήπως όταν κάποιος τους γνωρίσει και δει ποιοι είναι πραγματικά φύγει μακριά.

Πώς να είμαι ο εαυτός μου

Οι άνθρωποι που ίσως έχεις δει και εσύ, που είναι οκ με το πώς είναι σήμερα είναι ελάχιστοι. Τους βλέπεις και είναι γεμάτοι με αυτοπεποίθηση, περπατούν λες και οι χώροι τους ανήκουν, δουλεύουν και βλέπεις ότι αυτό που κάνουν έχει αποτέλεσμα, μπαίνουν σε δωμάτια γεμάτα ανθρώπους και όμως πάλι καταφέρνουν να τραβήξουν όλα τα φώτα πάνω τους, ακόμα και αν δεν μιλάνε, ακόμα και αν δεν πουν τίποτα κι όμως τα βλέμματα όλα πέφτουν σ’αυτούς.

Αυτοί οι άνθρωποι, έχω την εντύπωση, ότι τα έχουν τακτοποιημένα τα πράγματα στο μυαλό τους. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς έχουν πολύ ξεκάθαρη εικόνα του εαυτού τους. Ξέρουν την αξία τους και ότι είναι αδιαπραγμάτευτη, ξέρουν ότι είναι είναι αποδεκτοί και αρεστοί έτσι ακριβώς όπως είναι!

Βρες την ομάδα με την οποία θα έχεις το δικαίωμα να είσαι ο εαυτός σου

Πώς μπορείς και εσύ να πάρεις το παράδειγμα από εκείνους και να γίνεις αυτός ο άνθρωπος που είναι οκ με τον εαυτό του; Πώς το καταφέρνουν αυτοί οι άνθρωποι; Η λύση είναι μια! Η αγάπη. Αγαπούν οι ίδιοι τον εαυτό τους, τον αποδέχονται και αυτό λειτουργεί ως καθρέφτης τους. Γυρεύουν, προσελκύουν και βρίσκονται πάντα γύρω από ανθρώπους που τους αγαπούν no matter what. Τους αγαπούν άνευ όρων και χωρίς προϋποθέσεις.

Ακόμα και αν σήμερα δεν είσαι έτσι, θεωρείς ότι δεν μπορείς να είσαι στο 100% ο εαυτός σου, ίσως δεν έχεις βρει ακόμα «τη φυλή σου», την ομάδα σου που σε αγαπά και είναι η μεγαλύτερη fan σου. Όλοι οι άνθρωποι ανθίζουμε όταν μας αγαπούν, όταν ξέρουμε ότι μπορούν να μας αποδεχτούν όπως και αν είμαστε.

Έχω το δικαίωμα

Να κλάψω, να γελάσω, να κάνω σαχλαμάρες, να κάνω λάθη, να φοβάμαι, να ζηλεύω, να δουλεύω πολύ, να πέφτω να σηκώνομαι, να νιώθω με τον δικό μου ρυθμό και τις δικές μου ανάγκες. Πώς να ξεπεράσω όλο αυτό το τρυπάκι που μπαίνουμε από μικρά παιδιά; Να μην κάνω κλάψω, να μην φωνάξω, να μην κάνω λάθος, να μην νιώσω έτσι… Γιατί; Έχω το δικαίωμα να νιώθω όπως θέλω. Τα συναισθήματα, άλλωστε, δεν είναι μόνιμες καταστάσεις, κρατούν για λίγο.

Μεγαλώνουμε με αυτήν την εντύπωση, ότι πρέπει να πληρούμε συγκεκριμένες προδιαγραφές για να είμαστε αγαπητοί και αρεστοί. Μήπως όμως ακόμα δεν έχεις βρεις την ομάδα αυτή που σε αποδέχεται όπως είσαι; Αυτή που δεν θέλει να σε αλλάξει;

πώς να γίνω αυτός που θαυμάζω
Pexels

Τι χρειάζεται να αλλάξεις

Ακόμα και αν σήμερα βλέπεις ότι όντως χρειάζεσαι να βελτιώσεις σημεία του εαυτού σου που θα σου άρεσαν να αλλάξουν, πράγματα που αν τα άλλαζες θα βελτιωνόταν αισθητά η ζωή σου, κάντο! Εννοείται, είμαστε έργα προς βελτίωση, όπως τα διαμάντια που μετά από την πίεση και τη σκληρή δουλειά βγάζουν τη λάμψη τους.

Μη σε ακυρώνεις όμως εντελώς! Όλοι μας έχουμε μοναδικά σημεία, δυνατά σημεία τα οποία συνθέτουν αυτό που είμαστε σήμερα και μπορεί να είναι αυτά που μας κάνουν ξεχωριστούς.

Γιατί συνεχίζουμε να βάζουμε εμπόδια στον εαυτό μας; Ποιος είναι αυτός που κρατάει τα δεσμά;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News