Η μακροβιότερη Βασίλισσα που έζησε και βασίλεψε στην παγκόσμια ιστορία ήταν η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι περισσότεροι από εμάς την θυμόμαστε να είναι στη βασιλεία όλη μας τη ζωή και είναι απίστευτο ότι σήμερα ξημέρωσε η μέρα που η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν είναι πια κοντά μας. Τι ήταν αυτό που την έκανε να ζήσει τόσα χρόνια; Ποιες ρουτίνες, τρόπος ζωής και mindset, σύμφωνα με αυτά που έχουν καταγραφεί από τους βιογράφους της, συντέλεσαν στο να μακροημερεύσει; Υπάρχει άραγε κάτι που θα χωρούσε στη ζωή ενός απλού ανθρώπου από το lifestyle μιας γαλαζοαίματης;

Πώς έγινε η μακροβιότερη Βασίλισσα;

Δεν είμαστε αιώνιοι, αυτό είναι το μόνο που έχουμε ως δεδομένο καθώς ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή. Όποιος έρχεται σε αυτή τη ζωή γνωρίζει ότι έχει ημερομηνία λήξης. Κάθε άνθρωπος που καταφέρνει να ζει σχεδόν 100 χρόνια αποτελεί έμπνευση για όλους μας, ειδικά στην εποχή που ζούμε που τα προσδόκιμα της ζωής έχουν πέσει τόσο χαμηλά.

Σχεδόν 100 χρόνια ζωής και 70 χρόνια βασιλείας. Μια ολόκληρη ζωή. Παγκόσμιος πόλεμος, καταστροφές, πόλεμοι, πολιτικές αναταράξεις, πανδημίες. Και όμως εκείνη κατάφερε να σταθεί αντάξια του στέμματος, να υπηρετήσει με αξιοπρέπεια και σεβασμό και σήμερα να μιλάει όλη η υφήλιος για εκείνη και τον χαμό της.

Κάντο όπως η Βασίλισσα

  1. Ήταν πολύ προσεκτική με τον ήλιο. Δεν επέλεγε για διακοπές εξωτικά μέρη με λαμπερό ήλιο αλλά την χλωμή τις περισσότερες φορές Σκωτία. Και γι’αυτό το λόγο είχε τόσο σφριγηλό και βελούδινο δέρμα.
  2. Εκτός από λίγη πούδρα και κραγιόν δεν φορούσε άλλο μακιγιάζ. Η μόνη φορά που δεχόταν τις υπηρεσίες make up artist ήταν στο χριστουγεννιάτικο διάγγελμά της.
  3. Δεν έκανε γυμναστική με τον τρόπο που κάνουμε εμείς. Κάθε μεσημέρι έκανε έναν περίπατο στα βασιλικά ανάκτορα με τα σκυλάκια της και μέχρι το τέλος έκανε ιππασία. Δεν σήκωσε ποτέ βαράκια, δεν έκανε σκληρή γυμναστική.
  4. Έκανε την πρακτική της «Ηθελημένης ανάπαυλας» για 8 εβδομάδες κάθε χρόνο στο αγαπημένο της Μπαλμόραλ. Εκεί έκανε τα αγαπημένα της χόμπι και ξεκουραζόταν ανελλιπώς, σαν να ήταν το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο.
  5. Δεν ήταν καθόλου εγωκεντρική. Μιλούσε αόριστα στο τρίτο πρόσωπο χωρίς ποτέ να λέει τις λέξεις «εγώ» ή «εμένα».
  6. Έπινε με αυτοπειθαρχία το κλασικό 5 o’clock Τea και απέφευγε οποιαδήποτε κατάχρηση.
  7. Σχετικά με το mindset κάτι που είχε πάρει από τη βασιλομήτωρ ήταν η ήρεμη αποστασιοποίηση, δηλαδή στις δυσκολίες δεν έλεγε ποτέ: «είμαι λυπημένη ή στεναχωρημένη» αλλά προτιμούσε να πει «δεν είναι θλιβερό»; Σαν έβαζε ένα φρένο στο τι μπορεί να ελέγξει, τι είναι στο χέρι της και τι άφηνε να μπει μέσα της και να αφήσει την επιρροή του.
  8. Στα τόσα χρόνια που ζούσε, βιώσε πολλές στεναχώριες, λύπες, δύσκολες στιγμές, απώλειες αγαπημένων προσώπων. Ρωτούσε κάθε φορά τον εαυτό της: «Αυτή η αρνητική σκέψη η συμπεριφορά με βοηθά ή με πονά».
  9. «Η κατάθλιψη φέρνει κατάθλιψη, ασχολούμαστε περισσότερο με τα λάθη παρά με τα σωστά». Είχε αυτή την επιλεκτή οπτική, έκανε στην άκρη όλα τα αρνητικά και επικεντρωνόταν στα θετικά.

«Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε». Πέθανε η Βασίλισσα Ελισάβετ. Το τέλος μιας ολόκληρης εποχής.

βασίλισσα Ελισάβετ βιογραφικό

Στην πράξη

Σίγουρα η ζωή μας εμάς των ανθρώπων δεν μοιάζει σε τίποτα με τη ζωή της Ελισάβετ ΙΙ. Καθημερινά τρέχουμε και παλεύουμε, με την επιβίωση, με τον εαυτό μας, δεν έχουμε λυμένα πράγματα, δεν έχουμε στρατιές υπηρετών να φροντίζουν για τα απλά και καθημερινά, όμως αυτές οι βασικές αρχές που την βοήθησαν να μακροημερεύσει δεν είναι κάτι δύσκολο που μπορούμε και εμείς να δοκιμάσουμε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News