Διαβάζοντας την είδηση ότι η Άσλεϊ Μπάρτι σταματάει το τένις στα 25 της, έχοντας κατακτήσει τη Νούμερο 1 θέση στην παγκόσμια κατάταξη γυναικών στο τένις και διαβάζοντας τις τόσο εύστοχα τοποθετημένες δηλώσεις της, μου δόθηκε έμπνευση να γράψω λίγα λόγια για τους στόχους, για εκείνους που τους κατακτούν και πώς μπορεί να βλέπουμε τα πράγματα όλοι εμείς που είμαστε έξω από αυτό και παλεύουμε για τους δικούς μας στόχους. Γιατί κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει μοναδική αποστολή.

Άσλεϊ Μπάρτι: Απίστευτο! To No.1 της WTA σταματάει το τένις στα 25 της

Η Άσλεϊ Μπάρτι σταματάει το τένις

Διαβάζοντας τις δηλώσεις της Άσλεϊ Μπάρτι για τη διακοπή του αθλήματος, αμέσως σχηματίστηκε στο μυαλό μου η εικόνα της ανάβασης στο ψηλότερο βουνό. Είναι, λοιπόν, κάποιοι άνθρωποι που θέτουν ψηλούς στόχους, το Έβερεστ ή τα αστέρια, δεν είμαστε όλοι πλασμένοι γι’αυτό, και ξαφνικά τους κατακτούν.

Το Έβερεστ

Δίνουν όλη την ενέργεια, την προσπάθεια και το χρόνο τους, είναι δεσμευμένοι σε αυτό καθημερινά και αυτό έχει συνέπεια και διάρκεια. Κάποια στιγμή μαζί με την προσπάθεια, τη σκληρή δουλειά, τις αποτυχίες, τις ήττες και τις νίκες φυσικά, κάποτε φτάνουν οι άνθρωποι αυτοί στο Έβερεστ. Και το Έβερεστ είναι υπέροχο, είναι μοναδικό, η θέα από εκεί ψηλά δε συγκρίνεται με τίποτα από ό,τι έχουν δει μέχρι τότε.

Όμως η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, δεν μπορείς να μείνεις για πολύ εκεί ψηλά. Θες να πατήσεις γη ξανά. Είναι και η μοναξιά στη μέση! Θυμάσαι για πάντα την αίσθηση της κορυφής, την κλέβεις την αίσθηση όσο μπορείς σε μια φωτογραφία που κοιτάς συχνά, θυμάσαι τον αγώνα για να φτάσεις εκεί αλλά η αλήθεια είναι ότι είσαι ένας πολυδιάστατος άνθρωπος.

Άσλεϊ Μπάρτι
Twitter/@Ash Barty

Και μπορεί το τένις στην περίπτωση της Άσλεϊ Μπάρτι να ήταν ένας επαγγελματικός στόχος, αλλά ταυτόχρονα η αθλήτρια μπορεί να έχει άλλους 5 διαφορετικούς στόχους σε διάφορα επίπεδα της ζωής της. Γιατί όταν ρίχνεις όλη την ενέργεια και την προσοχή σου σε ένα πράγμα φυσικά θα γίνεις πολύ καλός, αλλά όλοι εμείς οι απλοί άνθρωποι καθημερινά μοιράζουμε το χρόνο μας σε άλλες δέκα δραστηριότητες και ρόλους που καλούμαστε να υπηρετήσουμε.

Ακούγοντας την καρδιά σου

Μόνο η καρδιά σου ξέρει τι σε γεμίζει, τι σου δίνει χαρά και κίνητρο για να καταφέρεις όσα κατάφερες μέχρι εδώ. Όταν χαθεί το κίνητρο, θα σταματήσεις να το θες και όταν σταματήσεις να το θες, δεν θα το κάνεις. Είναι τόσο απλο. Και αν και εσύ σκέφτεσαι γιατί δεν τα έχεις καταφέρει αυτά που έχεις βάλει στη λίστα των στόχων σου η απάντηση είναι γιατί δεν το θες.

Μόνο η καρδιά μας μπορεί να μας βοηθήσει να το κάνουμε, η καρδιά δημιουργεί το πάθος και μαζί τροφοδοτούν την δύναμη και τη σκέψη για να βρούμε τη στρατηγική για να το κάνουμε να συμβεί.

Εκεί που συναντιέται το ταλέντο με το πάθος και την αποστολή! Με απλά λόγια, πώς να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News