Ήρθε η στιγμή να γνωρίσεις την 18χρονη Haven Shepherd, που κάνει 8 προπονήσεις κάθε εβδομάδα, είναι το πρόσωπο της Tommy Hilfiger και δεν σταματάει ποτέ να χαμογελάει, από τότε που πίστεψε στη μοναδικότητα της.

Η Haven Sherpherd ήταν μόλις 14 μηνών στο Βιετνάμ όταν οι γονείς της, οι οποίοι ήταν σε εξωσυζυγική σχέση, υπό την πίεση της συντηρητικής κοινωνίας, που δεν αποδεχόταν το διαζύγιο, αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν. Η απόγνωση οδήγησε τον βιολογικό της πατέρα στην κατάθλιψη και στην απόφαση της απόπειρας αυτοκτονίας. Έφτιαξε δυο εκρηκτικούς μηχανισμούς, τοποθέτησε έναν πάνω του, έναν στη σύζυγο του και έβαλε ανάμεσα τους την κορούλα τους. Μετά τους πυροδότησε. Ο δικός του θάνατος ήταν ακαριαίος. Ομοίως και αυτός της γυναίκας του.

Πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες – Χάλκινος ο Πάνος Τριανταφύλλου στην ξιφασκία

Η μικρή Haven πετάχτηκε εκτός σπιτιού και προσγειώθηκε 9 μέτρα μακριά. Επιβίωσε. Δεν βγήκε ωστόσο, αλώβητη από την περιπέτεια καθώς τα πόδια της σταματούν στο γόνατο. Ό,τι υπήρχε από εκεί και κάτω, αφαιρέθηκε για να ζήσει.

Η αδυναμία της γιαγιάς της να της προσφέρει όσα είχε ανάγκη και η αδιαφορία της κοινωνίας για το “εξώγαμο παιδί” την οδήγησε στο να βάλει την εγγονή της σε διαδικασία υιοθεσίας. Έξι μήνες μετά ζευγάρι από την Αμερική, ο Rob και η Shelly Shepherd δήλωσαν το ενδιαφέρον τους να την κάνουν μέρος της οικογένειας τους.

Από τότε μέχρι σήμερα, η Haven Shepherd δε το έχει βάλει στιγμή κάτω. Έμαθε να ζει με προσθετικά μέλη και βρήκε διέξοδο στο κολύμπι, καταφέρνοντας να εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Πέρα από σπουδαία αθλήτρια η Haven είναι αξιοθαύμαστη και για το μεγαλείο της ψυχής της. Από τα 9 της χρόνια επισκέπτεται ακρωτηριασμένα άτομα για να τους μιλήσει και να τους δώσει θάρρος. “Όταν βλέπουν ότι μπορώ ακόμα και ζω μια πολύ ενδιαφέρουσα ζωή, είναι σαν να αλλάζει ο κόσμος τους. Είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορώ να περιγράψω. Βλέπεις τη διάθεσή τους να αλλάζει και να αρχίζουν να ελπίζουν όταν τους δείχνω πώς μπορεί να γίνει η ζωή τους. Έχασα τα πόδια μου, αλλά θα μπορούσα να είχα χάσει και τη ζωή μου. Είμαι ευγνώμων στους γονείς μου. Μου χάρισαν μια ζωή, μου έδειξαν τον δρόμο για να ζήσω.”

11 τρόποι που σε βοηθούν να βλέπεις τη θετική πλευρά της ζωής, σύμφωνα με τους ειδικούς

“Από όταν αποδέχθηκα πως υπάρχουν πράγματα που μπορώ να αλλάξω και άλλα που δεν είναι στο χέρι μου, έχω επικεντρώσει στα θετικά της ζωής.”

Haven Shepherd

“Αν έχεις πίστη στον εαυτό σου, θα τα καταφέρεις”, με αυτά τα λόγια η Haven πορεύεται στη ζωή και αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους εμάς. Είναι ένα φωτεινό και ζωντανό παράδειγμα για να σου αποδείξει πως ακόμα κι αν οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σου, αν υπάρχει θέληση μπορείς να εκπληρώσεις ό,τι ονειρεύεσαι! Ακόμα κι αν οι μάχες που χρειάζεται να δώσεις μοιάζουν άνισες, δεν πρέπει να τα παρατάς ποτέ!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News