Ποιες είναι οι δικές σου συνήθειες τα Χριστούγεννα; Τι επιλέγεις να κάνεις για να περάσεις καλά τις ημέρες των γιορτών που είσαι πιο χαλαρός και με τη δουλειά σου;

Οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι μια ευκαιρία για σένα που το υπόλοιπο διάστημα δεν έχεις χρόνο για τον εαυτό σου κι ήρθε η ώρα να το εκμεταλλευτείς με τον καλύτερο τρόπο. Ποιος είναι αυτός; Να αποκτήσεις συνήθειες που θα σου κάνουν καλό και φυσικά θα σε βελτιώσουν σαν άνθρωπο.

Όποιες κι αν είναι οι δικές σου συνήθειες τα Χριστούγεννα, οι παρακάτω θα σε βοηθήσουν σημαντικά και αξίζει να τις υιοθετήσεις τουλάχιστον για όλο το διάστημα των γιορτών!

Βρες τα με τον εαυτό σου

Το να είσαι καλά με τον εαυτό σου είναι το Α και το Ω για να είσαι ευτυχισμένος, ήρεμος και να τα έχεις καλά και με τον υπόλοιπο κόσμο. Αν ακόμα δεν είσαι σίγουρος τι σου αρέσει είτε στη δουλειά σου είτε σαν χόμπι ή οτιδήποτε άλλο, τότε έχεις άλλο τον χρόνο να το ψάξεις παραπάνω και να το βρεις. Δώσε σημασία στον εαυτό σου και παρατήρησε, ακόμα, τι είναι αυτό που αγαπάς σε σένα και τι δεν σου αρέσει, ώστε να το διορθώσεις.

συνήθειες τα Χριστούγεννα
Freepik

10 καθημερινές απολαύσεις που θα φωτίσουν τη ζωή σου

Αφιέρωσε χρόνο σε αυτό που αγαπάς να κάνεις

Σίγουρα θα υπάρχει κάτι που λατρεύεις να κάνεις αλλά δεν έχεις και τόσο χρόνο να το πραγματοποιείς. Μπορεί να είναι κάτι πολύ απλό, όπως το να περιποιείσαι τον εαυτό σου ή το να διαβάζεις ένα βιβλίο ή ακόμα και κάτι που θες να δοκιμάσεις, όπως το να παρακολουθήσεις διαδικτυακά μαθήματα χορού. Ό,τι κι αν είναι αυτό που αγαπάς και θες να κάνεις, εμείς σου λέμε να το κάνεις, γιατί αν δεν δώσεις αυτή την ευκαιρία στον εαυτό σου θα σου μείνει απωθημένο κι ίσως αργότερα να μην έχεις τον χρόνο που χρειάζεσαι.

Απόλαυσε τον καφέ σου

Πόσες μέρες προλαβαίνεις να πίνεις τον καφέ σου με την ησυχία σου χωρίς να κάνεις παράλληλα και κάτι ακόμα; Σίγουρα λίγες, ίσως να είναι και μετρημένες στα δάχτυλα. Δώσε χρόνο σε αυτή την αγαπημένη σου συνήθεια και απόλαυσε τον καφέ σου τα πρωινά που ξυπνάς χωρίς να τρέχεις να προλάβεις ένα task.

συνήθειες τα Χριστούγεννα
Unsplash/ Thought Catalog

Δώσε βάση στην υγεία σου (ψυχική και σωματική)

Υγεία δεν σημαίνει μόνο να βγαίνουν οι εξετάσεις σου καθαρές και να μην έχει κάτι αρνητικό να σου πει ο γιατρός. Υγεία είναι και το να ακολουθείς έναν υγιεινό τρόπο ζωής, να κάνεις μια ισορροπημένη διατροφή – και να μην πέσεις με μούτρα στα μελομακάρονα, το να είσαι καλά ψυχικά και να έχεις λύσει τα σοβαρά θέματα που σε απασχολούν, όπως ίσως το θέμα του άγχους που σε ταλαιπωρεί. Αν τον υπόλοιπο χρόνο αμελείς λίγο πολύ την υγεία σου, τι θα έλεγες τώρα να της δώσεις λίγη προσοχή;

Πέρνα χρόνο με την οικογένειά σου

Είτε για σένα είναι οικογένεια οι γονείς σου, ο σύζυγός σου, τα παιδιά σου, τα αδέρφια σου ή φίλοι σου κι άλλα αγαπημένα πρόσωπα, φρόντισε να περάσεις χρόνο μαζί τους και να επενδύσεις στη σχέση σας. Όταν τρέχεις με τη δουλειά και τις υποχρεώσεις δεν έχεις σχεδόν καθόλου χρόνο να τους δώσεις την σημασία που αξίζει και χρειάζεται. Ωστόσο, σίγουρα καταλαβαίνεις πόσο σημαντικές και όμορφες μπορούν να είναι οι στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα, ειδικά στις γιορτές. Γι’ αυτό, τα φετινά Χριστούγεννα μην ασχοληθείς με τη δουλειά – αν δεν έχεις κανονίσει να δουλεύεις – και έλα πιο κοντά με τους δικούς σου ανθρώπους. Ακόμα κι αν δεν τους δεις όλους από κοντά για κάποιον λόγο, ένα τηλέφωνο, μια βιντεοκλήση θα αναθερμάνει τη σχέση σας.

συνήθειες τα Χριστούγεννα
Freepik

Επένδυσε στην ευτυχία

Μόνο εύκολο δεν είναι κάτι τέτοιο, αλλά αξίζει να προσπαθήσεις. Όλα τα παραπάνω που αναφέραμε θα σε φέρουν λίγο πιο κοντά στην ευτυχία, αν και για τον κάθε άνθρωπο μπορεί να έχει διαφορετικό ορισμό η λέξη αυτή. Βρες τι σημαίνει για σένα ευτυχία και προσπάθησε να έρθεις πιο κοντά της μέσα από απλές καθημερινές πράξεις που θα σε κάνουν χαρούμενο και ευτυχισμένο!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News