Όλα περνάνε. Τα δευτερόλεπτα, τα λεπτά, οι ώρες, οι μέρες, οι μήνες, τα χρόνια… Η ζωή σου είναι μόνο μία και μία λένε πως είναι αρκετή αν το κάνεις σωστά! Οι μόνοι κανόνες που χρειάζεσαι για να ζήσεις τη ζωή σου είναι τρεις και είναι τόσο απλοί που τις περισσότερες φορές χάνονται μαζί με όλα αυτά που περνάνε. Αυτή είναι μόνο μία υπενθύμιση… Μην αφήνεις τον χρόνο να κυλά και να χάνεται!

Οι κανόνες που χρειάζεσαι για να ζήσεις τη ζωή σου σωστά

Και θα μου πεις τι πάει να πει σωστά… Και δίκιο θα έχεις. Το σωστό και το λάθος είναι υποκειμενικά ζητήματα συνήθως. Ωστόσο καθώς περνάνε οι μέρες οι περισσότεροι χανόμαστε μέσα στους ρυθμούς της καθημερινότητας ξεχνώντας καμιά φορά όλα όσα δίνουν στη ζωή αξία. Γι’ αυτό θέλω απλά να σου θυμίσω τρείς απλούς κανόνες που πρέπει να έχεις πάντα φυλαγμένους σε ένα συρταράκι στο μυαλό σου και να τους φυλάς.

Allef Vinicius/Unsplash

Κυνήγησε αυτό που θες

Τόσο απλό και όμως ταυτόχρονα τόσο δύσκολο όταν τρέχουν οι λογαριασμοί και οι υποχρεώσεις. Αν το ξεχάσεις εσύ όμως, ποιος θα στο θυμίσει; Πάντα να κυνηγάς τα όνειρά σου. Λίγο-λίγο κάθε μέρα να βάζεις και από ένα λιθαράκι που θα σε φέρνει πιο κοντά. Ο κόσμος, και η ζωή, και ο χρόνος πάντα θα τρέχουν. Εσύ πρέπει να κάνεις χώρο γι’ αυτά που θες να πετύχεις. Εσύ και μόνο εσύ, κρατάς τα κλειδιά προς τη ζωή που ονειρεύεσαι. Αν δε κυνηγήσεις εσύ τα όνειρά σου, τότε δε θα τα φτάσεις ποτέ.

Μάθε να ζητάς ακόμα και αν δε λάβεις

Μυστήριο πράγμα αυτό που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Από φόβο πως θα τους αρνηθούν αυτό που θέλουν να ζητήσουν, τελικά δε το ζητάνε ποτέ. Μην πέσεις κι εσύ σε αυτή την παγίδα. Με το να ζητήσεις αυτό που θες έχεις κάποιες πιθανότητες να το πάρεις, με το να μη το ζητήσεις ποτέ, οι πιθανότητες είναι πάντα μηδενικές. Και τέλος πάντων τι είναι αυτό που τόσο πολύ φοβάσαι αν ζητήσεις αυτό που θες; Το μόνο τρομερό που μπορεί να σου συμβεί είναι να στο αρνηθούν. Έχεις όμως σκεφτεί ποτέ το ενδεχόμενο η απάντηση να είναι το πολυπόθητο “Ναι” που θες να ακούσεις; Αυτό και μόνο αξίζει την προσπάθεια.

αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι
Omid Armin/Unsplash

Κάνε ένα βήμα μπροστά

Η στασιμότητα είναι ύπουλο πράγμα. Σου πουλάει μία ασφάλεια και μία σιγουριά για το σημείο στο οποίο βρίσκεσαι που δύσκολα αποχωρίζεσαι μπροστά σε μία πρόκληση ή κάτι νέο που μπορεί να παρουσιαστεί στη ζωή σου. Μη το κάνεις. Κάνε το βήμα, πάρε την απόφαση, ακολούθα το ένστικτό σου και θυμήσου πως λένε ότι ό,τι αξίζει είναι δύσκολο, όμως στην κορυφή του βουνού πολλές φορές το μόνο που σε περιμένει είναι μία θέα που σου κόβει την ανάσα. Τόλμησε, κουνήσου, μη μένεις στάσιμη. Το σημείο στο οποίο βρίσκεσαι το γνωρίζεις. Φαντάσου όμως τον τρόμο να ξυπνήσεις μια μέρα και να συνειδητοποιήσεις ότι το σημείο αυτό είναι το μόνο που τελικά γνώρισες στη ζωή σου…

Να θυμάσαι το ποτάμι… Πάντα κυλά και αυτό πρέπει να κάνεις κι εσύ!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News