Παρελθόν αποτελούν οι Άγγελοι της Victoria’s Secret, όπως ανακοίνωσε, ύστερα από αρκετά χρόνια προώθησης προτύπων με γυναίκες που έχουν κατά βάση αδύνατα σώματα.

Το brand αποφάσισε να βάλει ένα τέλος στα στερεότυπα που περνούσε μέχρι σήμερα και πλέον οι Άγγελοι της Victoria’s Secret αποτελούν παρελθόν. Η διάσημη εταιρεία εσωρούχων επιθυμεί να σταματήσει την προώθηση λιπόσαρκων μοντέλων, προβάλλοντας λανθασμένα πρότυπα, και να δημιουργήσει τη νέα σειρά VS Collective με γυναίκες διαφορετικών κοινωνικών, σωματικών, σεξουαλικών, ηλικιακών προφίλ, χωρίς να αποκλείει τη μόδα από κάποιες ομάδες ανθρώπων.

«Όταν ο κόσμος άλλαζε, ήμασταν πολύ αργοί για να ανταποκριθούμε. Με κάποιο τρόπο έπρεπε να σταματήσουμε να είμαστε αυτό που θέλουν οι άντρες και να είμαστε αυτό που θέλουν οι γυναίκες», δήλωσε ο Martin Waters, πρώην επικεφαλής της διεθνούς επιχείρησης, ο οποίος διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος τον περασμένο Φεβρουάριο.

Πώς θα αντιδρούσες αν έβλεπες ένα plus size μοντέλο της Victoria’s Secret; | Photos

Η VS Collective θα απαρτίζεται από επτά γυναίκες: Την ηθοποιό Priyanka Chopra, την ποδοσφαιρίστρια Meghan Rapinoe, το μοντέλο από το Νότιο Σουδάν, Adut Akesh, την αθλήτρια ελεύθερου σκι Eileen Gu, την φωτογράφο και ιδρύτρια του #Girlgaze, Amanda de Cadenet, το διάσημο plus size μοντέλο Paloma Elsesser και το transgender μοντέλο από τη Βραζιλία, Valentina Sampaio.

Η εταιρεία είναι σε μία προσπάθεια επαναπροσδιορισμού, έχοντας επικριθεί αρκετά όλα αυτά τα χρόνια για τα αδύνατα, μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς που προωθούσε μέχρι πρότινος και ορίζοντας το τι είναι όμορφο και σεξ από την ανδρική σκοπιά.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της εταιρείας, «Το VS Collective είναι μια συνεχώς αναπτυσσόμενη ομάδα επιτυχημένων γυναικών που μοιράζονται ένα κοινό πάθος για να οδηγήσουν στη θετική αλλαγή. Αυτές οι εξαιρετικές συνεργάτιδες, με τα μοναδικά υπόβαθρα, ενδιαφέροντα και πάθη τους, θα επηρεάσουν και θα διαμορφώσουν το μέλλον της μεγαλύτερης και πιο αναγνωρίσιμης μάρκας στον κόσμο για γυναίκες». Ως μέρος της συλλογής VS Collective, οι γυναίκες αυτές θα μοιραστούν τις ιστορίες τους μέσω podcast και υλικών μάρκετινγκ.

Μήπως ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσουμε ακόμα περισσότερο τα πρότυπα ομορφιάς; Τα όρια και τα στερεότυπα γκρεμίζονται, η κοινωνία προχωρά, ο κόσμος αλλάζει κι ένας δρόμος ισότητας ανοίγεται – αργά μεν αλλά κάθε βήμα είναι σημαντικό.

Από το θηλυκό και το ρομαντικό έως το σέξι και το κομψό, υπάρχει μια φωτεινή σιλουέτα που ταιριάζει σε κάθε διάθεσή σου.

Victoria’s Secret

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News