Είναι σημαντικό να υπάρχει κάποιος που θαυμάζεις εκεί έξω. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι πυροσβέστες, σπουδαίοι άνθρωποι που πέρασαν από τον πλανήτη, πολύ συχνά είναι πηγή έμπνευσης για τους άλλους. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι και εκείνοι είναι άνθρωποι, με τα μελανά σημεία του χαρακτήρα τους. Μπορεί να τους θαυμάζουμε για κάποιο επίτευγμά τους, αλλά και πάλι σε κάποιον άλλο τομέα της ζωής τους, ίσως χρειάζονται δουλειά. Καλό είναι να μην δημιουργούμε μύθους και να μη βάζουμε άλλους ανθρώπους σε νοητικά βάθρα γιατί, από τη μια μετά όταν διαπιστώσουμε την ανθρώπινη και όχι τόσο ηρωική διάστασή τους θα απογοητευτούμε αλλά επίσης υπάρχει και το θέμα των συμπλεγμάτων που μπορούν να δημιουργηθούν, θεωρώντας τον εαυτό μας κατώτερο υποσυνείδητα ή συνειδητά. Μπορώ να θαυμάζω τον εαυτό μου; Βέβαια μπορείς και παρακάτω θα διαβάσεις τον τρόπο που μπορείς να το κάνεις να συμβεί.

πώς να προστατεύσεις τα δόντια
Pexels

Γιατί είναι πολύ ΟΚ να απομυθοποιούμε ανθρώπους που θαυμάζαμε;

Ένας από τους πυλώνες μιας αξιοθαύμαστης ζωής είναι ο σεβασμός. Όταν σέβεσαι τον εαυτό σου και τους άλλους, συμπεριφέρεσαι με τρόπο που θέτει υψηλά στάνταρ. Κάνεις πράγματα για τα οποία μπορείς να είσαι περήφανος και θα εμπνεύσεις και τους άλλους να κάνουν το ίδιο.
Ακολουθούν 11 βήματα που μπορείς να κάνεις για να ζήσεις μια πιο αξιοθαύμαστη ζωή:

Μάθε να είσαι καλά με τον εαυτό σου

Αλήθεια είναι ένας από τους σκοπούς της ζωής σου το να εξελιχθείς και να γίνεις ο άνθρωπος που προορίζεσαι να γίνεις; Είναι εύκολο να ξεφύγεις από το μονοπάτι και να ξοδεύσεις το χρόνο σου προσπαθώντας να γίνεις κάποιος που νομίζεις ότι θα έπρεπε να είσαι, αλλά κάθε προσπάθεια αλλαγής του εαυτού σου για να ταιριάξεις κάπου είναι σίγουρα κενή. Να είσαι πάντα ο πραγματικός εαυτός σου..

Διάλεξε την απλότητα

Πολλά από αυτά που κάνουμε κάνουν τα πράγματα πιο περίπλοκα από ό, τι πρέπει να είναι. Όταν τα πράγματα περιπλέκονται είναι εύκολο να μπερδευτείς και να χάσεις το δρόμο σου. Η ζωή σου θα γίνει πολύ καλύτερη αν καταφέρεις να κρατήσεις τα πράγματα απλά.

Μην ονειρεύεσαι τη ζωή σου. Ξεκίνα να ζεις τα όνειρά σου.

Ποτέ μην αναβάλλεις ή εγκαταλείπεις τα όνειρά σου. Τη στιγμή που πιστέψεις στον εαυτό σου, αποκτάς μεγάλη δύναμη γνωρίζοντας ότι είσαι ικανός για οτιδήποτε σκεφτείς. Όταν τελικά αποφασίσεις να είσαι ο εαυτός σου, μπορείς να κάνεις τη ζωή σου να δείχνει όπως θέλεις. Ακολούθησε το όνειρό σου, ανεξάρτητα από το πόσο ανέφικτο πιστεύουν οι άλλοι ότι είναι.

Σταματήσε να κάνεις πράγματα για να ευχαριστήσεις τους άλλους.

Πόσα χαμένα χρόνια, μήνες, μέρες έχεις περάσει προσπαθώντας να ευχαριστήσεις τους άλλους; Δεν είναι δική σου ευθύνη να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους. Κάνε περισσότερα από αυτά που κάνουν εσένα ευτυχισμένο και έτσι με τον τρόπο αυτό θα γίνουν και οι άλλοι γύρω σου ευτυχισμένοι.

Τόλμησε πολύ.

Να ρισκάρεις και να είσαι τολμηρός. Εάν κερδίσεις, κερδίζεις. Αν χάσεις, θα είσαι ακόμα πιο σοφός. Δοκίμασε νέα πράγματα και εκμεταλλεύσου κάθε ευκαιρία που σας έρχεται στο δρόμο σου, γιατί κάθε ρίσκο, κάθε τόλμη, είναι μια νίκη επί του φόβου.

Μην ανησυχείς για το τι πιστεύουν οι άλλοι άνθρωποι.

Όταν αφήσεις πίσω σου τις ανησυχίες για τις προσδοκίες και τις απόψεις των άλλων, μπορείς να αρχίσεις να ξεχωρίζεις από το πλήθος και να εργάζεσαι για αυτό που είναι σημαντικό για εσένα.

Να είσαι ακέραιος

Η ακεραιότητα είναι ένας ακόμα κεντρικός πυλώνας για κάθε αξιοθαύμαστη ζωή. Είσαι βέβαιος ότι τα λόγια σου είναι συμβατά με τον τρόπο που συμπεριφέρεσαι και ότι είσαι διατεθειμένος να ανταποκριθείς στις προσδοκίες των άλλων;

Αντιμετωπίστε την αυτοπεποίθηση σαν υπερδύναμη.

Η αυτοπεποίθηση σου επιτρέπει να αντιμετωπίζεις τυχόν προκλήσεις που ίσως συναντήσεις και δείχνει από τι υλικό είσαι φτιαγμένος. Είναι αδύνατο να μην θαυμάζεις εκείνους που έχουν περάσει πολλά και μπορούν ακόμα να συνεχίσουν να προχωρούν.

Δείξε ενδιαφέρον για να έχεις ενδιαφέρον.

Οι πιο ενδιαφέροντες άνθρωποι στον κόσμο είναι εκείνοι που δείχνουν αυθεντική περιέργεια για τον κόσμο και τους ανθρώπους γύρω τους. Ψάξε. Δώσε προσοχή. Ζήτησε από τους ανθρώπους να σου πουν τις ιστορίες τους και άκουσε τους.

Φέρσου στον εαυτό σου όπως συμπεριφέρεσαι στους άλλους.

Ένας από τους λόγους ύπαρξη μας είναι ώστε να βοηθάμε και να προσφέρουμε στους άλλους. Μερικές φορές όμως ξεχνάμε να επεκτείνουμε αυτές τις αρχές στον εαυτό τους. Δεν μπορείς πραγματικά να εκτιμήσεις ή να νοιαστείς για κανέναν άλλο εάν δεν εκτιμήσεις και φροντίσεις πρώτα τον εαυτό σου.

Σταματήσε να το προσποιείσαι και να μην είσαι αληθινός

Δεν χρειάζεται να το προσποιείσαι ή να δείχνεις ότι έχεις μια άψογη ζωή για να ζήσεις αξιοθαύμαστα. Το να επιτρέψεις στον εαυτό σας να είναι ο εαυτός του σε αυτόν τον πλαστό ανθρώπινο θρίαμβο είναι τελικά το πιο αξιοθαύμαστο πράγμα που μπορείς να κάνεις ώστε η ζωή να γίνει πολύ πιο εύκολη. Αυτό θα γίνει όταν σταματήσεις να προσποιείσαι και γίνεις αληθινός.

Εν κατακλείδι αν μπορείς να γίνεις ένα άτομο που θαυμάζεις, θα μπορείς να βοηθήσεις και τους άλλους να αναδείξουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News