Πολλές φορές, κάτω από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας ξεχνάμε να απολαμβάνουμε την ίδια τη ζωή και τις στιγμές της αλλά και να δείχνουμε στους άλλους ότι είμαστε εκεί και νοιαζόμαστε για αυτούς. Αυτό προσπάθησε να μας υπενθυμίσει με μία κίνηση ευγένειας και καλοσύνης ο σχεδιαστής και επιχειρηματίας Isaiah Garza, ο οποίος έγινε η αιτία για την πρώτη επίσκεψη ενός κυρίου 100 χρονών στη Disneyland.

O σχεδιαστής, έχοντας περάσει ο ίδιος οικονομικές δυσκολίες στη ζωή του και χωρίς να έχει διανύσει έναν εύκολο δρόμο, είναι πλέον σε θέση να βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και να τους βοηθά με όποιον τρόπο μπορεί. Από πάντα αγαπούσε να κάνει τη ζωή των άλλων καλύτερη και να εμπνέει και τις μελλοντικές γενιές με μικρές και απλές πράξεις.

Μία τέτοια πράξη έκανε και αυτή τη φορά, κατά την οποία προσκάλεσε έναν κύριο 100 χρονών να περάσουν τη μέρα τους στη Disneyland. Ο Garza, προσέγγισε τον κύριο ενώ έκανε τη βόλτα του και ευγενικά τον ρώτησε αν θα ήθελε να τον συνοδεύσει στη Disneyland, καθώς είχε μία δύσκολη μέρα. Η ερώτηση αποτελεί μία κίνηση ευγένειας και πραγματικού ενδιαφέροντος, καθώς θα μπορούσε να είχε απλώς πει «Επιτρέψτε μου να κάνω αυτό το όμορφο πράγμα για εσάς». Αντί αυτού επέλεξε να δείξει πως ο ηλικιωμένος κύριος είναι σημαντικός και για τον ίδιο, δίνοντάς του την επιλογή ν’ αποφασίσει εκείνος αν θα ήθελε να πάει.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο ηλικιωμένος κύριος χρησιμοποιούσε ένα πι για να τον βοηθάει στο περπάτημα του και πολλοί θα σκέφτονταν πως μία τέτοια πρόταση είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί. Η πραγματικότητα όμως, με την απάντηση του ηλικιωμένου κύριου να είναι θετική και γεμάτη έκπληξη και ενθουσιασμό, απέδειξε πως η πραγματική όρεξη για ζωή δεν σταματά ποτέ, ανεξάρτητα από την ηλικία.

Η πρώτη επίσκεψη ενός κυρίου 100 χρονών στη Disneyland: Μια πράξη καλοσύνης απ’ τον Isaiah Garza

@isaiahgarza

I took a 100 year old veteran to Disneyland & we became best friends ❤️ #disneyland #kindness #friends #veteran #bestfriends

♬ Steal My Sunshine (Single Version) – Len

Αυτό που ακολούθησε ήταν μία διασκεδαστική και αληθινά όμορφη ημέρα και για τους δύο. Ο ηλικιωμένος κύριος απόλαυσε τη μαγεία της Disney ανεβαίνοντας σε πολλά παιχνίδια του θεματικού πάρκου, χορεύοντας, φορώντας θεματικά αξεσουάρ και ο γνωστός σχεδιαστής πέρασε τη μέρα του γεμάτος με το όμορφο συναίσθημα της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Ο πρώτος, φανερά συγκινημένος, περιέγραψε με τα καλύτερα λόγια την εμπειρία που έζησε. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ήταν μία από τις καλύτερες μέρες της ζωής μου. Νόμιζα ότι ονειρευόμουν. Σκεφτόμουν ότι η ζωή μου είχε τελειώσει. Αυτό θα το θυμάμαι για πολύ καιρό. Δεν ξέρεις πόσο το εκτιμώ».

Μετά από αυτά τα λόγια, δε μένουν πολλά να πούμε. Είναι η απόδειξη πως απλές, μικρές πράξεις είναι ικανές να φωτίσουν τη μέρα ή και τη ζωή των ανθρώπων. Είναι ωραίο να νοιαζόμαστε, να δείχνουμε ότι δεν έχουμε ξεχάσει τους άλλους, να κάνουμε τους γύρω μας να χαμογελούν με όποιον τρόπο μπορούμε!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News