Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με ορισμένες εξαιρετικά κακές ειδήσεις που συχνά μας κάνουν να νιώθουμε ότι τα πάντα γύρω μας καταρρέουν. Δεν είναι, όμως, έτσι. Αμέτρητα υπέροχα πράγματα συμβαίνουν γύρω μας και οφείλουμε να τα αναδεικνύουμε και να επιβραβεύουμε τις καλές πράξεις, όταν αυτές συμβαίνουν. Τις τελευταίες ώρες λοιπόν, τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση πως μία λέκτορας του ΑΠΘ κάνει μάθημα αγκαλιά με το μωρό φοιτήτριάς της, ένα περιστατικό που μας συγκίνησε ιδιαίτερα, για το πόσο γλυκό κι αλληλέγγυο ήταν. Μια τόσο απλή πράξη, που όμως κρύβει τόσα πολλά νοήματα!

Όταν τα παιδιά παραδίδουν μαθήματα ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης (Video)

Όπως αναφέρει σε κείμενό της, η λέκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Χαρίτα Βλάχου, το μάθημά της συνήθιζε να το παρακολουθεί μία μητέρα μαζί με το 2 μηνών μωρό της, το οποίο χαρακτήρισε ήσυχο. Σε ένα μάθημα ωστόσο, ήταν ιδιαίτερα αναστατωμένο και η ίδια θέλησε να καθησυχάσει τη φοιτήτριά της ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Στη συνέχεια η λέκτορας προσφέρθηκε να κρατήσει το βρέφος και να συνεχίσει τη διάλεξή της με αυτό στην αγκαλιά της, καταφέρνοντας να το ηρεμήσει εντελώς.

Η λέκτορας του ΑΠΘ στέλνει το δικό της μήνυμα αλληλεγγύης

«Ήταν αρχές Μαρτίου όταν η μαθήτρια Χριστίνα Γυφτάκη με ρώτησε ευγενικά και δύσπιστα αν θα μπορούσε να παρακολουθήσει το μάθημα Master «Καινοτομία – Επιχειρηματικότητα και Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη» κρατώντας στην αγκαλιά της την 2 μηνών κορούλα της. Δέχτηκα αμέσως και χωρίς δεύτερη σκέψη γιατί ξέρω καλά τι σημαίνει να θέλεις να προχωρήσεις στις σπουδές σου ενώ είσαι μητέρα.

Κατά τη διάρκεια του εξαμήνου η μητέρα συμμετείχε ενεργά άλλοτε με ερωτήσεις που είχε και άλλοτε με απαντήσεις σε διάφορες ερωτήσεις που έκανα ενώ το μωρό, η μικρή Ζωή, δεν ακούστηκε ούτε μια φορά!

Στην τελευταία διάλεξη, που αφορούσε την ανάλυση των πεδίων του business canvas, η μικρή Ζωή ήταν πολύ αναστατωμένη και η μητέρα της προσπαθούσε με αγωνία να την ηρεμήσει.

Πλησίασα τη μητέρα σε μια προσπάθεια να τη χαλαρώσω και τη ρώτησα πειρακτικά: «Γιατί η μικρή Ζωή διαφωνεί με αυτά που λέω… Να της το εξηγήσω κατ’ ιδίαν;». Άπλωσα αυθόρμητα τα χέρια μου και πήρα το μωρό στην αγκαλιά μου, συνεχίζοντας την ανάλυσή μου στο business canvas…

Η μικρή αμέσως ηρέμησε και για την υπόλοιπη 1,5 ώρα του μαθήματος που την κράτησα δεν έβγαλε ήχο!

Η πρόκληση του να διδάσκεις δύο γενιές ταυτόχρονα είναι μεγάλη…αλλά το μήνυμα είναι ακόμα μεγαλύτερο!

Ας στηρίξουμε όλους όσους αγωνίζονται για μια ευκαιρία για εκπαίδευση, ειδικά ας στηρίξουμε τις γυναίκες και τις μητέρες που παλεύουν να τα καταφέρουν σε πολλούς διαφορετικούς ρόλους! Το αξίζουν!

Ευχαριστώ πολύ τους μαθητές που (έστω και εν αγνοία μου!) απαθανάτισαν αυτή τη στιγμή και με εξέπληξαν στέλνοντάς μου τις φωτογραφίες για να το θυμάμαι»!

Μαθήματα αγάπης και αλληλεγγύης από έναν σκύλο (Photos)

Δες την ανάρτηση με το κείμενο από την Χαρίτα Βλάχου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News