Όταν ονειρευόμαστε, η ζωή μας ζητά να κάνουμε ένα βήμα προς αυτά τα όνειρα. Το πρώτο βήμα για να επιτύχεις το όνειρό σου, συχνά είναι και το πιο σημαντικό, παράλληλα, όμως, είναι και το πιο δύσκολο.

Ποιο είναι το πρώτο βήμα για εσένα; Επίτρεψέ μας να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα: Το πρώτο βήμα δεν είναι απλώς το να σκεφτείς το όνειρό σου. Το πρώτο βήμα σημαίνει ένα βήμα δράσης που θέτει τα θεμέλια για το όνειρό σου. Οι περισσότερες από τις αποτυχίες σε αυτόν τον κόσμο συμβαίνουν λίγο πριν από αυτό το πρώτο βήμα.

Δες ένα παράδειγμα. Αν θέλεις να γίνεις συγγραφέας, το να το σκεφτείς δεν θα σε κάνει έναν συγγραφέα. Κάνε το πρώτο βήμα και ξεκίνα να γράφεις. Εάν δεν μπορείς, πρέπει πρώτα να μάθεις να το κάνεις. Παρακολούθησε ένα σεμινάριο, διάβασε πολλά βιβλία. Μην κάθεσαι απλά και περιμένεις. Μπορείς να ξεκινήσεις απ’ τα μικρά.

Μπορείς να κάνεις οτιδήποτε, αρκεί να αρχίσεις να εργάζεσαι πάνω σε αυτό. Και με το “εργάζεσαι” δεν εννοούμε φυσικά να πιάσεις δουλειά πάνω σε αυτό το αντικείμενο, αλλά να κάνεις πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση. Το μόνο εμπόδιο που έχεις για τους στόχους σου είναι το μυαλό σου. Εάν δεν προχωρήσεις μπροστά, θα μείνεις στο ίδιο μέρος.

επιτύχεις το όνειρό σου
Pexels

Γιατί είναι σημαντικό να κάνεις το πρώτο βήμα για να επιτύχεις το όνειρό σου;

Όταν τα όνειρά σου είναι φρέσκα, είσαι ενθουσιασμένος για αυτά. Ακόμα και το να τα σκέφτεσαι, μπορεί να σε γεμίσει με πάθος. Εκείνη τη στιγμή, χτίζεις πολλά σχέδια στο μυαλό σου. Με την πάροδο του χρόνου, ο παράγοντας των κινήτρων μειώνεται. Γιατί; Διότι, συνεχίζεις να σκέφτεσαι πολύ και δεν υπερβαίνεις τη σκέψη.

Στην αρχή, πολλοί παράγοντες, που έχουν να κάνουν με τον φόβο, σε εμποδίζουν να λάβεις αποφάσεις. Μερικές φορές η αμφιβολία σου και συχνά ο φόβος της αποτυχίας σε εμποδίζουν απ’ το να ξεκινήσεις.

“Η πίστη κάνει το πρώτο βήμα ακόμα και όταν δεν βλέπετε ολόκληρη τη σκάλα.” ~ Martin Luther King

επιτύχεις το όνειρό σου

Γιατί πρέπει να κάνεις αυτό το πρώτο βήμα;

  • Για να βγεις απ’ τη ζώνη ασφαλείας σου και να μπορέσεις να εξελιχθείς
  • Γιατί απ’ το ταξίδι θα μάθεις πολλά, που τώρα αγνοείς και σε φοβίζουν
  • Γιατί αν κάνεις ένα βήμα, η ζωή θα σου φέρει ακόμα δύο. Και το ξέρεις!
  • Το όραμά σου θα γίνει σαφές. Μόλις αναλάβεις δράση όλες σου οι αμφιβολίες θα εξαφανιστούν και θα δεις τον στόχο σου πιο ρεαλιστικά.
  • Θα σου φύγει ο φόβος της αποτυχίας

Τόλμησέ το και θα δεις ότι η συνέχεια θα είναι πολύ πιο εύκολη!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News