Πώς να είμαι χαρούμενη χωρίς λόγο; Γίνεται να είσαι χαρούμενη χωρίς κάποιον πραγματικό λόγο; Ναι, αν με ρωτάς. Θεωρώ ότι είναι εφικτό ακόμα και αν δεν έχεις κάποιον ουσιαστικό λόγο να ξυπνάς κάθε ή σχεδόν κάθε μέρα με όμορφη διάθεση, σαν να έχεις αυτή την ωραία διάθεση που σου δίνει καμία φορά το αλκοόλ, αλλά πίστεψέ δεν χρειάζεσαι αλκοόλ για να είσαι χαρούμενη.

Πώς να είμαι χαρούμενη χωρίς λόγο;

Είναι κάποιες μέρες που απλά ξυπνάς και έχεις καλή διάθεση και η διάθεση αυτή σε συνοδεύει όλη τη μέρα και σήμερα θα μιλήσω γι’ αυτές τις μέρες και όχι για εκείνες που δεν μπορείς να φτιάξεις με τίποτα τη διάθεσή σου. Είναι θέμα mentality το να πεις: «Καλημέρα, καλώς ήρθες νέα μέρα, πάμε να σε ζήσω μέχρι το μεδούλι» Αν δεν ξυπνήσεις με αυτήν τη διάθεση δεν θα πας προς αυτήν την κατεύθυνση.

χαρούμενη την καθημερινότητα

Κάποιες μέρες σηκώνομαι από το κρεβάτι και έχω μέσα μου μια αίσθηση ανείπωτης χαράς, σαν να περιμένω κάτι καλό να μου συμβεί. Δηλαδή για να είμαι ειλικρινής την έχω αυτήν την αίσθηση ότι όντως κάτι καλό με περιμένει στο επόμενο στενό. Και έχοντας αυτήν την νοοτροπία δεν χρειάζομαι τίποτα άλλο για να νιώσω χαρά δίχως λόγο.

Με το που προγραμματίσεις το μυαλό σου να σκεφτεί με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί εκείνο από μόνο του να επικεντρωθεί σε οτιδήποτε άλλο παρά μόνο στην καλή διάθεση και την οπτική ανάπτυξης.

Δεν είναι τοξική θετικότητα, είναι τρόπος ζωής

Δεν σου λέω να το κάνεις και εσύ για να μην μου πεις ότι είμαι τοξική προς τη θετική πλευρά. Σου λέω απλώς τι κάνω εγώ και σε εμένα λειτουργεί καλά. Δεν είναι όλες οι μέρες φωτεινές, ίσα ίσα, κάθε μέρα κάποιος λόγος θα βρεθεί για να πιεστώ, να αγχωθώ, να παλέψω, όμως εντούτοις έχοντας αυτήν την διάθεση δεν μπορώ να επιτρέψω σε τίποτα να με ρουφήξει μέσα του.

Είναι τρόπος ζωής και σκέψης η εσωτερική χαρά και όσο περισσότερο το νιώθω τόσες περισσότερες ευκαιρίες για χαρά και χαμόγελο έρχονται στη ζωή μου. Είμαι πεπεισμένη ότι σε αυτό έχει βοηθήσει πολύ το manifestation μια τεχνική που χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά και βλέπω τα αποτελέσματά της στη ζωή μου εδώ και χρόνια.

Ευτυχία με το ζόρι: Γιατί αυτό το κοινωνικό φαινόμενο μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε ακόμα χειρότερα

Δεν χρειάζομαι αλκοόλ και είμαι μεθυσμένη από χαρά

Εκτός της φάσης των φοιτητικών χρόνων που η κρεπάλη είναι αυτή που χαρακτηρίζει τους περισσότερους φοιτητές, έχω κόψει εντελώς το ποτό, άντε ένα ποτηράκι κρασί με το φαγητό μου και αυτό ανάλογα το φαγητό και την περίσταση. Είμαι μεθυσμένη από χαρά χωρίς να πιω ούτε σταγόνα από αλκοόλ. Και πριν βιαστείς να σκεφτείς ότι για να νιώθω έτσι δεν έχω στεναχώριες και σοβαρά προβλήματα που με κάνουν να στεναχωριέμαι…

Τουναντίον, έχω κάθε λόγο, όπως και εσύ, όπως και εγώ να στεναχωριέμαι για σοβαρά θέματα και μάλιστα πράγματα που δεν μπορούν να αλλάξουν. Και αυτό είναι η λέξη κλειδί στον τρόπο σκέψης ανάπτυξης. Όταν κάτι λοιπόν δεν μπορεί να αλλάξει όσο το κοιτάς μην μπορώντας να κάνεις κάτι σημαίνει ότι είσαι ανήμπορος και σε αδιέξοδο. Πώς λοιπόν να νιώσεις χαρά όντας μέσα σε ένα αδιέξοδο;

Έχω λόγους που μπορούν να γίνουν άνετα οι κλέφτες της χαράς μου, όμως δεν τους αφήνω να υπερισχύσουν εκείνοι στη ζωή μου αλλά η ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι αξιώθηκα να ξυπνήσω και σήμερα και ότι μου δόθηκε άλλη μια μέρα ως δώρο και ότι στο χέρι μου είναι πού θα στρέψω εγώ την προσοχή μου και την οπτική μου και όχι το να κρίνω το τι ήρθε και γιατί ήρθε.

Αν θες να είσαι χαρούμενη χωρίς κάποιον πραγματικό λόγο αυτός του δώρου της ζωής είναι ο μόνος λόγος που χρειάζεσαι για να χαρείς. Από την άλλη έχοντας αυτήν την αίσθηση της ανείπωτης χαράς ακόμα και χωρίς κάποιον λόγο, μέσα στη μέρα, βλέπεις συνεχώς λόγους να χαρείς! Να χαίρεσαι, κάνει καλό!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News