Μέσα στην δίνη του πολέμου εξακολουθούν να εμφανίζονται κάποιες ακτίδες φωτός οι οποίες βοηθούν του Ουκρανούς να διατηρήσουν την ελπίδα τους και να πιστέψουν πως η μέρα που θα ξημερώσει θα είναι η τελευταία αυτής τις φρίκης. Και ακόμα και οι πιο ρεαλιστές ή απαισιόδοξοι δεν μπορούν να μην δουν την ελπίδα να γεννιέται όταν ακούνε την φωνή αυτού του μικρού κοριτσιού να τραγουδάει το “Let it go” από την παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney “Frozen”.

Πολεμικά «Παιχνίδια»: Πώς τα νοσηλευόμενα παιδιά της Ουκρανίας παλεύουν για επιβίωση ενώ έξω ηχούν σειρήνες

Μικρό κορίτσι σε καταφύγιο στο Κίεβο τραγουδάει το “Let it go” και όλοι δακρύζουν

Το ξανθό κοριτσάκι με την αγγελική φωνή βρίσκεται μαζί με δεκάδες συμπατριώτες του, νέους, ηλικιωμένους και παιδιά σε καταφύγιο στο Κίεβο. Η μαμά του το παροτρύνει να τραγουδήσει αυτό το τραγούδι που ενσαρκώνει την ελπίδα και η μικρούλα το κάνει με πολύ θάρρος και αυτοπεποίθηση. Το βίντεο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Facebook και ο χρήστης που το ανάρτησε, μια κοπέλα που βρίσκεται επίσης στο καταφύγιο, έγραψε:

“Από την πρώτη λέξη στο ήρθε η απόλυτη σιωπή στο καταφύγιο… όλοι άφησαν τις δουλειές τους στην άκρη και άκουσαν ένα τραγούδι από αυτό το κορίτσι που έλαμπε φως… ακόμη και οι άντρες δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους”.

Εικόνες ελπίδας, έμπνευσης και θλίψης από την Ουκρανία: Γιατί κανείς δεν μπορεί να σου δώσει περισσότερη δύναμη από έναν λαό που αντιστέκεται

Μετά το τέλος της ερμηνείας όλοι στο καταφύγιο καταχειροκρότησαν το μικρό κορίτσι. Η αισιόδοξη είδηση έρχεται την στιγμή που οι Ρώσοι αξιωματούχοι φέρεται να έχουν προτείνει κατάπαυση του πυρός για να επιτραπεί στους αμάχους να διαφύγουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάπαυση του πυρός θα τεθεί σε ισχύ στις 10:00 ώρα Ρωσίας τη Δευτέρα 07/03. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναφέρει ότι θα δημιουργηθούν διαδρομές εκκένωσης στην πρωτεύουσα του Κιέβου, καθώς και στο Χάρκοβο, τη Μαριούπολη και το Σούμι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News