Αν είχα ένα μήνα ζωής μόνο, τι θα έκανα αλλιώς. Αν σήμερα ήταν η τελευταία μέρα της ζωής μου θα έκανα αυτά που έχω προγραμματίσει να κάνω; Το τέλος είναι αυτό που σπάνια σκεφτόμαστε εμείς οι άνθρωποι, θαρρώντας ότι είμαστε αιώνιοι. Ξεχνάμε ότι σε 100 χρόνια κανένας από αυτούς που ζούμε σήμερα δεν θα είναι εδώ. Θα είμαστε όλοι μια ανάμνηση. Μπορεί το θέμα αυτό βέβαια να μην είναι ότι πιο ευχάριστο για να σκεφτείς ή να διαβάσεις αλλά θεωρώ ότι σκεπτόμενοι το τέλος οι περισσότεροι άνθρωποι λαμβάνουμε έμπνευση να κάνουμε όλα όσα αφήνουμε στο συρτάρι των επιθυμιών μας ως κάτι που θα κάνουμε μια μέρα.

Αν είχα ένα μήνα ζωής …

O Steve Jobs ρωτούσε τον εαυτό του κάθε πρωί αν αυτή ήταν η τελευταία μέρα της ζωής μου θα έκανα αυτά που έχω προγραμματίσει να κάνω; Κάθε φορά που έχω φορτωμένο πρόγραμμα, που έχω μια σειρά πραγμάτων να ολοκληρώσω και άνθρωποι και ανάγκες χρειάζονται την προσοχή μου, θυμάμαι ότι αν και κουραστικό, το κάνω για ένα συγκεκριμένο λόγο. Αν δεν έχω συγκεκριμένο λόγο αναθεωρώ το αν χρειάζεται να γίνει ή όχι.

Αυτά που αφήνω στο συρτάρι των επιθυμιών μου να πιάνουν αράχνες και δεν κάνω τίποτα γι’αυτό τα θυμάμαι συχνά και λεω: Άστο αυτό τώρα, έχω χρόνο κάποια άλλη στιγμή». Χωρίς να μου την εγγυηθεί κανείς αυτήν την άλλη στιγμή. Και αν αυτό που αφήνω στο συρτάρι, είναι αυτό που πρέπει να επενδύσω τώρα το χρόνο μου; Αν αυτό είναι το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή; Και αν δημιουργούσα το χρόνο και την ευκαιρία να το κάνω μήπως άλλαζε εντελώς η ζωή μου;

Ό,τι χρειάζεται να ξέρεις για το manifestation είναι σε αυτό το άρθρο. Σταμάτα να ψάχνεις!

οι ήρωες που σε εμπνέουν
Pexels

Η πρωταγωνίστρια του βιβλίου της ζωής μου

Είναι ξεκάθαρα visualisation και μια από τις βασικές μεθόδους της, το να βάλεις τον πρωταγωνιστή του βιβλίου της ζωής σου να κάνει την υπέρβαση, να κάνει το άλμα, να δοκιμάσει διαφορετικά πράγματα και να δει τι θα γίνει. Είναι μια αλήθεια που την έχουν παραδεχτεί οι περισσότεροι άνθρωποι που πέρασαν το «τούνελ» και γύρισαν, ότι καμία μέρα τους μετά από αυτό το συμβάν δεν ήταν ποτέ ξανά η ίδια.

Τι θα έκανα αλλιώς

Πράγματα που λένε οι άνθρωποι ότι θα έκαναν αλλά ποτέ δεν κάνουν γιατί είτε υπάρχει χρόνος, είτε φοβούνται, είτε δεν ξέρουν, δεν έχουν τους πόρους, δεν έχουν θάρρος, δεν αντέχουν την κριτική.

  1. Μένουν σε μια δουλειά που δεν τους ταιριάζει.
  2. Μένουν σε μια τοξική σχέση.
  3. Δεν κάνουν το βήμα να γνωρίσουν καλύτερα και να βγουν με τον άνθρωπο που θα μπορούσε να είναι ο έρωτας της ζωής τους.
  4. Δεν βγάζουν τον εαυτό τους προς τα έξω, δεν πατάνε το κουμπί του publish, δεν ανεβαίνουν στην σκηνή, δεν παρουσιάζουν κάτι που ξέρουν, δεν χορεύουν, δεν δημιουργούν.
  5. Δεν μαθαίνουν μια νέα τέχνη.
  6. Δεν στέλνουν μήνυμα.
  7. Δεν πάνε το ταξίδι.
  8. Δεν δοκιμάζουν.

Πάρα πολλά τα δεν. Πάρα πολύς ο φόβος. Τρέμουμε την αλλαγή, την κριτική, το δύσκολο και ξεχνάμε ότι ακόμα μπορεί να ψάχνουμε το σκοπό μας. Ακόμα ίσως δεν έχουμε ανακαλύψει τον λόγο για τον οποίο ήρθαμε στη γη και ίσως να μην τον μάθουμε ποτέ. Και εσύ και εγώ ήρθαμε για έναν λόγο εδώ και αν δεν τον ανακαλύψουμε και δεν εργαστούμε γι’ αυτόν, δεν θα έχουμε ποτέ την ευκαιρία να ανθίσουμε και να λάμψουμε, αλλά θα περιφερόμαστε εδώ και εκεί σύμφωνα με αυτό που θα γράφει η ατζέντα μας.

Ο άντρας της ζωής σου ίσως φύγει, ίσως παντρευτεί άλλη, το ίδιο και η γυναίκα που ονειρεύεσαι να μοιραστείτε τη ζωή σας. Γιατί μπορεί να το ονειρεύεσαι, να πονάς, να αγαπάς αλλά ο άλλος να μην το ξέρεις και να «υποφέρεις» μόνη σου. Το βιβλίο, η ταινία, η παράσταση και όλα αυτά που έχεις στο συρτάρι πρέπει κάποτε να βρεις το θάρρος να τα δώσεις στο φως του ήλιου και στα μάτια των ανθρώπων χωρίς να φοβάσαι πώς θα σε κρίνουν. Ας πουν! Το θέμα είναι να γίνεις καλύτερος, δεν είναι προσωπικό και κανείς δε θέλει να σε πληγώσει.

Κάνε αυτό το τσεκ των 30 ημερών και προσπάθησε όλα αυτά που βασανίζεις τόσο καιρό. Ίσως η ανθρωπότητα αύριο να σε ευγνωμονεί! Εσύ ο ίδιος θα σε ευγνωμονείς, τα μελλοντικά παιδιά σου θα σε ευγνωμονούν. Δοκίμασε και ας είναι και λάθος!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News