Μιλάει ανοιχτά για πρώτη φορά και μας αφήνει άφωνους η Simone Biles για τη σεξουαλική κακοποίηση που έχει δεχθεί από τον πρώην γιατρό της εθνικής ομάδας Larry Nassar.

Η Biles είναι μία από τις πολλές νεαρές γυναίκες που υπέφεραν από τον πρώην γιατρό ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ Larry Nassar, ο οποίος το 2018 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για πολλές εγκληματικές κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης σε ανηλίκους και παιδική πορνογραφία. Περισσότερες από 150 γυναίκες μίλησαν και τον κατηγόρησαν για όλα αυτά που τους έκανε, μεταξύ αυτών και κορυφαίες αθλήτριες, όπως Aly Raisman, McKayla Maroney και Gabby Douglas.

Πολλές αθλήτριες κατέθεσαν ότι τις κακοποίησε σε μία μεγάλη αθλητική κατασκήνωση του Τέξας – ανάμεσά τους και η Simone – εκεί όπου εκπαιδεύτηκε στη γυμναστική. «Στο ράντσο, προφανώς συνέβησαν πράγματα», αποκάλυψε στο Facebook live της. «Λεγόταν ο “πέμπτος σταθμός” μας. Ξεκινούσες με μονόζυγο, άλματα, δοκό, ασκήσεις εδάφους και η θεραπεία ήταν ο τελευταίος σταθμός, ώστε να φροντίσει κάποιος το σώμα σου».

Μιλώντας η Simone Biles για τη σεξουαλική κακοποίηση που είχε δεχθεί, τόνισε πως δεν μπορούσε τόσο να κατανοήσει ότι είχε θύμα αυτού του ανθρώπου, ο οποίος ήταν και γιατρός της.

Όλα αυτά τα χρόνια, κανείς δε μας είχε πει τι ήταν η σεξουαλική κακοποίηση. Οπότε δεν αισθανόμασταν ότι περνούσαμε ό,τι περνούσαν τα θύματα. Πολλές από εμάς δεν πηγαίναμε σχολείο, κάναμε μαθήματα στο σπίτι. Οπότε δεν είναι ότι είχαμε πολύ κόσμο για να το συζητήσουμε. Θυμάμαι να ρωτάω μία φίλη, “Λοιπόν, έχεις υποστεί σεξουαλική παρενόχληση;” και ένιωσα πολύ δραματική στην αρχή, και είπε “Όχι φυσικά”. Της είπα “Είσαι σίγουρη; Δε νομίζω”. Γιατί νιώθω πως στα περιστατικά αυτά, ήμουν μία από τις πιο τυχερές γιατί δεν ήταν τόσο άσχημα, όσο σε άλλα κορίτσια που ήξερα.

Ωστόσο, η νεαρή αθλήτρια παραδέχθηκε πως έδωσε και μια μεγάλη μάχη με την κατάθλιψη, αφού ο γιατρός παραδέχτηκε πως την είχε παρενοχλήσει. «Δεν ήθελα να βγαίνω από το δωμάτιό μου και δεν ήθελα να πηγαίνω πουθενά. Κλείστηκα από όλους. Δεν ξέρω, ήταν δύσκολο για εμένα» είπε χαρακτηριστικά.

Θυμάμαι να μιλάω στο τηλέφωνο με τον manager μου, και να λέω στη μαμά και στον manager μου πως κοιμόμουν όλη την ημέρα. Επειδή ο ύπνος ήταν καλύτερος από το να αντιμετωπίσω τον εαυτό μου. Ήταν ο τρόπος μου να ξεφύγω από την πραγματικότητα. Ο ύπνος ήταν το πιο κοντινό που μπορούσα να βρω στο θάνατο εκείνη την εποχή, οπότε κοιμόμουν διαρκώς.

Η Simone Biles περιέγραψε πώς διαχειρίστηκε την όλη κατάσταση με την κακοποίηση και πώς μετέτρεψε τον πόνο της σε δύναμη βρίσκοντας τη φωνή της, ενώ έκανε και μια σχετική ανάρτηση στο Twitter, λέγοντας ότι θέλει να δείξει και σε άλλους ότι δεν είναι μόνοι. «Ένας από τους στόχους μου είναι να είμαι υπέρμαχος και να κάνω τα παιδιά να πιστεύουν πραγματικά στον εαυτό τους, ανεξάρτητα από το αν είναι μέσα σε αθλήματα ή έξω, πώς μοιάζετε, από πού προέρχεστε, από θρησκεία ή εθνικότητα» λέει η Biles. «Είναι να βρεις αυτό το φως μέσα σου και να σε αφήσει να λάμψει».

Μήπως είσαι σε μια κακοποιητική σχέση και δεν το καταλαβαίνεις; Μια ιστοριούλα σαν παραμύθι μπορεί να σου θυμίσει τη ζωή σου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News