Τόσο καιρό στην καραντίνα και αναρωτιέσαι ακόμα πώς να βελτιώσεις τη διάθεση στο σπίτι για να αισθανθείς καλύτερα και να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου.

Πώς θα βελτιώσεις τη διάθεσή σου; Πώς θα νιώσεις πιο παραγωγική ακόμα κι αν δουλεύεις από το σπίτι; Έχουμε δώσει πολλές ιδέες κατά καιρούς, ώστε να ξυπνάς με κέφι και θετική ενέργεια και να ξεκινάς τη μέρα σου με τον καλύτερο τρόπο. Μερικές από αυτές είναι να ξυπνάς και να πλένεις το πρόσωπό σου, να κάνεις λίγη γυμναστική, να τρως καλό πρωινό, να βάζεις μουσική, να μιλάς με αγαπημένα άτομα και να δουλεύεις σ’ ένα τακτοποιημένο χώρο. Και μπορεί για κάποιους αυτά να είναι αρκετά, ώστε να παίρνουν δύναμη και να ξεκινούν ευχάριστα τη δουλειά και γενικά τις υποχρεώσεις τους, όμως για σένα είναι;

Ό,τι απάντηση κι αν έδωσες σε αυτή την ερώτηση, σου έχουμε μία συμβουλή που θα σε κινητοποιεί κάθε πρωί, ενεργοποιώντας το μυαλό και τις αισθήσεις σου με το που την κάνεις.

Η 10λεπτη ρουτίνα που πρέπει να αποκτήσεις το πρωί για να ξυπνάς με καλή διάθεση και να είσαι παραγωγική όλη μέρα

Πώς να ενισχύσεις τη διάθεση στο σπίτι και να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου με το που ξυπνάς;

Μία κίνηση αρκεί και κάνει τη διαφορά και αν δεν την κάνεις κάθε πρωί, τότε ξεκίνα το συντομότερο κιόλας. Μπορεί να είναι απλή, αλλά θαυματουργεί. Η συμβουλή αυτή, λοιπόν, είναι να ντύνεσαι και να ετοιμάζεσαι κάθε πρωί, ακόμα κι αν δεν βγαίνεις έξω. Δηλαδή να ξυπνάς και να αλλάζεις, να βγάζεις από πάνω σου τις πιτζάμες, να φοράς ρούχα, να περιποιείσαι, να βάζεις τις κρέμες σου, να βάφεσαι κιόλας αν έχεις και κανένα zoom meeting, να πιάνεις ωραία τα μαλλιά σου, να κάνεις λίγο self-care τέλος πάντων και να ετοιμάζεσαι όπως θα έκανες αν πήγαινες κανονικά στη δουλειά.

διάθεση στο σπίτι
Pexels

Το ξέρουμε ότι δε θα ντυθείς στο σπίτι με τον ίδιο τρόπο που θα ντυνόσουν αν πήγαινες στο γραφείο κι είναι λογικό, όμως σταμάτα να δουλεύεις με τις πιτζάμες ή με τα ίδια ρούχα κάθε μέρα.

Δες εδώ μερικά άνετα, ανοιξιάτικα outfits για τις ημέρες που δουλεύεις από το σπίτι και δεν ξέρεις τι να βάλεις!

Με αυτήν την μία κίνηση θα βρεις το κίνητρο που ψάχνεις για να σηκωθείς το πρωί από το κρεβάτι, θα ασχοληθείς με τον εαυτό σου που είναι επίσης πολύ σημαντικό και θα νιώσεις πολύ πιο παραγωγική για να αδράξεις τη μέρα και να διατηρήσεις τη διάθεσή σου όσες ώρες κι αν δουλεύεις. Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις ρούχα;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News