Ο κορονοϊός ήρθε πριν από ένα χρόνο και άλλαξε τρομακτικά τις ζωές μας. Οι ψυχολογικές συνέπειες σε πολλές περιπτώσεις είναι τεράστιες. Το άγχος, η αμφιβολία, ο φόβος έγιναν πλέον καθημερινά συναισθήματα. Τα χαμόγελα που ξεπρόβαλαν όμως με την κακοκαιρία “Μήδεια” και τα χιόνια κάλυψαν για λίγο το σκοτάδι και φώτισαν εκείνες τις μέρες. Όταν όμως τα χιόνια ξεκίνησαν να λιώνουν όλους μας έπιασε μία μελαγχολία και ίσως και κάποια στεναχώρια. Για όλες αυτές τις στιγμές αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι η ευτυχία είναι επιλογή και μπορείς να την επιλέγεις κάθε μέρα.

Η ευτυχία είναι επιλογή

Η ευτυχία, η αγάπη, τα θετικά συναισθήματα, το χαμόγελο.. όλα αυτά και άλλα πολλά συναισθήματα είναι επιλογές μας. Σίγουρα δεν είναι όλες οι στιγμές το ίδιο. Δύσκολες ώρες έχουν έρθει στις ζωές των ανθρώπων μαζί με κακουχίες που άλλοτε μπορείς να ξεπεράσεις και άλλοτε δεν υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις παρά να περιμένεις να περάσει.

ζήσεις τη ζωή σου
Allef Vinicius/Unsplash

Κάθε μέρα που ξυπνάς το πρωί είναι ένας λόγος να είσαι ευτυχισμένη. Κάθε φορά που νιώθεις την αγάπη των ανθρώπων γύρω σου να σε κυκλώνει είναι ένας λόγος να είσαι ευτυχισμένη. Η μόνη διαφορά σε όλα αυτά τα καθημερινά και απλά πράγματα σε σχέση ας πούμε με το χιόνι που έπεσε και σε έκανε να αισθανθείς την ευτυχία είναι ότι το χιόνι δε το θεωρείς δεδομένο καθώς δε συνηθίζεται.

Αυτό που θέλω να σου θυμίσω είναι πόσα πράγματα προσπερνάς καθημερινά απλά γιατί τα έχεις συνηθίσει. Ακόμα ένα παράδειγμα είναι η αγκαλιά… Πόσο σου έχουν λείψει οι αγκαλιές τον τελευταίο χρόνο και τι δε θα έδινες για να μπορέσεις να σφιχταγκαλιάσεις πάλι τους γονείς και τους φίλους σου χωρίς να ανησυχείς μη μεταδόσεις ή μη πάρεις τον ιό. Όλα αυτά που ζούμε μία μέρα θα τελειώσουν. Μέχρι τότε όμως κάνε έναν κόπο και δες πόσα πολλά σου έχουν μείνει ακόμα και σε κάνουν καθημερινά ευτυχισμένη.

βελτιώσεις τη ζωή σου
DESIGNECOLOGIST/Unsplash

Σταμάτα για λίγο να σκέφτεσαι… Παρατήρησε τον κόσμο γύρω σου, τα συναισθήματά σου. Έχεις το πιο πολύτιμο δώρο από όλα κάθε πρωί που ξυπνάς και αυτό είναι ο χρόνος. Μη τον σπαταλάς και τον αφήνεις να περνά. Εκμεταλλεύσου τον. Η ευτυχία είναι επιλογή και εσύ μπορείς να την επιλέγεις κάθε λεπτό που ζεις!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News