Έχεις ποτέ αναλογιστεί για ποιον λόγο ακολουθούμε κάποιους ανθρώπους; Μα φυσικά για την έμπνευση από τα social media που δίνεται απλόχερα και δωρεάν. Το δωρεάν εδώ βέβαια εντός πολλών εισαγωγικών αφού μπορεί τα κοινωνικά δίκτυα να είναι δωρεάν και να μην χρειάζεται να πληρώσεις κάτι για να φτιάξεις λογαριασμό, αλλά «πληρώνεις» έμμεσα με το πιο πολύτιμο αγαθό που έχεις στη διάθεσή σου. Τον χρόνο σου και την προσοχή σου. Γνωρίζεις τόσες λεπτομέρειες και μικροπράγματα από τη ζωή των άλλών, ακόμα και των ανθρώπων της διπλανής πόρτας και τόσες πληροφορίες που δεν χρειάζονται καθόλου στη ζωή σου. Δεν γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος, δεν έχεις κανένα κέρδος προσωπικό. Υπάρχουν όμως και κάποιοι λογαριασμοί που προσφέρουν έμπνευση με τα τσουβάλια, απλώς όντας ο εαυτός τους.

H έμπνευση από τα social media

Οι περισσότεροι έχουμε λογαριασμόυς στα κοινωνικά δίκτυα πολλά χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια προφανώς έχουμε μπλεχτεί με ζωές άλλων, έχουμε κουτσομπολέψει, έχουμε μάθει, έχουμε πάρει έμπνευση από τις επιλογές και τις ζωές τους. Πολύ συχνά βέβαια πέφτουμε και στην παγίδα της σύγκρισης. Μετράμε τα μεγέθη, μετράμε τις διαφορές, ψάχνουμε να βρούμε πού μπορεί να του λείπει κάτι του άλλου που έχουμε εμείς ώστε να νιώσουμε χαρά.

Όταν κάποιος παύει να προσφέρει πια έμπνευση, που αυτός ήταν ο πρώτος λόγος που ουσιαστικά τον ακολούθησα, πατάω το unfollow και φεύγω ήσυχα όπως ήρθα.

πότε θα γίνεις μάνα
Pexels

Οι άνθρωποι που σε παρακινούν με το παράδειγμά τους

Θα βρεις εκεί έξω, στον διαδικτυακό κόσμο άπειρους ανθρώπους που λένε όμορφες κουβέντες, κάποιοι από αυτούς μπορεί να φτάσουν και σε όρια χειραγώγησης, αλλά πράξεις πολύ σπάνια θα δεις. Σου λέει ο άλλος morning routine, οι οποίες ρουτίνες, προφανώς δεν κρύβουν κανένα σημείο ρεαλισμού.

Ανάγκη για σύνδεση και επικοινωνία

Όσο πιο συχνά βλέπουμε τη ζωή κάποιου, τόσο πιο πολυ ψάχνουμε να βρούμε σημεία ταύτισης. Γινόμαστε κατά κάποιον τρόπο ίδιοι με εκείνον. Μιλάμε με τον ίδιο τρόπο, φοράμε τα ίδια ρούχα, κοπιάρουμε τις συνήθειές τους, μέχρι που κάποια στιγμή γινόμαστε και εμείς ένα με εκείνους, (ας είναι καλά οι κατοπτρικοί νευρώνες του εγκεφάλου).

Οι άνθρωποι θέλουμε να επικοινωνούμε, να ταιριάζουμε, να συνδεόμαστε και τα κοινωνικά δίκτυα δίνουν αυτήν τη δυνατότητα, να μειωθεί, ο χρόνος, οι αποστάσεις και οι τύποι. Από αυτό που έχω καταλάβει εγώ απ’ την εμπειρία μου, οι άνθρωποι θέλουν να βρουν ένα αυτί να τους ακούσει, πόσο δύσκολο αλήθεια.

Αγαπημένοι τύποι λογαριασμών προς ακολούθηση

  • Αγαπώ να λαμβάνω έμπνευση από τα social media ειδικά σε πράγματα που βαριέμαι να κάνω και δεν μπορώ να βρω κίνητρο για να ξεκινήσω. Μου αρέσουν, λοιπόν, οι λογαριασμοί που με στρώνουν στη δουλειά: Κοπέλες που καθαρίζουν πολύ βρώμικα σπίτια και βλέπω σε 3 λεπτά το πριν και το μετά. Αν δεις μαζεμένα πέντε έξι τέτοια βιντεάκια ξεκινάς να κάνεις με άλλη διάθεση τις δουλειές του σπιτιού.
  • Μου αρέσει πολύ να βλέπω τη ζωή ανθρώπων που αποτελούν success stories. Μπορεί να μην είναι απαραίτητα γνωστοί ή διάσημοι, δηλαδή δεν ξέρεις τα ονόματά τους, ούτε έκαναν κάτι σπουδαίο για να μείνουν στην ιστορία, ωστόσο όμως ήταν άτομα της διπλανής πόρτας που έβγαζαν με το ζόρι ένα μισθό και σήμερα διευθύνουν μεγάλες επιχειρήσεις ή βρήκαν μια εξαιρετική ιδέα που έσωσε τη ζωή ανθρώπων.
  • Λογαριασμοί που ασχολούνται με διατροφή και άσκηση. Αυτοί οι λογαριασμοί δίνουν με τα τσουβάλια έμπνευση να ξεκινήσεις να τρέφεσαι υγιεινά, να κάνεις κάποιες ασκήσεις, σου δείχνουν το πριν και το μετά, σου δείχνουν τη μάχη που δίνουν να δώσουν τέλος στις χθεσινές επιλογές και να χτίσουν ένα νέο σήμερα. Πώς να μην πάρεις έμπνευση από αυτούς τους ανθρώπους.
  • Αυτός εδώ ο υπέροχος τύπος που αγαπά και φροντίζει τόσο τον εαυτό του είναι η νέα μου «εμμονή». Σιδερώνει τα σεντόνια του πριν πέσει για ύπνο, κοιμάται σε κατάλευκα σεντόνια και τα πάντα σπίτι του είναι προσεγμένα. Στήνει το ποδήλατό του και τρέχει χιλιόμετρα μέσα σε εφαρμογές για ποδήλατο. Ακούει κλασική μουσική και τρέφεται υγιεινά. Είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση. Είναι ο τύπος που όταν βλέπεις το βιντεάκι του εύχεσαι να γυρίσεις πίσω στη βάση σου και να βάλεις σειρά στα πάντα στο σπίτι σου για να ζήσεις έτσι πια τη ζωή σου όπως αυτός.
@mackenziewc

Replying to @grandpa.lungs.101 The little things in life matter #motivation #makeyourbed #inspiration #routine #fyp

♬ Make Your Bed – MAKAVELI MOTIVATION

Είναι έμπνευση; Αν όχι, Unfollow

Τόσο απλό! Έτσι το βλέπω εγώ και συχνά πυκνά καθαρίζω τη λίστα των ανθρώπων που ακολουθώ, αν δω ότι κάτι με πιέζει, με ενοχλεί, δεν μου προσφέρει κάτι και το κυριότερο έμπνευση!

Οι 3 πιο κουραστικοί τύποι που ακολουθούμε στα Social Media και ακόμα δεν έχουμε κάνει unfollow

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News