Νέους στόχους και όνειρα έχει η Melek Ipek μετά την αποφυλάκισή της. Η Τουρκάλα που σκότωσε τον σύζυγό της που την κακοποιούσε και τη βασάνιζε μια ζωή, ενώ απείλησε να την δολοφονήσει, παίρνει πίσω τη ζωή της και ετοιμάζεται να γίνει καθηγήτρια μαθηματικών.

Ο άντρας της, απειλώντας να την σκοτώσει, της είχε πει «κάνε την τελευταία σου ευχή». Τελικά, η ίδια αποφάσισε να δώσει ένα τέλος. Πέρασε 3 μήνες στη φυλακή, καθώς το τουρκικό δικαστήριο δεν της αναγνώρισε το δικαίωμα στην αυτοάμυνα.

Πριν από λίγο καιρό αφέθηκε επιτέλους ελεύθερη και σήμερα είναι έτοιμη να πάρει ξανά τη ζωή στα χέρια της, δίνοντάς μας έμπνευση.

Ζει με τις κόρες της σε μια φάρμα και ονειρεύεται να γίνει καθηγήτρια μαθηματικών. Γι΄αυτό μπήκε και στη διαδικασία να δώσει εξετάσεις.

Όπως δήλωσε στην Hurriyet Daily η Melek Ipek:

Θα προσπαθήσω να μπω στο πανεπιστήμιο. Αν δεν τα καταφέρω φέτος, θα προσπαθήσω ξανά του χρόνου. Ήρθα στις εξετάσεις με την μικρή μου κόρη. Με υποστηρίζει. Ελπίζω να την ξαναφέρω εδώ. Όνειρό μου είναι κάποτε να γίνω καθηγήτρια μαθηματικών. Θέλω να μορφώσω τα παιδιά, ώστε να γίνουν καλόψυχα. Θέλω να μεγαλώσω καλούς ανθρώπους για τις επόμενες γενιές

Όπως είπε, το μεγαλύτερο λάθος που έκανε στη ζωή της ήταν να μην μοιραστεί όσα βίωνε για 14 ολόκληρα χρόνια:

Αν ήξερα τότε όσα γνωρίζω τώρα, θα το έλεγα στον πατέρα και τη μητέρα μου. Τα παιδιά πρέπει να λένε τα πάντα στους γονείς τους. Πρέπει να τους διδάξουμε να λένε “Όχι” ελεύθερα. Δεν πρέπει να φοβούνται να μιλήσουν στις οικογένειές τους

Στέλνοντας ένα μήνυμα σε όλους, η Melek είπε ότι δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορούμε να καταφέρουμε σε αυτή τη ζωή. «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Αφήστε τις γυναίκες να διαβάσουν και να σταθούν στα πόδια τους».

Η Valerie Bako “ελεύθερη” από το δικαστήριο για τη δολοφονία του βίαιου συζύγου της

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News