Γιατί αγαπάμε τις Παρασκευές από μικρά παιδιά μέχρι μεγάλοι άνθρωποι; Ενώ άλλα πράγματα μεγαλώνοντας χάνουν την ομορφιά τους, ξεθωριάζουν, δεν έχουν την ίδια ένταση όπως όταν ήμασταν παιδιά, η απερίγραπτη χαρά που μας κατακλύζει τις Παρασκευές, δεν φεύγει ποτέ.

Γιατί αγαπάμε τις Παρασκευές

Η Παρασκευή είναι η μέρα που εκτός από τη φάση των διακοπών που γενικά δεν ξέρουμε τι μέρα είναι την υποδεχόμαστε πάντα με χαρά. Από μικρή θυμάμαι να περιμένω με λαχτάρα το κουδούνι της Παρασκευής να χτυπήσει και να πάω στο σπιτάκι μου να χαρώ τους ανθρώπους της ζωής μου.

Η Παρασκευή όπως και το καλοκαίρι είναι state of mind

Και όχι δεν θα κάτσω να το πολύ φιλοσοφήσω και να σου πω όλα όσα λέω συνήθως. Το να βρεις χαρά σε κάθε μέρα, ότι κάθε μέρα είναι γιορτή, ότι κάθε εποχή είναι γιορτή γιατί δεν είναι δεδομένη η παρουσία μας σε αυτόν εδώ τον κόσμο. Αν κάθε μέρα είναι γιορτή η Παρασκευή είναι η πιο γιορτινή μέρα από όλες.

ενθουσιασμός μέσα στην εβδομάδα

Εντάξει τα παιδιά, αλλά εμείς γιατί;

Το καταλαβαίνω να νιώθεις χαρά όταν είσαι μαθητής και χτυπάει το κουδούνι και φορτωμένος με την τσάντα σου παίρνεις το δρόμο για το σπίτι, για το παιχνίδι, την ξεκούραση, την ανεμελιά, έστω και για δύο μέρες. Εσύ που είσαι μαμά και το Σαββατοκύριακο σημαίνει δουλειές, πλυντήρια, σιδερώματα, μαγειρέματα και όλα τα σχετικά γιατί και πάλι έχεις αυτή την ανείπωτη χαρά;

Γιατί γεμίζει ξανά το σπίτι, γιατί έχεις αγκαλιά σου τους ανθρώπους της ζωής σου, γιατί θα κανονίσεις μια βόλτα ή μια έξοδο ή ένα σύντομο ταξιδάκι.

Δεν βγαίνει η ζωή χωρίς διαλείμματα

Όσο ικανοποιημένοι και αν είμαστε με τη δουλειά μας, εντούτοις χρειαζόμαστε όλοι διάλειμμα όπως και τα παιδιά μας από το σχολείο έτσι και εμείς. Δύο μέρες που δεν θα βάλουμε το ξυπνητήρι, δύο μέρες αφιερωμένες στο να κάνουμε πράγματα διαφορετικά απ΄ όσα κάνουμε όλη την εβδομάδα χωρίς να τρέχουμε να προλάβουμε τους χρόνους.

Friday I’m in Love

Αυτό είναι το απόλυτο soundtrack που ταιριάζει στις Παρασκευές και που χαιρόμαστε που ήρθε η Παρασκευή ξανά, ακόμα και αν δεν έχουμε κανέναν άλλο προφανή λόγο, αρκεί μόνο που είναι Παρασκευή, ο ήλιος λάμπει και εμείς είμαστε ακόμα εδώ!

Αρκεί μόνο που ο κόσμος αυτός έχει τις Παρασκευές και έχουν άλλο άρωμα οι μέρες μας.

Πώς να αγαπήσεις ξανά τις Κυριακές και να διαχειριστείς τα Sunday Blues

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News