Μια από τις πιο κλασικές ατάκες που συνηθίζουν να λένε οι γυναίκες κυρίως είναι: «είμαι όσο αισθάνομαι»! Τώρα που μεγαλώνω και αισίως αποχαιρετώ την τρίτη δεκαετία της ζωής μου, βλέπω πώς όταν με ρωτάνε την ηλικία μου, δεν μπορούν να την μαντέψουν εύκολα. Ούτε εγώ η ίδια αισθάνομαι μια ανάσα από τα σαράντα! Αισθάνομαι σαν να είμαι είκοσι με λιγότερες αντοχές στο ξενύχτι, αλλά με περισσότερη σοφία συγκριτικά με τα είκοσι. Καθόλου δεν αισθάνομαι σαράντα και όταν ήμουν πιο μικρή το σαράντα το θεωρούσα μεγάλο, το ίδιο μπορεί να πιστεύουν και οι συναναστροφές μου που τώρα ξεκινούν την πορεία τους στον στίβο της ζωής.

Χρόνος, ο αμείλικτος

5 συμβουλές για να γεράσεις σωστά, σύμφωνα με τις Γαλλίδες!

Ο χρόνος αν και είναι ουσιαστικά μια ανακάλυψη του ανθρώπου, υποτίθεται για να μας διευκολύνει (το προσπερνάω) είναι εδώ και τα σημάδια του δεν μπορούμε να τα παραβλέψουμε όσο και αν το θέλουμε. Τα μαλλιά ασπρίζουν και αραιώνουν, το δέρμα που πια δεν έχει ελαστικότητα, οι δυνάμεις που δε σε κρατάνε όπως παλιότερα. Κάποια αδιαμφισβήτητα δείγματα ότι ο χρόνος περνά από πάνω μας και αφήνει τα σημάδια του.

Τα πράγματα στη ζωή γενικά, αλλά και στο θέμα της ηλικίας και του χρόνου είναι πολύ σχετικά. Η οπτική μας σε ένα θέμα είναι το 90% και το 10% είναι η ουσία του θέματος αυτού. Επειδή είμαστε όλοι διαφορετικοί εκλαμβάνουμε διαφορετικά τα πράγματα που συμβαίνουν στην ζωή μας και διαφορετικά αντιδρούμε.

Γνωρίζω συνομηλίκους μου που είναι η χαρά της ζωής, τρέχουν 10 χλμ κάθε μέρα, φροντίζουν τι ταΐζουν σώμα και πνεύμα και μοιάζουν σαν 25 ετών. Γνωρίζω συνομηλίκους μου που επιλέγουν να ξενυχτούν, να πίνουν, που τρέφονται με junk κάθε μέρα και επιπλέον βλέπουν Νετφλιξ όταν έχουν μισή ώρα διαθέσιμη για ξεκούραση. Αυτό το Lifestyle είναι που προσθέτει τουλάχιστον 5 χρονία.

Τώρα το θυμήθηκες;

σχέση μετά τα 40
Unsplash

Κανείς όταν είναι στα 20 ή στα 25 δεν περιμένει ότι θα φτάσουν τόσο γρήγορα τα 40 ή τα 50. Νομίζουμε ότι θα είμαστε για πάντα νέοι και φρέσκοι. Άσε που σπανίως οι άνθρωποι απολαμβάνουμε την τωρινή κατάσταση που ζούμε, θέλουμε να περάσουμε γρήγορα στο επόμενο στάδιο, λες και έχει άλλη ζωή, ή λες και δε θα είμαστε μεγάλοι για πάντα.

Όσο πιο νωρίς φροντίσουμε για εμάς, τόσο πιο ωραία θα μεγαλώσουμε. Αν φανταστούμε ότι το σώμα μας είναι κάτι ιερό τότε μόνο αυτό θα μπορούσε να μας βοηθήσει από μόνο του σαν σκέψη. Φαντάσου ό,τι πιο ιερό έχεις στη ζωή σου, πώς θα του φερόσουν; Θα το τάιζες φθηνό και κακής ποιότητας φαγητό, θα το πότιζες αλκοόλ, θα το έθρεφες πνευματικά με ότι σαχλαμάρα θέλει να μας πουλήσει το κάθε μέσο που βγάζει λεφτά επειδή έχει όλη την προσοχή μας επάνω του;

Παρέμεινε νέος μεγαλώνοντας!

Οι επιλογές μας όταν είμαστε νέοι, μας δίνουν το αύριο που θα ζήσουμε όταν μεγαλώσουμε. Ο τρόπος ζωής που επιλέγουμε σήμερα είναι αυτός που θα μας βοηθήσει να έχουμε ένα ποιοτικό μεγάλωμα.

Και επειδή όταν είσαι στα 25 δεν μπορείς να δεις τόσο μακριά και είναι εντελώς φυσιολογικό, τουλάχιστον φρόντισε να μην είναι σε υπερβολικό βαθμό όλα αυτά που ξέρεις ότι δεν θα σου κάνουν καλό μακροπρόθεσμα.

Είμαι όσο αισθάνομαι!

Ο παππούς μου ήταν 96 χρονών και πριν φύγει μου έλεγε, η καρδιά μου λέει ότι είμαι 18 αλλά τα πόδια μου λένε την ηλικία μου. Είχε περάσει σχεδόν ένας αιώνας από το σώμα του, μαζί με πολέμους, ταραχές και δύσκολη ζωή και όμως το πνεύμα του ήταν σαν ενός νέου παιδιού με τη σοφία και τις εικόνες που έχει μέσα του ένας ολόκληρος αιώνας. Το σώμα ήταν το όχημα που δεν μπορούσε πια να τον υποστηρίξει στο ταξίδι της ζωής του, όμως το πνεύμα του ήταν πάντα ένας έφηβος που είχε μπει στο σώμα ενός μεγάλου. Αισθανόταν και ήταν 18!

Ελάχιστοι «μεγάλοι» άνθρωποι θα σου πουν ότι νιώθουν μεγάλοι. Όσο σοβαροί και μετρημένοι θέλουμε να φαινόμαστε στο μεγάλωμά μας, με κάποιον τρόπο ξεπηδά από μέσα μας αυτή η παιδικότητα που όλοι έχουμε βαθιά κρυμμένη μέσα μας.

Δεν μεγαλώνουμε επειδή το γράφει η ταυτότητά μας. Το νούμερο που λέει η ταυτότητά μας και η ζυγαριά μας, είναι μόνο ένας αριθμός που εξυπηρετεί τον γιατρό μας, δεν μας καθορίζουν. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο πιο γρήγορα θα αποδεσμευτούμε από διάφορες πεποιθήσεις που μας κρατούν εγκλωβισμένους.

Πώς οι επιλογές σου δημιουργούν το αύριο

6 Quotes που ξεχώρισα για το μεγάλωμα

1.Το γέλιο είναι διαχρονικό. Η φαντασία δεν έχει ηλικία. Και τα όνειρα είναι για πάντα. Walt Disney

2.Η ηλικία είναι απλά ο αριθμός των ετών που σε απολαμβάνει ο κόσμος! Άγνωστος

 3.Όποιος διατηρεί την ικανότητα να βλέπει την ομορφιά δεν γερνά ποτέ. Franz Kafka

4.Το να γερνάς είναι σαν να σκαρφαλώνεις σε βουνό· σου κόβεται λίγο η ανάσα, αλλά η θέα είναι πολύ καλύτερη! Ingrid Bergman

5.Μια μέρα θα κοιτάξεις πίσω και θα δεις ότι σε όλη την πορεία άνθιζες. Morgan Harper Nichols

6.Είμαστε πάντα στην ίδια ηλικία μέσα μας. Gertrude Stein

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News