Ζούμε σε μια εποχή που συνεχώς αισθανόμαστε σαν τρέχουμε σε αγώνες ταχύτητας. Να είμαστε αρκετές και να επιτεύξουμε με επιτυχία όλους τους ρόλους που έχουμε στη ζωή μας. Έρχεται το βράδυ και νιώθουμε ότι έχουν μείνει πράγματα που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ ή ότι έγιναν με λιγότερη ποιότητα. Η αλήθεια είναι ότι είσαι καλύτερη από όσο νομίζεις.

inspirational quotes
Unsplash

Όλη η αναγνώριση που χρειάζεσαι

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να αναγνωρίσεις τις μικρές και τις μεγάλες νίκες σου. Ανάλογα το χρόνο που έχεις αυτή τη στιγμή μπορείς το κάνεις για τις νίκες του πρόσφατου παρελθόντος ή και παλιότερα. Μήπως υπάρχει κάτι που κατάφερες και ξέχασες να το γιορτάσεις;

Γιατί δεν μειώνεται η αξία σου αν δεν μπορεί κάποιος άλλος να την εκτιμήσει

Να σου λες «Μπράβο μου»

Και να σε παραδέχεσαι! Γιατί σου αξίζει ό,τι έχεις καταφέρει. Εδώ που έφτασες δεν το κατάφερες επειδή κάποιος σου το χάρισε. Δούλεψες, κουράστηκες, προσπάθησες. Ζούμε σε μια κοινωνία που επιβραβεύει τα αποτελέσματα αλλά ξεχνά να επιβραβεύσει την προσπάθεια. Λες και τα αποτελέσματα έρχονται από μόνα τους.

Είσαι καλύτερη από όσο νομίζεις

Και δεν χρειάζεσαι κανέναν άλλον να στο επιβεβαιώσει. Αν έρθει η αναγνώριση από εξωτερικούς παράγοντες είναι πολύ ευπρόσδεκτη αλλά σίγουρα δεν είναι αυτό ο αυτοσκοπός.

Ακόμα και αν κανείς εκεί έξω δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει όλα αυτά που έχεις κάνει, να μάθεις κάθε μέρα να ενθουσιάζεσαι με εσένα και να σε παραδέχεσαι.

Είσαι ο cheerleader της ζωής σου;

Τι είναι αυτό που χρειάζεται ακόμα να κάνεις

Τι χρειάζεται να κάνεις ακόμα, ποιες θυσίες, πόση δουλειά, ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληρούνται; Ξέρεις καμιά φορά τα πράγματα είναι πιο απλά στη ζωή. Αν μας γνωρίσουμε, πάρουμε το χρόνο και αναλύσουμε όλα τα δυνατά και αδύνατα σημεία του εαυτού μας, ότι χρειάζεται βελτίωση και τα αποδεχτούμε όλα θα γίνουν πιο εύκολα.

Ακόμα και αν έχεις ένα κομμάτι του εαυτού σου που δεν σου αρέσει, πάρε το, αγκάλιασέ το, αγάπησέ το. Αν δεν το κάνεις εσύ για εσένα, δε θα το κάνει κανένας. Θυμήσου ότι πάντα μέσα μας κατοικεί εκείνο το μικρό παιδάκι που λαχταρά, αγάπη και αποδοχή, τι και αν τώρα είμαστε 30 ή 40 ή όσο είμαστε.

Τι χρειάζεται να κάνεις ακόμα για να σε αγαπήσεις άνευ όρων; Να σε αγαπήσεις όπως αγαπάς τα παιδιά σου. Βρες το και κάνε το, ή αποδέξου ότι δεν είναι πια η προϋπόθεση για την αγάπη του εαυτού σου. Να θυμάσαι ότι τέλειο δεν υπάρχει γιατί είμαστε άνθρωποι και το τέλειο το ορίζουμε εμείς.

Να σου δίνεις την ανθρώπινη υπόσταση που πραγματικά έχεις και να σε αγαπάς περισσότερο. Και ναι, είσαι καλύτερη από όσο νομίζεις, αρκεί να σου δώσεις λίγο χρόνο ώστε να το διαπιστώσεις και μόνη σου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News