Όλος ο κόσμος παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στην Ουκρανία, η οποία προβάλει σθεναρή αντίσταση απέναντι στις Ρωσικές δυνάμεις που καταπάτησαν τα εδάφη τους και κηρύσσοντας πόλεμο την Πέμπτη 24/02. Οι εικόνες που έρχονται από κάθε μεριά της χώρας δεν μπορούν παρά να συγκινούν ολόκληρο τον πλανήτη και να ωθούν κάθε άνθρωπο να ταχθεί από την σωστή πλευρά της ιστορίας. Ένας λαός που διατηρεί την αξιοπρέπειά του, θυσιάζεται για να προστατεύσει την πατρίδα του και δείχνει δύναμη ψυχής είναι η απόλυτη πηγή έμπνευση που χρειαζόμαστε.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μικρό αγόρι παίζει πιάνο για να «σκεπάσει» τους ήχους του πολέμου την ώρα της ρωσικής εισβολής

Εικόνες έμπνευσης και ελπίδας από την Ουκρανία

Ο στρατιώτης που ανατινάχτηκε μαζί με την γέφυρα Henichesk

Για να σταματήσει η προέλαση των ρωσικών τανκ, η απόφαση των Ουκρανών ήταν να ανατινάξουν τη γέφυρα Henichesk. Ο μηχανικός Skakun Vitaliy προσφέρθηκε εθελοντικά να εκτελέσει αυτό το έργο. Ναρκοθέτησε τη γέφυρα αλλά δεν ήταν δυνατό να φύγει και την ανατίναξε μαζί με τον εαυτό του. Η Ουκρανία τον ανακήρυξε Εθνικό Ήρωα.

“Να βάλετε ηλιόσπορους στις τσέπες σας”

Ουκρανή αντιμετωπίζει Ρώσους στρατιώτες πρόσωπο με πρόσωπο στο Henychesk, στην περιοχή Kherson και τους ρωτά γιατί ήρθαν στη γη τους. Φεύγοντας τους παροτρύνει να βάλουν ηλιόσπορους στις τσέπες τους. (για να μεγαλώσουν λουλούδια όταν πεθάνουν στην ουκρανική γη).

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας

Προηγουμένως ήταν κωμικός, περισσότερο γνωστός για το ρόλο του προέδρου της Ουκρανίας σε τηλεοπτική σειρά. Σήμερα βρίσκεται στην “πρώτη γραμμή” και δηλώνει πως θα υπερασπιστεί την πατρίδα του μέχρι τέλος. “Δεν θα παραδώσουμε τα όπλα”, δήλωσε χωρίς φόβο αναβάλλοντας την “παρέλαση” που ήθελε να κάνει ο Πούτιν στην Ουκρανία.

Μωρό γεννιέται σε καταφύγιο στο Κίεβο

Η άφιξη ενός βρέφους σε καταφύγιο του Κιέβου χαιρετίστηκε ως θαύμα και η φωτογραφία του μικρού κοριτσιού με τη μητέρα της μοιάζει με έναν φάρο ελπίδας εν μέσω της πιο σκοτεινής περιόδου της νεότερης Ιστορίας για την Ουκρανία.

Η γέννηση αποκαλύφθηκε από την Πρόεδρο της Διάσκεψης για τη Δημοκρατία, Hannah Hopko, η οποία δήλωσε: “Η Μία γεννήθηκε σε καταφύγιο αυτό το βράδυ μέσα σε ένα αγχωτικό περιβάλλον βομβαρδισμών στο Κίεβο. Η μαμά της είναι χαρούμενη μετά από αυτόν τον δύσκολο τοκετό. Όταν ο Πούτιν σκοτώνει Ουκρανούς, καλούμε τις μητέρες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας να διαμαρτυρηθούν για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Υπερασπιζόμαστε ζωές και ανθρωπιά”.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News