Εδώ και μερικά χρόνια διάφορα τμήματα marketing γνωστών εταιριών φαίνεται να στρέφονται σε μία πιο queer αισθητική, και προσπαθούν να επιφέρουν περηφάνια και πάταξη των προκαταλήψεων σε όλον τον κόσμο σε θέματα LGBTQ. Τα σπουδαιότερα brands φόρεσαν για μια ακόμη χρονιά τον πιο χρωματιστό τους εαυτό και συνδύασαν το ουράνιο τόξο με το λογότυπο τους. Ο μήνας Ιούνιος αποτελεί εξάλλου Μήνας Υπερηφάνειας και παρακάτω ξεχωρίσαμε μερικές από τις καλύτερες διαφημίσεις με ΛΟΑΤΚΙ+ θεματολογία από όλο τον κόσμο, οι οποίες έχουν προβληθεί εντός και εκτός του σπουδαίου αυτού μήνα. Σε αυτές τις προσωπικές και συγκινητικές ιστορίες, οι πρωταγωνιστές τους μας καλούν να εμπνευστούμε από τα βιώματα και το θετικό παράδειγμά τους.

Η γιορτή της αγάπης! Το Σάββατο 18/6 πάμε στο Athens Pride με Καπουτζίδη, Παπαρίζου, Onirama και πολλούς ακόμα!

Οι πιο ξεχωριστές διαφημίσεις με ΛΟΑΤΚΙ+ θεματολογία

Pantene

Το Pantene κάνει τομή στον χώρο της διαφήμισης με την πρώτη μεγάλη καμπάνια στην Ελλάδα που εστιάζει στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και στις ιστορίες τους. Η συγκινητική ταινία #HairHasNoGender, έχει αποσπάσει αναρίθμητα σχόλια υποστήριξης για την ειλικρίνεια, την αυθεντικότητα και την τόλμη της να τοποθετήσει 5 εκπροσώπους της ελληνικής ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στο επίκεντρο και να τους ζητήσει να αφηγηθούν τις δικές τους συγκινητικές στιγμές.

Κόντρα στις προκαταλήψεις, που διαχωρίζουν αντί να ενώνουν τους ανθρώπους, και σε στερεότυπα που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία και διακρίνουν τα μαλλιά και τα κουρέματα σε «ανδρικά» και «γυναικεία», ένα gay αγόρι, ένα gay κορίτσι, ένα trans κορίτσι, ένα non-binary άτομο και μια drag queen επιβεβαιώνουν πως «τα μαλλιά δεν έχουν γένος».

Netflix

Το Netflix γιορτάζει τον Μήνα Υπερηφάνειας με κυκλοφορίες αφηγήσεων ιστοριών LGBTQ+. Με αυτόν τον τρόπο, ρίχνει φως στο ποικίλο φάσμα των LGBTQ+ ιστοριών, ταυτοτήτων και έκφρασης.

Εμπνευσμένος από τη γκάμα χρωμάτων και συμβολισμών που υπάρχουν στη σημαία Pride, ο εικονογράφος Ben Nichols δημιούργησε το έργο τέχνης για να γιορτάσει τη μοναδικότητα που διακρίνει την LGBTQ+ κοινότητα.

Athens Pride 2022: Οι εκδηλώσεις που θα λάβουν μέρος αυτό το τριήμερο – Γιατί η αγάπη δε σταματά να γιορτάζει ποτέ!

Γιόρτασε και εσύ το ποικίλο φάσμα των ιστοριών LGBTQ+ με αυτά τα εντυπωσιακά ντοκιμαντέρ, τα δράματα, τις κωμωδίες και πολλά άλλα!

Oreo

«Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερες λέξεις αγάπης. Πρόσθεσε τις δικές σου»! Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το coming είναι ένα γεγονός που συμβαίνει μόνο μία φορά. Αλλά στην πραγματικότητα, είναι μια συνεχής σειρά συζητήσεων που χρειάζονται αγάπη και θάρρος.

Lego

Η Lego χρησιμοποιεί τα δικά της τουβλάκια για να ενθαρρύνει πιο ανοιχτές συζητήσεις μεταξύ των οικογενειών σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου και την έκφραση. Η καμπάνια «A-Z of Awesome», δημιούργησε ένα αλφάβητο από τουβλάκια Lego που διδάσκει λεξιλόγιο, εκπαιδεύει και βοηθά στην αποδοχή της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας μέσω του παιχνιδιού. Αυτό το ξεχωριστό σετ δημιουργήθηκε για να γιορτάσουμε με αγάπη τον Μήνα Υπερηφάνειας.

H&M

Δεν χρειάζεται να έχεις γεννηθείς σε οικογένεια, μπορείς να διαλέξεις τη δική σου. Για το φετινό Pride, γιορτάζουμε τις οικογένειες που έχουμε αποκτήσει από επιλογή. Αυτή η οικογένεια αποτελείται από ανθρώπους που έχουν επιλέξει να αγαπούν και να υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον με κάθε κόστος.

Coming out στους γονείς: Γιατί είναι τόσο δύσκολο να μιλήσουμε για την ταυτότητά μας;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News