Έχεις διαβάσει σίγουρα αμέτρητα άρθρα για το πώς να διακοσμήσεις το σπίτι σου και πώς να διακοσμήσεις τον προσωπικό σου χώρο. Έχεις διαβάσει κάποιο άρθρο για το πως να διακοσμήσεις με θέμα την ευτυχία; Υποθέτω πως όχι! Ήρθε η ώρα!

Πώς να διακοσμήσεις με θέμα την ευτυχία

Για αρχή πρέπει να συμφωνήσουμε ότι υπάρχουν αντικειμενικά και υποκειμενικά πράγματα που αντικατοπτρίζουν την ευτυχία! Η ευτυχία είναι κάτι άυλο, είναι συναίσθημα και πιο σπάνια κατάσταση. Γιατί να μην προσπαθήσεις να διακοσμήσεις το σπίτι σου ή τα ρούχα σου ή το γραφείο σου με θέμα την ευτυχία; Τον εργασιακό σου χώρο, τον προσωπικό σου χώρο ή ακόμα και το μπάνιο σου. Γιατί όχι και τη ζωή σου;

Θα κατάλαβες ότι δεν πρόκειται για συμβουλές διακόσμησης αφού η ευτυχία για κάποιον μπορεί να είναι τα βιβλία του ή η μουσική του αλλά πιο πολύ για να σκεφτείς τι είναι η ευτυχία για σένα και το πώς θα μπορούσες να έρθεις πιο κοντά της μέσα από την καθημερινή σου ζωή.

έρευνα για την ευτυχία
Allef Vinicius/ Unsplash

Οι προσδοκίες που έχεις ίσως σε βοηθήσουν ίσως και όχι. Πολλές φορές νομίζουμε ότι μέσα από αυτές θα έρθουμε πιο κοντά στο να είμαστε ευτυχισμένοι και όμως πάλι υπάρχει κάτι το ανικανοποίητο μέσα μας. Ωστόσο αν έχεις δουλέψει τις προσδοκίες που έχεις από τη ζωή σου και τον εαυτό σου θα σε βοηθήσουν να δεις πώς θα ήθελες να ζεις. Αν ευτυχία για σένα είναι το να είσαι υγιής τότε φρόντισε το χώρο που ζεις και εμπλούτισε τον με πράγματα που θα φιλτράρουν καλύτερα τον αέρα για παράδειγμα.

Αν ευτυχία για σένα είναι η δουλειά σου τότε φρόντισε το χώρο που δουλεύεις, να υπάρχει ένα καλό εργασιακό περιβάλλον τόσο με τους συναδέλφους σου όσο και με τα αντικείμενα που χρησιμοποιείς και προσθέτουν κάτι στην ευτυχία που βιώνεις. Αν η ευτυχία είναι οι άνθρωποι που σε περιβάλλουν τότε φρόντισε να υπάρχεις μαζί τους ακόμα και αν δεν είναι εκείνη τη στιγμή δίπλα σου. Οι φωτογραφίες και οι αναμνήσεις σου θα σε βοηθήσουν να τα προσθέσεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου.

Πότε πρέπει ν' αλλάξεις μαξιλάρι
Unsplash/Shirish Suwal

Γράψε στον τοίχο την αγαπημένη σου φράση ή βάλε τους φίλους σου να σου αφήσουν με postit αυτά που έχουν να σου πουν στον τοίχο, στο γραφείο ή στο κομοδίνο σου. Υπάρχουν άπειροι τρόποι να φέρεις την ευτυχία κοντά σου αρκεί να αφήσεις τη δημιουργικότητά σου ελεύθερη.

Το ερώτημα ωστόσο παραμένει… Τι είναι ευτυχία για σένα;

Ευτυχία για μένα είναι ακόμα και αυτό που μόλις σου έγραψα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News