Το μυστικό της υγείας τόσο για το μυαλό όσο και για το σώμα, λένε, ότι είναι το να ζεις την παρούσα στιγμή με σύνεση και σοβαρότητα και όχι να θρηνείς για το παρελθόν και να ανησυχείς για το μέλλον. Αυτό είναι γεγονός ότι είναι αυτόματα και ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για να επιτύχεις στη ζωή. Το να κλείσεις τα μάτια και να αφεθείς σε αυτό που ζεις συμβαίνει συχνότερα όταν είσαι ερωτευμένος και όλα τα υπόλοιπα τη στιγμή που είσαι με τον άνθρωπο σου απλά μηδενίζονται. Ωστόσο όσο και αν θα θέλαμε δε γίνεται να είμαστε συνέχεια ερωτευμένοι όμως είναι απαραίτητο να μάθεις να ζεις τη στιγμή και να είσαι στο παρόν και το τώρα.

6 tips που θα σε βοηθήσουν να ζεις τη στιγμή

Ξεφορτώσου τα περιττά

Ο μινιμαλισμός σε αναγκάζει να ζήσεις στο παρόν. Η κατάργηση στοιχείων που σχετίζονται με τις προηγούμενες αναμνήσεις σου σε ελευθερώνει και σου επιτρέπει να σταματήσεις να ζεις στο παρελθόν. Μόλις το παρελθόν δεν έχει πλέον δύναμη, μπορείς να αρχίσεις να ζεις τη στιγμή.

Χαμογέλα

Κάθε μέρα είναι γεμάτη ατελείωτες δυνατότητες! Ξεκίνησε με ένα χαμόγελο. Έχεις τον έλεγχο της στάσης σου κάθε πρωί, διατήρησε την αισιόδοξη και αναμενόμενη. Να είσαι πρόθυμη για αυτό και θα το κάνεις κάθε μέρα χωρίς να το συνειδητοποιείς.

εκφράσεις στο πρόσωπο

Εκτίμησε τις στιγμές του σήμερα

Απόλαυσε όσο μπορείς το σήμερα – τα αξιοθέατα, τους ήχους, τις μυρωδιές, τα συναισθήματα, την ευτυχία και τη θλίψη. Αυτά είναι στην καθημερινή μας ζωή, αλλά συχνά ξεχνάμε να τα παίρνουμε και να τα εκτιμούμε πραγματικά.

Αποδέξου τις παλιές πληγές

Εάν έχεις δυσαρέσκεια απέναντι σε κάποιον άλλο άνθρωπο εξαιτίας του παρελθόντος, επέλεξε να τον συγχωρήσεις και να προχωρήσεις. Η ζημιά ήταν δικό του λάθος, αλλά το να αφήσεις να επηρεάσει τη διάθεσή σου σήμερα είναι δικό σου. Άφησε το και επέλεξε να είσαι παρόν στη στιγμή.

αυξήσεις την αυτοπεποίθησή
De’Andre Bush/Unsplash

Αγάπα τη δουλειά σου

Εάν απλώς «επιβιώνεις», η εβδομάδα εργασίας περιμένει συνεχώς το επόμενο Σαββατοκύριακο «να φτάσει», σπαταλάς το 71% της ζωής σου (5/7 ημέρες). Υπάρχουν δύο λύσεις: βρες μια νέα δουλειά που πραγματικά σου αρέσει ή βρες κάτι που εκτιμάτε για την τρέχουσα καριέρα σου.

Ονειρεύσου για το μέλλον, αλλά δούλεψε σκληρά σήμερα

Τα όνειρά σου να είναι μεγάλα. Θέσε στόχους και σχέδια για το μέλλον. Αλλά η σκληρή δουλειά σήμερα είναι πάντα το πρώτο βήμα για την πραγματοποίηση των ονείρων σου αύριο. Μην επιτρέπεις να ονειρεύεσαι αύριο για να αντικαταστήσεις τη ζωή που ζεις σήμερα. Το όνειρο για το μέλλον είναι παραγωγικό μόνο όταν συνδυάζεται με τη δράση που λαμβάνεται σήμερα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News