Γυναίκες που μας δίνουν έμπνευση! Γυναίκες σύμβολα δύναμης, που παρά τις δυσκολίες, στέκουν όρθιες, γεμάτες περηφάνια και αποτελούν το παράδειγμα για όλους μας. Από το παράδειγμά μας εμπνέονται οι άνθρωποι, όχι από τι λέμε. Από το πώς διαλέγουμε να περπατήσουμε το μονοπάτι της ζωής μας ανεξάρτητα των δυσκολιών που θα βρεθούν μπροστά μας. Για άλλον έρχονται μικρότερα εμπόδια, για άλλον μεγαλύτερα, ούτε γνωρίζουμε τι μας περιμένει όλους μας, στην επόμενη σελίδα της ζωής μας.

Ιωάννα Παλιοσπύρου

Γυναίκες που μας δίνουν έμπνευση
Instagram/ paliospirou.joanna

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, το νέο κορίτσι που μέχρι το Μάιο του 2020 η ζωή της κυλούσε φυσιολογικά, ξαφνικά δέχεται επίθεση με βιτριόλι και η ζωή της αλλάζει εντελώς. Παλεύει για τη ζωή της, μετά από μια σειρά χειρουργείων και επεμβάσεων καταφέρνει να γίνει ξανά λειτουργική μέσα από τη νέα πραγματικότητά της.

Παράλληλα τη γνωρίζει και την αγκαλιάζει όλη η Ελλάδα, κάνει την πολύ επιτυχημένη σειρά podcast και μετά την προτροπή των γιατρών της, μας δείχνει το πρόσωπό της χωρίς τη μάσκα της. Στηρίζουμε την Ιωάννα όλοι από την πρώτη στιγμή και είμαστε μαζί της.

Μαρία Πολύζου

Η Μαρία Πολύζου μίλησε για την σεξουαλική κακοποίηση που βίωσε όταν ήταν παιδί από τον πατέρα της. Διηγήθηκε στο βιβλίο της «Μην τα παρατάς» για την μοναδική της διέξοδο από τον εφιάλτη που βίωνε, τον αθλητισμό και τους Μαραθώνιους αγώνες που τερμάτισε.

Στη συνέχεια διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και βγήκε νικήτρια. Η Μαρία Πολύζου είναι μια γυναίκα που μας εμπνέει γιατί δεν τα παράτησε, ενώ θα είχε όλα τα ελαφρυντικά να το κάνει, εντούτοις εκείνη συνέχισε και κάθε μέρα συνεχίζει να μας δίνει έμπευση.

μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου
instagram/maria.polyzou

Άδα Σταματάτου

Η μητέρα του Γιάννη. Μοιράζεται τις καθημερινές ιστορίες από τη ζωή μιας μητέρας με τον ενήλικα αυτιστικό γιο της, τον Γιάννη. Έχει κάνει πολύ μεγάλο αγώνα για την ενημέρωση των ανθρώπων σχετικά με το τι είναι ο αυτισμός, πώς είναι η ζωή των παιδιών αλλά και το άγχος της οικογένειας για το τι θα γίνουν τα παιδιά όταν εκείνοι φύγουν.

Αν δεις τις σελίδες που μοιράζεται τη ζωή της με το Γιάννη αλλά και τη σελίδα raceforautism όπου μοιράζεται το σκοπό, τον τρόπο που μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε αλλά και τον αθλητισμό και τον ρόλο που παίζει στη ζωή του αυτιστικού ατόμου θα μάθεις όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το θέμα αυτό.

Γυναίκες που μας δίνουν έμπνευση
Instagram/sports_excellence_gr

Μαλάλα Γιουσαφζάι

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Πακιστάν σε μια περιοχή που ήταν υπό την κατάληψη των Ταλιμπάν, έγραφε σε blog από την ηλικία των 11 για το πώς είναι η ζωή για τα κορίτσια στην περιοχή που ζει και το ότι τους στερούνταν το δικαίωμα της εκπαίδευσης. Οι συνθήκες διαβίωσης ήταν απάνθρωπες και δεν θυμίζουν σε τίποτα τον πολιτισμένο κόσμο που έχουν πια κατοχυρωθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σε ηλικία 15 την πυροβούν στο κεφάλι ενώ ήταν στο σχολικό λεωφορείο. Νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση για τη ζωή της, δέχτηκε την υποστήριξη από όλον τον κόσμο και όταν ανάρρωσε αφιερώθηκε στον αγώνα της για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση.Της απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης Σήμερα είναι ο νεότερος κάτοχος βραβείου Νόμπελ στον κόσμο, κερδίζοντας το σε ηλικία 17 ετών.

βιβλία για γυναίκες

5 γυναίκες που μας προσφέρουν έμπνευση με τον τρόπο που διάλεξαν να βαδίσουν το μονοπάτι της ζωής τους

Όπρα Γουίνφρεϊ

Η γυναίκα με την μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη, ήταν ένα ανεπιθύμητο παιδί εκτός γάμου. Κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τα δέκα μέχρι τα δεκατέσσερά της χρόνια. Αποτέλεσμα της κακοποίησής της ήταν η εγκυμοσύνη που κράτησε κρυφή μέχρι τον τοκετό από όλους. Γέννησε το 1968 και το μωρό της πέθανε στο νοσοκομείο, λίγες εβδομάδες αργότερα. Γύρισε κανονικά στο σχολείο μετά από αυτό χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν γιατί φοβόταν ότι θα την απέβαλαν.

Την εποχή που γεννήθηκε όλοι πίστευαν ότι η μοίρα της είχε μια και μοναδική πορεία, δηλαδή να γίνει οικιακή βοηθός, εκείνη όμως είχε άλλα σχέδια για τον εαυτό της. Το πίστεψε πολύ και το έκανε! Δούλεψε πολύ με τον εαυτό της, να απαλλαγεί από την άποψη ότι εκείνη φταίει για ό,τι της συνέβη και τελικά κατάφερε να κερδίσει αυτό που της αξίζει στη ζωή.

Η πορεία της και το αποτύπωμα που άφησε στο χρόνο η ύπαρξη της, είναι αυτό που με εμπνέει περισσότερο από όλα, κυρίως γιατί δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα ο δρόμος της ζωής της, όμως εκείνη αντιστάθηκε!

Πότε επιτέλους θα μάθουμε να σεβόμαστε και να αγαπάμε τις γυναίκες;

Γυναίκες που μας δίνουν έμπνευση, γυναίκες σύμβολα δύναμης που ανεξάρτητα από το δικό μας backround και τις δικές μας εμπειρίες, δεν παύουν να μας δείχνουν το δρόμο, με το φωτεινό τους παράδειγμα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News