Πώς θα ήταν αν μια μέρα ξυπνούσες και δεν είχες το φως και την ακοή σου; Αν κάποιος σου έλεγε ότι επειδή γεννήθηκες σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον δεν θα μπορέσεις να ξεφύγεις ποτέ από αυτό, επιπλέον βίωνες σεξουαλική κακοποίηση, έμενες έγκυος στη εφηβεία σου και τελικά το μωρό σου πέθαινε; Πώς θα ήταν η ζωή σου αν μια μέρα ξυπνούσες σε ένα ορφανοτροφείο με καλόγριες στη γαλλική ύπαιθρο και αυτό που φαινόταν σαν μόνη επιλογή να ήταν το να γίνεις χορεύτρια σε καμπαρέ. Αν σου έλεγαν ότι είναι αδύνατον να κάνεις παιδιά και τελικά να έκάνες τρία και παράλληλα να έχεις να παλέψεις με μια ασθένεια που τα ποσοστά επιβίωσης είναι λίγα. Πώς είναι όταν ξαφνικά η στρωμένη ζωή σου, διαλύεται σε ένα λεπτό και χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου, χωρίς να έχεις τη δύναμη να κάνεις κάτι για να το αλλάξεις; Η ζωή κάποιες φορές είναι άδικη. Ήθελα να γράψω ένα άρθρο για τις γυναίκες που ενώ τους ήρθαν δύσκολα τα πράγματα στη ζωή τους, εκείνες τελικά κατάφεραν να διακριθούν και να ξεχωρίσουν και δεν τα παράτησαν ενώ είχαν όλα τα ελαφρυντικά να το κάνουν. Ένα άρθρο αφιερωμένο στις γυναίκες που μας εμπνέουν για διαφορετικούς λόγους η καθεμία, γιατί και οι πέντε θα μπορούσαν να τα παρατήσουν, είχαν όλους τους λόγους να το κάνουν καθώς ο δρόμος της ζωής τους δεν ήταν σπαρμένος με ροδοπέταλα, όμως εκείνες επέλεξαν να παλέψουν και να μην τα παρατήσουν.

Όπρα Γουίνφρεϊ

Η Όπρα Γουίνφρεϊ θεωρείται από πολλά μέσα η γυναίκα με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας, ιδιοκτήτρια και διευθύντρια Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Ωστόσο, το ξεκίνημα της ζωής της σε τίποτα δεν έδειχνε ότι θα είχε αυτήν την λαμπρή πορεία. Γεννήθηκε το 1953 στον Μισισιπί, οι γονείς της τη συνέλαβαν εκτός γάμου. Η μοναδική ένωσή τους που δεν έγινε από ειδύλλιο έγινε η αιτία για την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τα δέκα μέχρι τα δεκατέσσερά της χρόνια. Αποτέλεσμα της κακοποίησής της ήταν η εγκυμοσύνη που κράτησε κρυφή μέχρι τον τοκετό από όλους. Γέννησε το 1968 και το μωρό της πέθανε στο νοσοκομείο, λίγες εβδομάδες αργότερα. Γύρισε κανονικά στο σχολείο μετά από αυτό χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν γιατί φοβόταν ότι θα την απέβαλλαν.

Η Όπρα γεννήθηκε μια εποχή που λίγο πολύ ο δρόμος της ζωής της ήταν προδιαγεγραμμένος, η γιαγιά της που ήταν οικιακή βοηθός σε ένα σπίτι πλουσίων, της έδειχνε τις δουλειές του σπιτιού από μικρή γιατί πίστευε ότι αυτός ήταν ο μόνος δρόμος που μπορούσε να βαδίσει. Η Όπρα όμως είχε άλλη άποψη για τη ζωή της και παρά τα όσα είχε ζήσει αποφάσισε να πάρει τη ζωή στα χέρια της και να ακολουθήσει το πάθος και την καρδιά της.

Αν θεωρείτε οποιονδήποτε άλλον υπόλογο για τη δική σας ευτυχία, τότε σπαταλάτε το χρόνο σας. Πρέπει να είστε αρκετά ατρόμητες, ώστε να δώσετε στον εαυτό σας την αγάπη που δεν έλαβε.

Όπρα Γουίνφρεϊ

Έλεν Κέλερ

γυναίκες που μας εμπνέουν

Η Έλεν Κέλερ, γεννήθηκε εντελώς υγιής όμως έχασε το φως και την ακοή της μετά από τον 19ο μήνα της ζωής της πιθανά από κάποια παιδική ασθένεια. Εντούτοις, η αναπηρία της δεν στάθηκε εμπόδια στη ζωή της και αφού έμαθε με τη δασκάλα της Αν Σάλιβαν, τις μεθόδους ώστε να είναι λειτουργική στη μέρα της, έβαλε το δικό της λιθαράκι ώστε να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος!

Ήταν συγγραφέας και μάλιστα λογοτεχνικό ταλέντο κατά πολλούς συγγραφείς της εποχής της αλλά και σύγχρονους! Συμμετείχε στη μάχη των γυναικών για το δικαίωμα που έχουν όλοι οι άνθρωποι στην ψήφο. Διακρίθηκε επίσης για την ακτιβιστική της δράση. Το 1915, η Κέλερ και ο Τζορτζ Α. Κέσλερ ίδρυσαν τον οργανισμό Helen Keller International (HKI), οργανισμός αφιερωμένο στην έρευνα της όρασης, της υγείας και της διατροφής. 

Η Έλεν Κέλερ ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος που υπερπήδησε όλα τα εμπόδια και διακρίθηκε παρόλο που είχε τόσες δυσκολίες στην καθημερινότητά της.

Το να περπατάς με ένα φίλο στο σκοτάδι είναι καλύτερο από το να περπατάς μόνος στο φως.

Έλεν Κέλερ

Λίγες σκέψεις για τα μικρά μας κοριτσάκια

Κοκό Σανέλ

γυναίκες που μας εμπνέουν

Η Κοκό Σανέλ, γεννήθηκε στην κεντρική Γαλλία και έζησε φτωχά παιδικά χρόνια. Μεγάλωσε σε ένα ορφανοτροφείο καλόγριων. Το αυστηρό περιβάλλον που μεγάλωσε και οι χρωματικές επιλογές ανάμεσα στο άσπρο και το μαύρο επηρέασαν πολύ το στιλ της. Στο ορφανοτροφείο έμαθε να ράβει. Τα ρούχα που έφτιαχνε για τις κούκλες της ήταν μόνο ασπρόμαυρα όπως και των καλόγριων.

Αν και δεν καταγόταν από αριστοκρατική ρίζα, το όνομά της συνδέθηκε με το σικ και το κλασάτο και όχι άδικα. Μέχρι να καταξιωθεί στο αντικείμενό της πέρασε από τη σκηνή καμπαρέ, από την πώληση καπέλων, μέχρι να φτιάξει τη δική της επιχείρηση.

Η Κοκό Σανέλ είναι η απόδειξη ότι μπορείς να διακριθείς στον χώρο τον επιχειρήσεων ακόμα και στην εποχή που διακρίθηκε εκείνη, χωρίς τη χρήση των social media και του marketing (σπουδαίων εργαλείων που υπάρχουν σήμερα) μόνο ούσα ο εαυτός σου. Ακόμα και αν οι πόροι είναι ελάχιστοι, βρήκε τον τρόπο και έμεινε στη ιστορία της μόδα με το όνομά της να είναι συνώνυμο του πολυτελές και του αριστοκρατικού.

Η αυθεντική ομορφιά σου θα εμφανιστεί από τη στιγμή που θα αποφασίσεις να είσαι ο εαυτός σου

Κοκό Σανέλ

Φώφη Γεννηματά

δηλώσεις Γεννηματά για τον καρκίνο

Η Φώφη Γεννηματά, πολιτικός, αρχηγός κόμματος, γυναίκα, μητέρα! Τόσους ρόλους που την έκαναν να ξεχωρίσει στη Ελληνική πολιτική σκηνή για το ήθος της και την μαχητικότητα της σε όλους τους τομείς. Η Φώφη Γεννηματά, έφυγε πριν λίγες ημέρες από τον κόσμο και η είδηση του χαμού της άπλωσε πέπλα συγκίνησης σε όλους, ανεξαρτήτως πολιτικών απόψεων.

Με εμπνέει γιατί δεν τα παράτησε ποτέ! Ούτε στην πολιτική, ούτε στον αγώνα που έδωσε για να γίνει μητέρα όταν κόντρα σε όλες τις προβλέψεις των γιατρών ότι δεν θα μπορέσει να κρατήσει στην αγκαλιά της παιδί,τελικά μετά από δέκα χρόνια προσπαθειών τα κατάφερε!

Ο καρκίνος που την επισκέφθηκε τόσο νωρίς της ξύπνησε μνήμες από την ασθένεια των γονιών της που έχασε μετά από μάχη με διαφορά επτά μηνών. Πάλεψε και η ίδια για πολλά χρόνια τον καρκίνο παλικαρίσια και μέχρι το τέλος της μας έδινε έμπνευση για τον τρόπου που διάλεξε να πορευθεί στο μονοπάτι της ζωής της.

Αν ζεις με το φόβο, αυτή δεν είναι ζωή, έχει νικηθεί στην πραγματικότητα, στην καθημερινότητά σου, εγώ δεν έζησα ποτέ έτσι.

Φώφη Γεννηματά

Πόπη Τσαπανίδου

δίκτυο της Adweb

Η δική μας Πόπη, δημοσιογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός, μητέρα. Η Πόπη είδε την ζωή της να αλλάζει μέσα σε ένα δευτερόλεπτο όταν ούσα έγκυος στα δίδυμα κορίτσια της, πεθαίνει ξαφνικά ο σύζυγός της από ηλεκτροπληξία. Και ενώ εκεί θα μπορούσε να παραιτηθεί, σηκώνει τα μανίκια και αποφασίζει να αρπάξει τη ζωή από τα μαλλιά και να βάλλει τα δυνατά της. Και τα έβαλε και τα κατάφερε, δίνοντας σε όλους μας έμπνευση με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα πράγματα, το ήθος της και την αυθεντικότητά της.

Το όνομά της είναι συνδυασμένο με την αντικειμενική δημοσιογραφία, τις άπειρες γνώσεις που έχει στο αντικείμενό της αλλά και γενικά για πάρα πολλά θέματα στη ζωή και τέλος, είναι από τους λίγους ανθρώπους που είναι μπροστά από τα φώτα και είναι αγαπητή από όλους.

Η ζωή θέλει ένα δευτερόλεπτο μόνο για να αλλάξει

Πόπη Τσαπανίδου

Αυτές είναι οι 5 γυναίκες που μας εμπνέουν σήμερα. Η καθεμία από αυτές είχε τους δικούς της λόγους και τα ελαφρυντικά για να τα παρατήσει όμως δεν το έκανε, τουναντιόν, καθάρισαν τις πληγές τους, πήραν το χρόνο τους, έκαναν ό,τι χρειαζόταν να κάνουν αλλά δεν πήραν το ρόλο του θύματος και εκείνου που ρωτά «το γιατί σε εμένα». Οι άνθρωποι δεν μας εμπνέουν με τα λόγια που λένε αλλά με τον τρόπο που επιλέγουν να ζήσουν τη ζωή τους και ο τρόπος που καταφέρνουν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες που συναντούν στο μονοπάτι της ζωής τους!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News