Αγαπημένες ιστορίες έμπνευσης! Μια στο τόσο όλοι ξυπνάμε με διάθεση που αναζητά λίγη παραπάνω έμπνευση. Έμπνευση που μας δίνει δύναμη, μας παρακινεί, δίνει πνοή στα όνειρα μας και μας κάνει να μην σταματάμε. Οι εμπνευστικές ιστορίες που έχουν γραφτεί χρόνια, που μπορεί να μοιράζονται από στόμα σε στόμα, είναι ιστορίες που έχουν ηθικά διδάγματα που ο καθένας αξιολογεί διαφορετικά.

Η ομάδα των βατράχων

Καθώς μια ομάδα βατράχων ταξίδευε μέσα στο δάσος, δύο από αυτά έπεσαν σε ένα βαθύ λάκκο. Όταν τα άλλα βατράχια συνωστίζονταν γύρω από το λάκκο και βλέποντας πόσο βαθιά ήταν, είπαν στους δύο βατράχους ότι δεν είχαν καμία ελπίδα. Ωστόσο, τα δύο βατράχια αποφάσισαν να αγνοήσουν αυτά που έλεγαν οι άλλοι και προσπάθησαν να πηδήξουν έξω από το λάκκο.

Παρά τις προσπάθειές τους, η ομάδα των βατράχων στην κορυφή του λάκκου εξακολουθούσε να λέει ότι πρέπει απλώς να τα παρατήσει και ότι δεν θα τα κατάφερναν ποτέ. Τελικά, ένας από τους βατράχους ακούγοντας τους άλλους, απελπίστηκε, τα παράτησε και έχασε τη ζωή του. Ο άλλος βάτραχος συνέχισε να πηδά όσο πιο δυνατά μπορούσε. Και πάλι, το πλήθος των βατράχων του φώναξε να σταματήσει τον πόνο και να εγκαταλείψει την προσπάθεια.

έμπνευση από το Ted talk
Unsplash

Εκείνος όμως, πήδηξε ακόμα πιο δυνατά και τελικά τα κατάφερε. Όταν βγήκε έξω, τα άλλα βατράχια είπαν: «Δεν μας άκουσες» Ο βάτραχος τους εξήγησε ότι είναι κουφός και όλη αυτήν την ώρα νόμιζε ότι τον ενθάρρυναν.

Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας:
Τα λόγια των ανθρώπων μπορούν να έχουν μεγάλη επίδραση στη ζωή των άλλων. Σκέψου τι λες πριν βγει από το στόμα σου. Μπορεί απλώς να είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.

3 μικρές ιστορίες για να πάρεις την έμπνευση που χρειάζεσαι σήμερα

Ένα κιλό βούτυρο

Υπήρχε κάποτε ένας αγρότης που πουλούσε ένα κιλό βούτυρο σε έναν φούρναρη κάθε μέρα. Μια μέρα ο φούρναρης αποφάσισε να ζυγίσει το βούτυρο για να δει αν ήταν εντάξει στο ζύγι, κάτι που δεν ήταν. Θυμωμένος, πήγε τον αγρότη στο δικαστήριο.

Ο δικαστής ρώτησε τον αγρότη αν χρησιμοποιούσε κάποιο μέτρο για να ζυγίσει το βούτυρο. Ο αγρότης απάντησε: «Δικαστά μου, δεν έχω σωστό μέτρο, αλλά έχω ζυγαριά»

Ο δικαστής ρώτησε: «Τότε πώς ζυγίζεις το βούτυρο;» Ο αγρότης απάντησε: «Αξιότιμε, πολύ πριν ο φούρναρης αρχίσει να αγοράζει βούτυρο από εμένα, αγόραζα από αυτόν ένα κιλό ψωμί. Κάθε μέρα που φέρνει ο φούρναρης το ψωμί, το βάζω στη ζυγαριά και του δίνω το ίδιο βάρος σε βούτυρο. Αν κάποιος φταίει, αυτός είναι ο φούρναρης».

Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας:
Στη ζωή, παίρνεις ό,τι δίνεις. Μην εξαπατάς τους άλλους!

Η πεταλούδα

Ένας άντρας βρήκε ένα κουκούλι μιας πεταλούδας. Μια μέρα εμφανίστηκε ένα μικρό άνοιγμα. Κάθισε και παρακολουθούσε την πεταλούδα για αρκετές ώρες καθώς πάλευε να περάσει το σώμα της μέσα από αυτή τη μικρή τρύπα, μέχρι που ξαφνικά σταμάτησε να κάνει πρόοδο και φαινόταν σαν να είχε κολλήσει.

Έτσι ο άντρας αποφάσισε να βοηθήσει την πεταλούδα. Πήρε ένα ψαλίδι και έκοψε το υπόλοιπο κομμάτι από το κουκούλι. Στη συνέχεια, η πεταλούδα αναδύθηκε εύκολα, αν και είχε ένα πρησμένο σώμα και μικρά, συρρικνωμένα φτερά.

Ο άντρας δεν σκέφτηκε τίποτα και κάθισε εκεί περιμένοντας να μεγαλώσουν τα φτερά για να στηρίξουν την πεταλούδα. Αλλά αυτό δεν συνέβη. Η πεταλούδα πέρασε το υπόλοιπο της ζωής της ανίκανη να πετάξει, σέρνοντας τριγύρω το πρησμένο σώμα της με τα μικροσκοπικά φτερά.

Παρά την ευγενική καρδιά του ανθρώπου, δεν καταλάβαινε ότι το περιοριστικό κουκούλι και ο αγώνας που χρειαζόταν η πεταλούδα για να περάσει από το μικρό άνοιγμα. ήταν ο τρόπος του Θεού να την προετοιμάσει για να πετάξει μόλις βγει από το κουκούλι.

Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας:
Οι αγώνες μας στη ζωή αναπτύσσουν τις δυνάμεις μας. Χωρίς αγώνες, δεν μεγαλώνουμε ποτέ και δεν γινόμαστε ποτέ πιο δυνατοί, επομένως είναι σημαντικό για εμάς να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις μόνοι μας και να μην βασιζόμαστε αποκλειστικά στη βοήθεια των άλλων.

«Αν περιμένεις την κατάλληλη μέρα, κάποιου είδους σημάδι… αυτό είναι! Σήμερα είναι η μέρα»- Δωρεάν Μαθήματα έμπνευσης απ’ την Όπρα

Αυτές οι μικρές ιστορίες έμπνευσης μας θυμίζουν όλη τη δύναμη που μπορεί να έχουμε μέσα μας. Ότι η ειλικρίνεια είναι μια από τις βασικότερες αξίες που βοηθούν στη πρόοδο των ανθρώπων. Η επιμονή και η υπομονή είναι αυτές οι αρετές που δίνουν αποτελέσματα στη ζωή και εκείνος που δεν τα παράτησε έλαβε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News