Ο Λέο Μπουσκάλια, αγαπημένος συγγραφέας, γνωστός και ως δόκτωρ της αγάπης (Dr. Love), πέρασε όλη του τη ζωή όντας ερωτευμένος. Μέσα από την παρουσία του, τα βιβλία του, τις ομιλίες του και όλη τη δουλειά του, ενέπνευσε και ενδυνάμωσε ανθρώπους από όλο τον κόσμο, ώστε να αγαπούν περισσότερο.

Ένα από τα πιο γνωστά του έργα είναι το “Να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις”, που τον έχει κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή, όμως η όλη δουλειά και πορεία του αποδεικνύει ότι η αγάπη είναι ζωή και η ζωή είναι αγάπη και ότι όσο περισσότερη αγάπη καλωσορίζουμε στις καρδιές μας, τόσο περισσότερη ζωή θα προσθέσουμε στη ζωή μας. Ο Λέο Μπουσκάλια ήθελε όλος ο κόσμος να βυθιστεί στην αγάπη και να ζει μια ενδιαφέρουσα ζωή.

Παρακάτω θα βρεις μερικά μαθήματα ζωής απ’ τον Λέο Μπουσκάλια που θα σε κάνουν να δεις την αγάπη, τη ζωή και την ύπαρξή σου με άλλη ματιά.

Η απόλυτη απορρόφηση στη ζωή προσφέρει την καλύτερη τάξη για να μάθεις να αγαπάς

«Αυτό που αποκαλούμε μυστικό της ευτυχίας δεν είναι περισσότερο μυστικό από την προθυμία μας να επιλέξουμε τη ζωή.»

«Η αγάπη δεν είναι κάποια περίπλοκη, μυστικιστική αφαίρεση. Είναι κάτι προσιτό και ανθρώπινο που μαθαίνουμε μέσα από την καθημερινή μας εμπειρία, τόσο συχνά σε περιόδους αποτυχίας όσο και σε στιγμές έκστασης.»

«Η αγάπη είναι ζωή. Και αν χάσεις την αγάπη, χάνεις τη ζωή.»

10 αποφθέγματα του Νίκου Καζαντζάκη που θα σου δώσουν έμπνευση

Το να ζεις δεν είναι αρκετό

«Δεν αρκεί να ζούμε. Πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι να ζήσουμε για κάτι. Θα μπορούσα να προτείνω να είναι κάτι που να δημιουργεί χαρά για τους άλλους, να μοιράζουμε ό,τι έχουμε για την προσωπική βελτίωσή μας, φέρνοντας ελπίδα στους χαμένους και αγάπη σε αυτούς που είναι μόνοι τους.»

Η αλλαγή είναι σημαντική

«Η αλλαγή είναι το τελικό αποτέλεσμα κάθε αληθινής μάθησης.»

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος στη ζωή είναι να μην διακινδυνεύσεις τίποτα

«Το άτομο που δεν διακινδυνεύει τίποτα, δεν κάνει τίποτα, δεν έχει τίποτα, δεν είναι τίποτα και γίνεται τίποτα. Μπορεί να αποφύγει τον πόνο και τη θλίψη, αλλά απλά δεν μπορεί να μάθει και να αισθανθεί και να αλλάξει και να μεγαλώσει και να αγαπήσει και να ζήσει.»

Η επιτυχία βρίσκεται συχνά στην άλλη πλευρά της αποτυχίας

«Φαίνεται πως γινόμαστε σοφοί πιο εύκολα μέσω των αποτυχιών μας παρά μέσω των επιτυχιών μας. Πιστεύουμε πάντα ότι η αποτυχία είναι το αντίθετο της επιτυχίας, αλλά δεν είναι. Η επιτυχία βρίσκεται συχνά στην άλλη πλευρά της αποτυχίας.»

Η αγάπη είναι η ικανότητα και η προθυμία να επιτρέψεις σε αυτούς που φροντίζεις και αγαπάς να είναι οι ίδιοι

«Μια ερωτική σχέση είναι μια σχέση στην οποία ο αγαπημένος σου είναι ελεύθερος να είναι ο εαυτός του – να γελάει μαζί μου, αλλά ποτέ σε μένα, να κλαίω μαζί μου, αλλά ποτέ εξαιτίας μου, να αγαπάει τη ζωή, να αγαπά τον εαυτό του, να αγαπάει να αγαπιέται. Μια τέτοια σχέση βασίζεται στην ελευθερία και δεν μπορεί ποτέ να αναπτυχθεί σε μια ζηλιάρα καρδιά.»

Δεν χάνουμε ποτέ τους ανθρώπους που αγαπάμε, ακόμη και μέχρι θανάτου

«Γνωρίζω με βεβαιότητα ότι δεν χάνουμε ποτέ τους ανθρώπους που αγαπάμε, ακόμη και μέχρι θανάτου. Συνεχίζουν να συμμετέχουν σε κάθε πράξη, σκέψη και απόφαση που λαμβάνουμε. Η αγάπη τους αφήνει ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα στις αναμνήσεις μας. Βρίσκουμε παρηγοριά όταν γνωρίζουμε ότι οι ζωές μας έχουν εμπλουτιστεί έχοντας μοιραστεί την αγάπη τους.»

Αγάπα τον εαυτό σου

«Αγάπα τον εαυτό σου, αποδέξου τον εαυτό σου, συγχώρα τον εαυτό σου, και να είσαι καλός με τον εαυτό σου, γιατί χωρίς εσένα οι υπόλοιποι από εμάς δεν έχουμε πηγή πολλών υπέροχων πραγμάτων.»

Δεν υπάρχουν είδη αγάπης, η αγάπη είναι αγάπη

«Δεν υπάρχουν είδη αγάπης, η αγάπη είναι αγάπη. Υπάρχουν μόνο βαθμοί αγάπης. Η αγάπη εμπιστεύεται, αποδέχεται και πιστεύει, χωρίς εγγύηση. Η αγάπη είναι υπομονετική και περιμένει, αλλά είναι ενεργή αναμονή, όχι παθητική. Διότι προσφέρεται συνεχώς σε μια αμοιβαία αποκάλυψη, μια αμοιβαία κοινή χρήση. Η αγάπη είναι αυθόρμητη και θέλει έκφραση μέσω χαράς, ομορφιάς, αλήθειας, ακόμη και μέσω δακρύων. Η αγάπη ζει τη στιγμή. Ούτε χάνεται χθες ούτε λαχταρά για αύριο. Η αγάπη είναι τώρα!»

10 αξιολάτρευτα illustrations για την αγάπη και τη ζωή που θα σου δώσουν έμπνευση αμέσως!

Η ζωή είναι εδώ και τώρα

«Η ζωή που ζει για αύριο θα είναι πάντα μια μέρα μακριά από την πραγματοποίησή της.»

Μην κάνεις κανέναν είδωλό σου

«Ποτέ μην εξιδανικεύεις τους άλλους. Δεν θα ανταποκριθούν ποτέ στις προσδοκίες σου.»

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News