Λένε πως κάθε τέλος είναι μια νέα αρχή… Η πραγματικότητα είναι πως όταν βιώνουμε μια οποιαδήποτε απώλεια, ένα τέλος, μας είναι σχεδόν αδύνατο να δούμε πώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κάτι καλό ή τουλάχιστον να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη για να κάνουμε μια φρέσκια ζωή.

Η στιγμή του τέλους ή λίγο πριν απ’ αυτό, συνήθως όλα είναι μαύρα και τα συναισθήματα που το συνοδεύουν είναι μόνο αρνητικά. Όμως, μόλις πάρεις λίγη απόσταση απ’ την κατάσταση ή περάσει κάποιος καιρός, καταλαβαίνεις πως στα αλήθεια ισχύει αυτό που λένε… Κάθε τέλος είναι μια νέα αρχή!

Τα παρακάτω quotes δεν έχουν στόχο να σου επιβάλλουν να νιώσεις καλύτερα, αυτό θα γίνει με τον χρόνο, όμως, μπορούν να σου δώσουν την έμπνευση που χρειάζεσαι σήμερα!

  1. «Όταν η ζωή δεν πηγαίνει όπως την έχετε σχεδιάσει, αναπνεύστε και θυμηθείτε ότι ο πλούτος της ζωής προέρχεται συχνά από την απρόβλεπτη φύση της».
  2. «Μερικές φορές πρέπει απλώς να αποδεχτείς το γεγονός ότι τα πράγματα δεν θα επιστρέψουν ποτέ όπως ήταν παλιά και ότι αυτό το τέλος είναι πραγματικά μια νέα αρχή».
  3. «Μια από τις πιο ειρηνικές νοοτροπίες ξεκινά τη στιγμή που τελικά βρίσκεις το θάρρος να αφήσεις ό,τι δεν μπορείς να αλλάξεις. Είναι αυτό που είναι. Αποδεχτείτε το, μάθετε από αυτό και προχωρήστε. Δεν έχει σημασία τι έχετε κάνει. Αυτό που έχει σημασία είναι τι επιλέγετε να κάνετε από εδώ και πέρα».
  4. «Το μυστικό για να προχωρήσετε είναι να εστιάσετε την ενέργειά σας όχι στο να φτιάξετε και να παλέψετε για το χθες, αλλά στο να χτίσετε και να αναπτύξετε κάτι νέο αυτή τη στιγμή».
  5. «Ακόμα κι αν έχετε έναν καλό λόγο να είστε θυμωμένοι και αγανακτισμένοι για αυτό που συνέβη, μην το κάνετε. Διοχετεύστε την ενέργειά σας σε σκέψεις και ενέργειες που πραγματικά ωφελούν τη ζωή σας σήμερα».
  6. «Μην χρονοτριβείτε. Μη χάνετε τον χρόνο σας επιθυμώντας ένα «καλύτερο» σημείο εκκίνησης. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε το πραγματικό και παρόν σημείο εκκίνησης που έχετε και ξεκινήστε».
Είναι η ηρεμία πριν από την καταιγίδα ένα κλισέ;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News