Τα καλύτερα tweets θα τα διαβάσεις στο #112gr, γιατί ναι τους τουιτεράδες τους ενοχλεί ακόμη κι αυτή η κατά τα άλλα πολύ χρήσιμη υπηρεσία.

Ήταν πρωί Σαββάτου όταν λάβαμε -οι περισσότεροι- τα μηνύματα απ’ το 112, στα οποία η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μας προειδοποιούσε για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.

Αυτή ήταν η πρώτη αποστολή SMS απ’ την επίσημη έναρξη της ενδιάμεσης λύσης του 112 και όπως ήταν φυσικό κι αναμενόμενο προκάλεσε έντονη αναστάτωση στους πολίτες που το έλαβαν, σε αυτούς που είχαν ξεχάσει την ύπαρξη του και σε εκείνους που είχαν πιστέψει ότι το 112 ίσως να μην λειτουργήσει ποτέ ξανά.

Το Twitter για το 112 σχολίασε κι αυτό με τη σειρά του το μεγάλο θέμα του Σαββάτου 10 Αυγούστου, με τους περισσότερους φυσικά να μην επικεντρώνονται στη σημασία αυτής της υπηρεσίας, αλλά να βρίσκουν την αφορμή για να το σχολιάζουν με το μοναδικό τους χιούμορ.

Σημείωση: Εννοείται ότι οι περισσότεροι γκρίνιαξαν που έλαβαν πολλές φορές το ίδιο μήνυμα, ενώ άλλοι ζητούν ενημέρωση απ’ το 112 για τις περιοχές που θα επισκεφτεί ο πρωθυπουργός… Τι να εννοούν άραγε;

Όσα είδαμε στο Twitter για το 112:

Τέτοιες διακρίσεις το 112, δεν καταλαβαίνουμε τον λόγο.

Υπήρξαν κι ορισμένοι που χάρηκαν που κάποιος τους θυμήθηκε και είδαν έτσι κι αυτοί ένα μήνυμα στο κινητό τους!

Τι πραγματικά ήθελαν να μας στείλουν, αλλά τελικά άλλαξαν γνώμη!

4 μηνύματα έλαβαν μερικοί και έχουμε αρχίσει να αναρωτιόμαστε για τα κριτήρια με τα οποία στέλνονται αυτά τα μηνύματα.

Θα βγάλουμε το άχτι μας στο 112 τώρα που μπορούμε!

Και τέλος, υπήρξαν αυτοί που αναγνώρισαν τη σπουδαιότητα αυτής της υπηρεσίας.

Photo: Unsplash/Oleg Magni