Από σήμερα Δευτέρα θα πρέπει προκειμένου να βγούμε απ’ το σπίτι μας να στέλνουμε μήνυμα στο 13033 και να ενημερώνουμε τον λόγο για τον οποίο βγαίνουμε…. Εμείς πάντως αυτήν την απαγόρευση κυκλοφορίας την αντιμετωπίζουμε με χιούμορ. Γιατί τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας έγινε γνωστή το απόγευμα της Κυριακής. Πλέον, όσοι θέλουν να βγουν απ’ το σπίτι -μόνο για ζωτικές ανάγκες- θα πρέπει να στέλνουν μήνυμα στο 13033 και να ενημερώνουν τον λόγο για τον όποιο θα βγουν από το σπίτι . Διαφορετικά θα πρέπει να έχουν μαζί τους μια βεβαίωση.

Αυτή η απαγόρευση κυκλοφορίας αντιμετωπίστηκε με χιούμορ και το Twitter μας έκανε να γελάσουμε μέχρι δακρύων. Ναι, ναι… τα παρακάτω tweets είναι ψυχοθεραπεία στους καιρούς που περνάμε.

Αρχικά, το 13033 μας απαντάει ή μας αφήνει στο «διαβάστηκε» ρε παιδιά; Είναι η απορία πολλών….

Απαντάει και μάλιστα πολύ άμεσα. Όχι, σαν κάτι άλλους…. που περιμένουμε 3 χρόνια και 4,5 μήνες κι ακόμα απάντηση δεν έχουμε λάβει…

Απ’ την άλλη…. μπορείς τώρα να πάρεις το αίμα σου πίσω!

Πάντως, το να περιμένεις να πάρεις άδεια για να βγεις έχει και την πλάκα του. Μας γυρνάει μερικά χρόνια πίσω, που περιμέναμε ένα Σάββατο βράδυ να μας δώσει η μαμά άδεια για μια ώρα για να βγούμε με τις φιλενάδες μας.

Σε περιπτώσεις, όμως, έκτακτης ανάγκης όπως η παρακάτω τι κάνουμε;;; ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;;; Ήρεμα ρωτάμε.

Πάντως αν έχεις κατοικίδιο είσαι από τους τυχερούς γιατί μπορείς να το βγάλεις βόλτα. Κι αν έχεις χελώνα ή σαλιγκάρια για κατοικίδιο… τότε ακόμη καλύτερα!

Απ’ την άλλη, αν δεν έχεις κατοικίδιο μπορείς να εφεύρεις ένα…

Προ καραντίνας έβγαζες τον σκύλο βόλτα 1 φορά την ημέρα. Μετά καραντίνας… το αποτέλεσμα είναι αυτό:

Υπάρχουν, όμως, και ορισμένες παραλείψεις. Για παράδειγμα, αν θέλω να πάω να πετάξω τα σκουπίδια, τι επιλέγω; Αν θέλω να πάω στον καλό μου, τι επιλέγω; Αν θέλω να πάω στο περίπτερο; Αν θέλω να βγω εκτός εαυτού;;;; Αυτά γιατί δεν τα έχει σκεφτεί κανείς; Παιδιά, δεν θέλουμε προχειροδουλειές σας παρακαλώ!

Από το 13033 δεν μπορείς να κρυφτείς! Το νου σου!

Και μια στάση για ξεκούραση!

Τι απαγορεύεται να στείλεις στο 13033;;

Λιγάκι με μέτρο τα μηνύματά σας, να μην πέσει το σύστημα και δεν μπορούμε να βγούμε ενώ υπάρχει πραγματικά ανάγκη. Ωστόσο, υπάρχουν και δύο πράγματα που απαγορεύεται να στείλετε:

Σας προειδοποιήσαμε να μην στέλνετε τέτοιους είδους μηνύματα γιατί τώρα κόλλησε!

Μαζί θα το περάσουμε κι αυτό!

Διαβάστε επίσης:

Οι δύο τύποι εγγράφων και το sms για κάθε μετακίνηση | Ερωτο-απαντήσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας