Αν είσαι κι εσύ OCD, τότε καταλαβαίνεις πλήρως πώς μπορεί να ζει ένας ψυχαναγκαστικός στην καραντίνα. Τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα. 

Η κατάσταση που ζούμε είναι για όλους δύσκολη, όλα έχουν αλλάξει, η καθημερινότητα δεν είναι πια ίδια. Όμως, ειδικά για έναν ψυχαναγκαστικό, τα πράγματα δεν είναι και τόσο ευχάριστα. Έτσι δεν είναι;

Ο κορονοϊός είναι ένας προσωπικός εφιάλτης για άτομα με OCD. Όλοι έχουν κανονίσει κάποια πλάνα για το επόμενο διάστημα της ζωής τους, είτε μιλάμε για μήνα είτε για εβδομάδες, όμως ο ψυχαναγκαστικός έχει κανονίσει τι θα κάνει όλον τον υπόλοιπο χρόνο. Έχει γεμίσει την to-do list μέχρι και για τον Σεπτέμβρη, έχει σκεφτεί πότε ακριβώς θα πάει το επόμενό του ταξίδι, έχει βρει και ημερομηνίες για να πάρει άδεια -6 μήνες μετά- μην σου πω πως το ‘χει κλείσει ήδη το ταξιδάκι.

https://twitter.com/BrumhildaQ/status/1252285311008161803

Κι εκεί που ξέρει επακριβώς τι έχει να κάνει για τους επόμενους μήνες στη ζωή του και τα ‘χει βάλει όλα σε μια σειρά, τσουπ του τα “σκάει” ο κορονοϊός. Κι όλα του τα πλάνα εξελίσσονται σ’ ένα δράμα. Η ατζέντα είναι έτοιμη για πέταμα. Ναι, για πέταμα. Τι να το κάνεις που τα ‘χες όλα προγραμματισμένα σε… τραγικό σημείο; Ο κορονοϊός επηρεάζει κι εσένα.

Για να μην μιλήσουμε για τη μανία με την καθαριότητα που ‘χει πάει σε άλλο level. Εντάξει, όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να κάνουμε συχνά απολύμανση, αλλά ο OCD το ‘χει πάει άλλου το θέμα. Δεν υπάρχει ψυχαναγκαστικός στην καραντίνα που να μην έχει λιώσει τα χέρια του από το πλύσιμο και τα αντισηπτικά. Απλά δεν υπάρχει. Αν ξέρεις κι εσύ κάποιον ψυχαναγκαστικό μην τον πλησιάζεις και πολύ, δε θα θέλει, και μην του μιλάς για το ταξίδι σου που ακυρώθηκε, αυτουνού “ναυάγησαν” τα σχέδια ολόκληρων μηνών, τι να λέμε τώρα;

https://www.instagram.com/p/B9vs3pBnBkJ/

Ναι, ο OCD καθαρίζει τα πάντα κι όχι μόνο μια φορά βέβαια, αλλά όσες χρειαστεί για να είναι σίγουρος πως είναι όλα καλά!

Η καθημερινή συνήθεια που έγινε αγάπη!

Τι και το ψυγείο; Δεν αρκεί όλο το υπόλοιπο σπίτι;

Ε και φυσικά να μην ξεχάσουμε να πούμε πως ο ψυχαναγκαστικός στην καραντίνα έχει οργανώσει κι έχει κάνει στοίχιση μέχρι και στα είδη ζυμαρικών.

Μπορεί να νομίζει βέβαια και πως ήρθε το τέλος του κόσμου και να τρελαίνεται με το παραμικρό, αλλά γι’ αυτόν είναι συνηθισμένο.

ψυχαναγκαστικός στην καραντίνα

Τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Ένας ψυχαναγκαστικός ψάχνει να βρει πώς ακριβώς ξεκίνησε η πανδημία, τον λόγο που γίνονται όλα αυτά, μένει ενημερωμένος σ’ ένα σημείο υπερβολικό. Τα όρια μεταξύ πληροφόρησης και ψύχωσης με την εξέλιξη του κορονοϊού είναι λεπτά, αλλά ο OCD τα ‘χει περάσει για τα καλά.

Ψυχραιμία παιδιά. Όλα θα τελειώσουν και θα μπορείς και πάλι -αν είσαι ψυχαναγκαστικός ειδικά- να γεμίζεις την ατζέντα σου με τα σχέδιά σου για τους υπόλοιπους 12 μήνες!

Πέρα από την πλάκα, όμως, το να είσαι ψυχαναγκαστικός την περίοδο του κορονοϊού μόνο εύκολο δεν είναι -για να μην πω απαίσιο- γι’ αυτό θα ήταν καλό να βάλεις κι εσύ τα δυνατά σου για να υπερβάλλεις με την κατάσταση γύρω σου!

Δες ακόμα:

Χιούμορ στην εποχή του κορονοϊού | Videos που θα σε κάνουν να γελάσεις!

Photos: Pexels