Πώς τα Εξάρχεια και η Μονμάρτη επισκίασαν την μεγάλη πρεμιέρα του Game of Thrones!

LIKE US ON FACEBOOK

Μπορεί την Κυριακή 14 Απριλίου όλος ο κόσμος να περιμένει με ανυπομονησία την μεγάλη πρεμιέρα του Game of Thrones, στο ελληνικό Twitter όμως ένα άλλο hashtag βρέθηκε στην κορυφή των τάσεων!

Τα Εξάρχεια και η Μονμάρτη κατάφεραν να επισκιάσουν τη μεγάλη πρεμιέρα του Game of Thrones, αλλά αλήθεια πώς το κατάφεραν αυτό και πώς συνδέθηκαν αυτές οι δύο συνοικίες δύο διαφορετικών πόλεων;

Όλα ξεκίνησαν όταν η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, συνέκρινε τα Εξάρχεια με τη ρομαντική Μονμάρτη στο Παρίσι, δηλώνοντας χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στο ΑΜΠΕ ότι βλέπει τα Εξάρχεια ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα η κ. Παπακώστα ανέφερε ότι: «Για εμένα τα Εξάρχεια είναι μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας -και όχι ως πολύπαθη περιοχή- η οποία έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη της Πολιτείας, εδώ και αρκετές δεκαετίες και γι’ αυτό χρειάζεται γενναία αυτοκριτική και από την αυτοδιοίκηση και από τους θεσμικούς παράγοντες».

Φυσικά, αυτό ήταν αρκετό για να σχολιάσουν με ιδιαίτερο χιούμορ οι Έλληνες τουιτεράδες, που αναπόφευκτα έκαναν κι αυτή με τη σειρά τους τη δική τους σύγκριση των Εξαρχείων και της Μονμάρτης.

Μερικοί δεν ήξεραν που είναι η Μονμάρτη και γκούγκλαραν για να δουν αν όντως υπάρχουν ομοιότητες με τα Εξάρχεια.

Άλλοι πάλι έβγαλαν και νέο σύνθημα… A Paris, A Paris!

Άλλοι έκαναν λόγο για καλλιτεχνική παρέμβαση, αλλά και αθηναϊκή Μονμάρτη.

Τι Εξάρχεια τι Μονμάρτη, οι ομοιότητες είναι εμφανείς!

Διαβάστε ακόμη:

Κι αν δεν δώσουμε τον Δρομέα, τι θα δώσουμε; Οι τουιτεράδες ξέρουν! (Photos)

Photo: Catarina Belova/shutterstock
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved