Οι Έλληνες είναι πρώτοι σε πολλά πράγματα και έχουμε τη λίστα

LIKE US ON FACEBOOK

Ζούμε στην πιο ωραία χώρα της Ευρώπης! Παρά τις δυσκολίες που μας ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια, είναι σοφό να παραδεχτούμε πως η χώρα μας κάθε άλλο παρά μίζερη δεν είναι. Ο καιρός, το κλίμα, οι πολίτες της αλλά και φιλοξενία της προς τους τουρίστες.

Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να αποτελούν «χρυσά μετάλλια» για την χώρα μας, εάν υπήρχαν διαγωνισμοί σ’ αυτού τους τομείς. Όπως επίσης οι διακρίσεις των Ελλήνων θα ήταν ακόμα περισσότερες εάν υπήρχαν διαγωνισμοί ή πρωταθλήματα που δεν αφορούσαν μόνο τα αθλήματα, αλλά μια πιο ευρεία γκάμα πραγμάτων.

Και για να γίνω πιο κατανοητός… Όταν λέω μια πιο ευρεία γκάμα πραγμάτων αναφέρομαι σε «αθλήματα» της φαντασίας μας. Για παράδειγμα πόσοι δεν έχουμε πει τη φράση «εάν ήταν άθλημα αυτό, θα ήμουν ολυμπιονίκης» για μια δραστηριότητα στην οποία είμαστε experts; Απάντηση: Την έχουμε πει πάρα πολλοί!

Για τον παραπάνω λόγο θα απαριθμήσουμε κάποια «αθλήματα» στα οποία οι διακρίσεις των Ελλήνων θα ήταν δεδομένες.

Άθλημα #1

Το κουτσομπολιό ή αλλιώς «θάψιμο» θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται στα εθνικά μας αθλήματα. Δίπλα στους ήρωες του Euro του 2004, τους Γιαννάκη, Γκάλη, Διαμαντίδη, Σπανούλη και Παπαλουκά που ανέβασαν το ελληνικό μπάσκετ στα ουράνια (1987, 2005), να βρίσκονταν οι γιαγιάδες με την κατάκτηση της διοργανώσεις «Euroκουτσομπολιού» για συναπτά έτη.

Άθλημα #2

Ίσως το αγαπημένο όλων! Μιλάμε για το άραγμα ή το αραλίκι ή αλλιώς το μπέτωμα. Ως λαός σε αυτό το «άθλημα», θα ήμασταν κάθε χρονιά το φαβορί χωρίς κανέναν ανταγωνιστή.

Ένα μικρό tip για να κάνεις το τέλειο άραγμα:

Ο συνδυασμός είναι ο εξής: σπίτι, καφές, σαλόνι, τηλεόραση στο αγαπημένο σας πρόγραμμα και ιδανικά ένας οι δύο φίλοι σας. Ο συνδυασμός αυτός είναι ο πιο πετυχημένος για να επιτύχει ένα σωστό άραγμα. Και για να γίνει ακόμα πιο σωστά, μετά το άραγμα με την παρέα πηγαίνετε για ύπνο!

Άθλημα #3

Στη λίστα αυτή δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει το… τάβλι. Στην Ελλάδα αυτός που δεν ξέρει τάβλι είναι δακτυλοδεικτούμενος. Δεν υπάρχει καλοκαίρι που να μην ακούσουμε, έστω και μία φορά τον ήχο από τα πούλια και τα ζάρια. Εδώ που τα λέμε πριν καλοκαιριάσει ξεκινάνε οι επίδοξοι «el tavladoroi» να ζεσταίνονται για το τρίμηνο που έπεται. Μάλιστα έρευνες λένε πως εάν σε μια παρτίδα τάβλι δεν πέσουν τα ζάρια έξω από το τάβλι η παρτίδα ακυρώνεται και ξεκινάει εκ νέου μια άλλη.

Άθλημα #4

Μιας και καλοκαιριάζει όλοι – μηδενός εξαιρουμένου – θα βγουν στους δρόμους με τα αυτοκίνητα τους  για να μαζέψουν βιταμίνη D και να πιουν τον πρώτο παραλιακό καφέ. Οι δρόμοι θα γεμίσουν, και εμείς θα παρακολουθήσουμε τα προφανή μποτιλιαρίσματα, αλλά και την πανδαισία συμπεριφορών που μόνο ο λαός μας διακρίνεται. Προσπεράσματα, παρανομίες του κ.ο.κ, μουσική στη διαπασών λες και το αμάξι είναι κλαμπάκι, βωμολοχίες δίχως κάποιο περιορισμό και κόκκινα φανάρια που ήταν «βαθύ πορτοκαλί». Ομολογουμένως στην οδική συμπεριφορά είμαστε «το 10 το καλό»! Διαφέρουμε από τους άλλους και εάν θεσπιζόταν ένα τέτοιο άθλημα θα τους είχαμε όλους για πρωινό.

Άθλημα #5

Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα! Είμαστε πρώτοι σε αυτό και εάν υπάρχει μια σταγόνα ανταγωνισμού στα προηγούμενα «αθλήματα» εδώ δεν βλέπουν τη σκιά μας. Το 5ο άθλημα είναι το… «τζαμπατζιλίκι». Και για να μην παρεξηγηθώ δεν μιλάω για πράγματα που είναι αντικειμενικά ακριβά, αναφέρομαι για το εισιτήριο των ΜΜΜ, για τα διόδια, για την τζάμπα – βίαιη – είσοδο στα γήπεδα, ακόμα και για το δώρο «που δεν πρόλαβες να πάρεις» και εν τέλει δεν πήρες ποτέ! Στο θέμα του τζάμπα διακρινόμεθα παγκοσμίως, δεν είναι τυχαίο που έχει βγει η φράση «τζάμπα ξύδι είναι γλυκό σαν μέλι».

Διαβάστε επίσης:

Τι κάνεις κρυφά και ντρέπεσαι να πεις στους άλλους; Ξέρουμε! Είναι κάτι απ’ αυτά (Photos)

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved