Όταν στα social media μπορεί και η κουτσή Μαρία- ναι η αυθεντική- να φτιάξει σελίδα και site, πρέπει να κάνεις κάτι πραγματικά μοναδικό για να ξεχωρίσεις ανάμεσα στο πλήθος! Ο ipirotakis, γέννημα-θρέμμα Ηπειρώτης, μας στέλνει καθημερινά αδιάβαστους με τις ατάκες του! Κυριολεκτικά αδιάβαστους!

Το διαδικτυακό λεξικό της ηπειρώτικης ντοπιολαλιάς οπλισμένο με αστείρευτο χιούμορ μπορεί να σε κάνει να κολλήσεις με τις ώρες στον υπολογιστή σου!

O ipirotakis ανανεώνει συνεχώς τη σελίδα του και το hashtag #ipirotakis είναι πλέον γεμάτο με ατάκες που θα έλεγαν οι σύγχρονοι Ηπειρώτες στη διάλεκτό τους στην εποχή των social media!

Ζώντας στην Ήπειρο, ο ipirotakis δείχνει πως η παράδοση μπορεί να διατηρηθεί στην εποχή του Internet και μάλιστα να εξαπλωθεί με viral ρυθμούς!

Κφάθκις ή κανς οτ’ δεν άκσις;  Κατσ’ κατ και διάβαζε!

Τισινοιααάζ; Σι νοιάζ και σι παρανοιάζ! Διάβαζε να μαθαίνς!

Ποιος είναι, όμως, ο ipirotakis;

Το iPop.gr αναρωτήθηκε για την ταυτότητα του ανθρώπου που μας προκαλεί καθημερινά γέλιο, αλλά φυσικά ο ipirotakis θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του…

«Ποιος είσαι τελικά ipirotaki», τον ρωτήσαμε για να πάρουμε μια απάντηση που μας κάλυψε πλήρως!

Τήρα να δεις μάτιαμ΄. Ο ipirotakis α μπορούσι να’νι οποιουδσήποτες ιγ’αυτό κι’αγαπήθκι απ’ολνούς. Ίνι παλκάρ Ηπειρώτς , που σ’θυμίζ τ’συνήθιϊς τσ’γιαγιά’ς, τ’πάππους, τσ’κλασικής Ηπειρώτκης οικουγένειας

*Μετάφραση: Κοίτα να δεις μάτια μου. Ο ipirotakis θα μπορούσε να ‘ναι οποιοσδήποτε, γι’ αυτό κι αγαπήθηκε απ’ όλους. Είναι παλικάρι Ηπειρώτης, που σου θυμίζει τις συνήθειες της γιαγιάς σου, του παππού σου, της κλασικής Ηπειρωτικής οικογένειας

Και τελικά γιατί να μπούμε ipirotaki στη σελίδα σου; Τι θα κερδίσουμε;

Αν κανς μια ανάγνωσ’ στ’σελίδα’μ α καταλάβς οτ’ βγάνοντας στου ιντερνέτ λέιξ κι φράις απ’ν’Ήπειρου, θμόμαστι ντ’διάλεκτου. ‘Ερντε Ηπειρώτις κι γενκά κοσμάκς’ , απ’ολούθι να πουν ντ’καλησπέρατ’ς. Τσ’φτιαν του κέφ’ κι θμούντι του τόποτ’ς!

*Μετάφραση: Αν κάνεις μια ανάγνωση στη σελίδα μου θα καταλάβεις ότι βγάζοντας στο Ίντερνετ λέξεις και φράσεις απ’ την Ήπειρο θυμόμαστε τη διάλεκτο. Να ρθουν Ηπειρώτες και γενικά κόσμος από παντού να πουν την καλησπέρα τους! Τους φτιάχνει το κέφι και θυμούνται τον τόπο τους!

«Να ψάιξ ντ’ρίζας», μου είπε κλείνοντας ο ipirotakis βλέποντας το «Πρέβεζα» στη θέση του επωνύμου μου κι εγώ δεσμεύτηκα να κοιτάξω αν ήταν συγχωριανοί οι πρόγονοί μας!

Οι ατάκες που αγαπήσαμε!

Το πάγιο αίτημα όλων εργαζομένων. Πάντα και παντού!

Αφιερωμένο σ’ όλους εκείνους τους φίλους μας που βρέξει-χιονίσει θα είναι στην κοσμάρα τους!

Κι εμάς για βροχή μας είπαν σήμερα… Αλλά ο ήλιος λάμπει!

Για εκείνο τον φίλο σου που σε παίρνει, δεν το προλαβαίνεις και το επόμενο λεπτό που τον παίρνεις εσύ δεν το σηκώνει!

Η ατάκα που ΛΑΤΡΕΨΑΜΕ

Για όσους θυμούνται…Ελληνικό Κοινοβούλιο για πάντα!

Βρήκαμε επιτέλους από που βγαίνει το όνομα του θρυλικού Zonar’s που μαζεύει όλους τους Αθηναίους σελεμπριτάδες!

Κάποιος μας μάτιαξε…

Όλο κλάματα…

Κάνει κρύο πρόσεχε θ’ αρπάξεις κανένα κρύωμα!

Ρίξε κάτι πάνω σου καλή μου…

#ipirotakis #ksebletsot

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ipirotakis (@ipirotakis) στις

Κοίτα τη δουλειά σου!