Ξέρεις ήδη ότι είναι πολλοί εκείνοι που τρώνε Nutella με τυρί. Ναι, ναι μπορεί να το κάνει και ο κολλητός σου κρυφά τα βράδια κι απλά να στο κρύβει από ντροπή. Η Nutella, όμως, ξέρει. Πάντα ξέρει. Για όλους.

Και φυσικά αποφάσισε να τους δικαιώσει κυκλοφορώντας μια γεύση αποκλειστικά για εκείνους για να ταιριάζει απόλυτα με το τυράκι! Η νέα αλμυρή γεύση Nutella δεν είναι άλλη απ’ τη γαλοπούλα. Μαζί με το τυρί θα είναι σαν να τρως τοστάκι κανονικά και με τον νόμο, έχοντας πλέον και την επίσημη έγκριση της εταιρείας!

Εσάς τους δύσπιστους δεν σας καταλαβαίνω, όμως, καθόλου… Γιατί δηλαδή τώρα έχετε αμφιβολίες ότι σας λέμε την αλήθεια και θέλετε κι αποδείξεις;

Άντε να σας τις δώσουμε κι αυτές γιατί πάνω απ’ όλα έχουμε κάνει έρευνα και έχουμε ντοκουμέντα.

Η Nutella στο επίσημο site της στην Ελλάδα μας συστήνει τις χώρες στις οποίες έχει ισχυρή παρουσία. Οι χώρες είναι χωρισμένες ανά ήπειρο και εμείς μπήκαμε στο section της Ευρώπης. Εκεί βλέπουμε τις χώρες με αλφαβητική σειρά: Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γαλοπούλα, Γερμανία.

Όχι δεν είναι ότι δεν διάβασες κάτι σωστά… Ούτε εμείς κάναμε κάποιο λάθος πάνω στον ειρμό μας. Στο site γράφει γαλοπούλα. Ναι, ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ, Γ-Α-Λ-Ο-Π-Ο-Υ-Λ-Α.

Κι αν αναρωτιέσαι τι είναι η γαλοπούλα, η απάντηση είναι απλή: Είναι η Τουρκία, όπως βλέπουμε κι απ’ τη σημαία πάνω στο βαζάκι.

Όπως όλοι -μάλλον;!- ξέρουμε η Τουρκία στα αγγλικά λέγεται Turkey. Turkey, όμως, είναι και η γαλοπούλα. Εμείς το ξέρουμε, το Google translate, όμως, όπως πολλές φορές έχουμε πει, χρειάζεται μερικές βελτιώσεις!

nutella γαλοπούλα Τουρκία

Η Nutella κατάφερε να βάλει λίγο περισσότερο χιούμορ στην καθημερινότητά μας και να μας φτιάξει πραγματικά τη διάθεση, δικαιώνοντας όλους τους συντάκτες και χρήστες στα social media που όλα αυτά τα χρόνια μετέφραζαν την Τουρκία ως γαλοπούλα και δέχονταν bullying.

Αμέσως μετά τη γκάφα της Nutella, η κρυφή ομάδα που διακινούσε όλα αυτά τα χρόνια τη μετάφραση της Τουρκίας ως γαλοπούλας, έβγαλε το εξής σύνθημα:

Κανένα bullying πια, ελευθερία στη μετάφραση του λόγου, ενωμένοι δυνατοί στο πλευρό του Google Translate

Φυσικά, δεν είναι μόνο η Τουρκία που χάθηκε στη μετάφραση της Nutella, υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα. Για να δούμε την παρατηρητικότητά σας, ποια χώρα είναι επίσης γραμμένη μ’ έναν παράδοξο τρόπο;

Αν δυσκολεύτηκες να το βρεις, σου αποκαλύπτουμε την απάντηση: Λάτβια (Λετονία)