Πολλές φορές, όταν παρατηρούμε ότι οι παλμοί της καρδιάς μας είναι πολύ υψηλοί ή αισθανόμαστε κάποιες αρρυθμίες, ο καρδιολόγος μας συμβουλεύει να βάλουμε μια συσκευή Holter. Επειδή δεν ξέρουμε τι είναι Holter, είναι μια συσκευή παρακολούθησης της καρδιάς που καταγράφει τη δραστηριότητα της για 24 ή 48 ώρες. Έτσι μέσω αυτής της συσκευής παρακολουθούμε την καρδιά και τα αποτελέσματα τα δίνουμε στο θεράπων ιατρό για να εντοπίσει τυχόν πρόβλημα στην καρδιά.

Το ήξερες ότι αυτές είναι οι τροφές που βοηθούν στην υγεία της καρδιάς;

Τι είναι η συσκευή Holter και ποια είναι η μορφή της;

Η συσκευή Holter είναι μια φορητή συσκευή ηλεκτροκαρδιογραφήματος που καταγράφει τον ρυθμό και τη δραστηριότητα της καρδιάς μας. Δίνει στον επιβλέποντα ιατρό μια πλήρη εικόνα του τι κάνει ο καρδιακός σας ρυθμός καθώς κάνουμε τις καθημερινές μας δραστηριότητες.

Το μέγεθος της συγκεκριμένης συσκευής είναι ιδιαίτερα μικρό, περίπου σαν ένα κινητό τηλέφωνο και λειτουργεί με μπαταρία. Παράλληλα, είναι εξοπλισμένο με καλώδια και ηλεκτρόδια που κολλάνε στο δέρμα μας. Όταν το φοράμε, μπορούμε να κάνουμε κανονικά το καθημερινό μας πρόγραμμα και δεν μας εμποδίζει σε τίποτα. Το όνομα της συσκευής προέρχεται από τον Δρ. Norman J. Holter, που δημιούργησε την συσκευή τη δεκαετία του 1950.

Τι εντοπίζει αυτή η συσκευή;

Η συσκευή Holter είναι ένα μηχάνημα που μπορεί να εντοπίσει διάφορες παθήσεις της καρδιάς και να βγάλει ο γιατρός που μας παρακολουθεί χρήσιμα συμπεράσματα για την κατάσταση της υγείας μας. Πιο συγκεκριμένα, αυτή η συσκευή μπορεί να εντοπίσει τις αιτίες για ορισμένες διαταραχές όπως αρρυθμία, αίσθημα παλμών της καρδιάς και ανεξήγητη ζάλη. Παράλληλα, μέσω της συσκευής Holter, μπορεί να γίνει εμφανές αν η καρδιά παίρνει οξυγόνο, αν τα φάρμακα που παίρνουμε για κάποια θεραπεία της καρδιάς είναι αποτελεσματικά ή όχι.

Ακόμα, είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι η εξέταση είναι τελείως ανώδυνη και δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβόμαστε ή να έχουμε αμφιβολία για να την πραγματοποιήσουμε. Είναι ένα όπλο για να προλαμβάνουμε τυχόν διαταραχές της καρδιάς που θα επηρεάσουν την υγεία μας. Τέλος, είναι απαραίτητο μετά το τέλος της εξέτασης να στέλνουμε τα αποτελέσματα που κατέγραψε η συσκευή Holter στον γιατρό μας, με σκοπό να μας ενημερώνει για την κατάσταση της καρδιάς και να συζητάμε από κοινού τυχόν θεραπείες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News