Σίγουρα έχεις ακούσει πολλούς να λένε ότι πίνουν νερό το πρωί, με το που ξυπνάνε, πριν καν το πρωινό. Εσύ πίνεις νερό μόλις ξυπνήσεις το πρωί; Το κάνεις κάθε μέρα ή έτυχε απλά μια φορά; Τελικά είναι ωφέλιμο;

Πολλοί τονίζουν πως είναι σημαντικό να πίνεις ένα ποτήρι νερό με το που ξυπνάς το πρωί. Ωστόσο, το νερό δεν είναι πάντα αυτό που θες να πίνεις πρωί πρωί κι ίσως να μην σου κάνει και καμία αίσθηση το να πίνεις νερό κάθε πρωί. Βέβαια, ανεξάρτητα με το αν σου αρέσει ή όχι, υπάρχει απάντηση στο αν είναι καλό να το κάνεις κάθε μέρα.

Είναι καλό τελικά να πίνεις νερό μόλις ξυπνήσεις το πρωί;

Φυσικά και το να πίνεις ένα ποτήρι χλιαρό νερό κάθε πρωί μπορεί να έχει απίστευτα θεραπευτικά οφέλη για τον οργανισμό σου. Όσο κοιμάσαι το σώμα σου δεν ενυδατώνεται με κάποιον τρόπο, καθώς δεν προσλαμβάνει υγρά κι έτσι μόλις ξυπνάς έχει ανάγκη το νερό. Ναι, το νερό κι όχι τον καφέ. Γιατί όμως;

Ενυδατώνεσαι

Σύμφωνα με την Alanna Waldron, το νερό είναι η καλύτερη επιλογή για να ξεκινήσεις σωστά την ημέρα σου, καθώς το βράδυ ο οργανισμός σου αφυδατώνεται κι έτσι το πρωί καλό θα ήταν να πίνεις νερό πριν από οποιοδήποτε άλλο ρόφημα. Με άλλα λόγια, πρώτα ένα ποτήρι νερό, και μετά ο καφές σου.

πίνεις νερό μόλις ξυπνήσεις
Pexels

Ενεργοποιείται ο μεταβολισμός σου

Ένα δροσερό ποτήρι νερό το πρωί με το που ξυπνάς μπορεί να ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό σου μέχρι και 24%.

Αποτοξινώνεσαι

Όπως έχουμε πει πολλές φορές, η πρόσληψη υγρών βοηθά τον οργανισμό σου να αποτοξινωθεί, διώχνοντας μακριά τις τοξίνες. Έτσι λοιπόν, το να ξεκινάς τη μέρα σου μ’ ένα ποτήρι νερό, θα σε βοηθήσει να καθαρίσεις το παχύ σου έντερο, με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολη και η απορρόφηση των συστατικών από τον οργανισμό.

πίνεις νερό μόλις ξυπνήσεις
Pexels/Daria Shevtsova

Τρως λιγότερο

Το νερό όχι μόνο σε ενυδατώνει, αλλά και σου “κόβει” την όρεξη πολλές φορές. Όταν πίνεις ένα ποτήρι νερό πριν από οποιοδήποτε γεύμα θα φας και λιγότερο, αφού το στομάχι σου γεμίζει, χωρίς όμως να παίρνει θερμίδες.

Λειτουργεί καλύτερα ο εγκέφαλός σου

Το νερό το πρωί ισούται με καλύτερη εγκεφαλική λειτουργεία και περισσότερη διαύγεια. Ο εγκέφαλός σου όταν είναι ενυδατωμένος είναι πολύ πιο αποτελεσματικός και λειτουργεί πλήρως. Μην ξεχνάς πως κατ’ επέκταση έχεις και καλύτερη διάθεση.

Αν, λοιπόν, θες να έχεις περισσότερη ενέργεια το πρωί, ξεκίνα να πίνεις ένα ποτήρι νερό κάθε μέρα με το που ξυπνάς!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News