Ο Ryan Reynolds ανακάλυψε ότι είχε έναν «λεπτό πολύποδα» στο παχύ έντερο κατά την πρώτη του κολονοσκόπηση, την οποία και μετέδιδε για να αποστιγματίσει τη διαδικασία! Ryan, σε αγαπάμε!

Ο ηθοποιός του «Deadpool» και ο συμπρόεδρός του στο ποδοσφαιρικό κλαμπ Wrexham, Rob McElhenney, αποφάσισαν να συνεργαστούν με το Lead From Behind, έναν οργανισμό ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, για να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους, ειδικά τους άνδρες, να προχωρήσουν στη διαδικασία όταν έρθει η ώρα.

Τα συμπτώματα του καρκίνου που δε πρέπει να αγνοείς

Ryan Reynolds – Κολονοσκόπηση: Το βίντεο που πρέπει να δεις

Σε ένα βίντεο στο YouTube που ανέβηκε στη σελίδα του Reynold την Τρίτη 13/9, οι δυο τους εξήγησαν ότι ήθελαν να αποδείξουν πώς αυτό το «απλό βήμα» μπορεί να «σώσει ζωές».

«Κανονικά δεν βιντεοσκοπούσα ποτέ καμία ιατρική διαδικασία, ούτε θα την μοιραζόμουν δημόσια», είπε ο Reynolds.

«Αλλά δεν μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο κάθε μέρα, οπότε το να ευαισθητοποιήσεις για μία κατάσταση που σίγουρα σώσει ζωές, είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Αυτός ο λόγος αποτελεί ένα βασικό κίνητρο για μένα να επιτρέψω σε μία κάμερα να καταγράψει τη στιγμή της κολονοσκόπησης.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο Reynolds ανακάλυψε ότι βρήκε έναν «εξαιρετικά λεπτό πολύποδα» στη δεξιά πλευρά του παχέος εντέρου του, ο οποίος αφαιρέθηκε αμέσως.

Ryan Reynolds κολονοσκόπηση

«Η εξέταση αυτή ήταν σωτήρια – δεν αστειεύομαι και δεν γίνομαι δραματικός», αποκάλυψε ο γιατρός στον ηθοποιό καθώς έδειχνε τις εικόνες από την διαδικασία. «Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που όλοι πρέπει να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη εξέταση. Δεν είχες συμπτώματα».

Όσο για τον McElhenney, ο γιατρός του αποκάλυψε ότι βρήκαν τρεις πολύποδες που «δεν ήταν κάτι σπουδαίο, αλλά σίγουρα ήταν καλό που τους βρήκαμε νωρίς και τους αφαιρέσαμε».

Ο ενθουσιασμένος σταρ του «Always Sunny in Philadelphia», αστειεύτηκε ότι «κέρδισε» τον «διαγωνισμό εξέτασης» δεδομένου του γεγονότος ότι είχε δύο περισσότερους πολύποδες από τον Reynolds.

«Ο καρκίνος του παχέος εντέρου μπορεί να προληφθεί», αναγράφεται ένα μήνυμα σε μια μαύρη οθόνη στο τέλος του βίντεο. «Εάν είσαι 45 ετών και άνω, ρώτησε τον γιατρό σου σχετικά με την κολονοσκόπηση. Η εξέταση που βοήθησε τον Rob και τον Ryan να ξεπεράσουν τον καρκίνο…».

Τι είναι η κολονοσκόπηση;

Η κολονοσκόπηση είναι η ενδοσκοπική εξέταση του παχέος εντέρου και του τελικού μέρους του λεπτού εντέρου με τη χρήση μικροσκοπικής κάμερας που εφάπτεται σε έναν σωλήνα, ο οποίος εισάγεται από τον πρωκτό. Η εξέταση μπορεί να οδηγήσει σε οπτική διάγνωση έλκους και παρέχει τη δυνατότητα βιοψίας και αφαίρεσης πιθανών κακοηθών όγκων στο έντερο.

Όλοι μας, άντρες και γυναίκες, σύμφωνα με τις νεότερες οδηγίες της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ACS) θα πρέπει να υποβληθούμε σε κολονοσκόπηση αναφοράς στην ηλικία των 45 ετών. Οι οδηγίες είναι σαφείς: δεν χρειάζεται κάποιος να έχει συμπτώματα για να εξεταστεί.

H ACS έχει πρόσφατα κατεβάσει την ηλικία έναρξης του προ-συμπτωματικού ελέγχου για καρκίνο παχέος εντέρου από τα 50 στα 45 έτη, διότι, μέσα από τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ετών αναγνωρίζονται αυξανόμενοι ρυθμοί εμφάνισης καρκίνου παχέος εντέρου σε νέους ενήλικες (κάτω των 50 ετών). Το κάθε πότε θα πρέπει να επαναλαμβάνεται η κολονοσκόπηση εξατομικεύεται.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News