«Μες στα σεντόνια μυρίζει ακόμα η δική σου ανδρική κολόνια» λέει το άσμα κι εμείς αναρωτιόμαστε πόσο καιρό έχει να πλύνει τα σεντόνια της η κυρία; Πρέπει να αλλάζεις σεντόνια μετά το σεξ, κι αν ναι πόσο συχνά;

Ξέρουμε πως όταν έρχεται η ώρα να βάλεις πλυντήριο είναι το χειρότερό σου. Βαριέσαι να το βάλεις, να περιμένεις, να το απλώσεις και μετά σιδέρωμα. Δεν μπορείς, όμως, να κάνεις διαφορετικά. Κι ενώ βάζεις τα ρουχαλάκια σου που θες να μοσχομυρίζουν και τα εσώρουχά σου, μήπως ξεχνάς κάτι; Ξεχνάς τα σεντόνια! Δεν δίνεις τη σημασία που πρέπει και δεν τα πλένεις όσες φορές πρέπει.

Καθώς δεν τα βλέπεις βρώμικα, λες «τραβάνε ακόμα πέντε μέρες». Αμ δε!

Οπότε, πόσο συχνά πρέπει να αλλάζεις τα σεντόνια σου και ειδικά αν κάνεις σεξ συχνά-πυκνά; Θα σου δώσουμε ένα στοιχείο: Πρέπει να τα αλλάζεις πολύ πιο συχνά απ’ ότι το κάνεις!

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζεις τα σεντόνια μετά το σεξ;

Προκειμένου να σε… τρομάξουμε λίγο πρώτα, πρέπει να σου πούμε ότι εγκυμονούν κίνδυνοι για την υγεία σου αν δεν πλένεις τα σεντόνια σου μετά το σεξ. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε απ΄το Mattress Advisor ζήτησε από περισσότερους από 1.000 ανθρώπους να πουν κάθε πότε αλλάζουν τα σεντόνια τους. Και τα αποτελέσματα ήταν μάλλον απογοητευτικά.

Πιθανότατα περνάς το ένα τρίτο της ζωή σου στο κρεβάτι! Κι αν έχεις τις βασικές συνήθειες ύπνου (τουλάχιστον ένα 8ωρο), αν αράζεις στο κρεβάτι και βλέπεις σειρές ή αν κάνεις μαραθώνιο σεξ, τότε αυτό το ποσοστό αυξάνεται.

Μην κρύβεσαι κάτω απ΄τα σκεπάσματα διαβάζοντάς το, γιατί μάλλον τα σεντόνια σου είναι βρώμικα!

σεντόνια μετά το σεξ
Freepik

Σύμφωνα με τη μελέτη, ο μέσος όρος των ημερών που οι Αμερικανοί κρατάνε τα ίδια σεντόνια ήταν 24,4 μέρες! Συγκεκριμένα, οι άνδρες τα διατηρούν κατά μέσο όρο 29,6 μέρες (απίστευτο!) και οι γυναίκες 19,4 μέρες!

Πώς να καθαρίσεις με 4 απλά βήματα το στρώμα του κρεβατιού σου

Αυτοί οι αριθμοί αλλάζουν όταν υπάρχει και το σεξ στη μέση. Οι γυναίκες αλλάζουν τα σεντόνια τους πιο συχνά όταν κάνουν σεξ , ενώ οι άνδρες τα αλλάζουν όταν ξέρουν ότι θα μοιραστούν το κρεβάτι τους με κάποιον άλλο (βρε αγόρια!). Μετά το σεξ, οι άνδρες διατηρούν τα ίδια σεντόνια για περίπου 11 μέρες κατά μέσο όρο ενώ οι γυναίκες για 4 μέρες.

Κι όμως κανείς δεν το παραδέχεται! Στην έρευνα οι συμμετέχοντες δήλωσαν πως είναι αηδία να μην αλλάζεις τα σεντόνια σου μετά το σεξ. Και μάλλον είπαν μερικά ψεματάκια, όπως φάνηκε στη συνέχεια!

Ποια είναι η γνώμη των ειδικών;

Γενικά πρέπει να πλένεις τα σεντόνια σου τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. «Δεν έχει σημασία αν κάνεις σεξ ή όχι, το σώμα εκκρίνει υγρά, οσμές και όλα είναι στο κρεβάτι», αναφέρει η Lily Cameron ειδικός καθαρισμού στο Fantastic Services. «Η αλλαγή των σεντονιών μια φορά την εβδομάδα είναι κανόνας κι αν περνάς περισσότερο χρόνο στο κρεβάτι τότε πρέπει να τα αλλάζεις πιο συχνά», δηλώνει η ίδια.

Μπορεί να βαριέσαι να βάλεις πλυντήριο αλλά παίζεις με θέματα υγείας; Δεν παίζεις, γι’ αυτό σήμερα κοιμήσου σε καθαρά σεντόνια!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News