Η αλήθεια για το τι γίνεται στις ΜΕΘ με κορονοϊό είναι σκληρή. Το τι βιώνουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία όλου του κόσμου είναι σχεδόν αδύνατο να περιγραφεί. Οι δραματικές ώρες με τους ασθενείς αποτυπώνονται σε ένα συγκλονιστικό video.

O Dr. Craig Spencer έδωσε μάχη με τη νόσο Έμπολα για να κρατηθεί στη ζωή ενώ εργαζόταν με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στην Δυτική Αφρική.

Τώρα, ο ίδιος εργάζεται ως γιατρός σε επείγοντα περιστατικά στη Νέα Υόρκη, εν μέσω πανδημίας. Σε ένα συγκλονιστικό animated video περιγράφει τις δραματικές στιγμές μέσα στις ΜΕΘ που είναι γεμάτες με ασθενείς με κορονοϊό.

«Τα χέρια σου στα δικά τους. Σκέφτεσαι την οικογένειά τους. Στο σπίτι. Κλάμα με αναφιλητά», γράφει ο ίδιος περιγράφοντας το πώς περνάει μια μέρα στο νοσοκομείο.

Ο Dr. Craig Spencer αποφάσισε να δημιουργήσει ένα συγκλονιστικό animated video για να περιγράψει τα όσα ζει καθημερινά.

Καθώς ο COVID-19 εξαπλώνεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της Αμερικής, είναι δύσκολο να περιγράψουμε την κατάσταση που βιώνουν στα νοσοκομεία οι εργαζόμενοι στην υγεία και οι ασθενείς. Φτιάξαμε αυτό το βίντεο, αναπαριστώντας μία μέρα στις ΜΕΘ, για να δείξουμε την οδυνηρή πραγματικότητα και ως μία υπενθύμιση γιατί πρέπει όλοι να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση. Σας παρακαλώ να το παρακολουθήσετε

Το video δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το κανάλι AJ+ του Al Jazeera και δείχνει όλα όσα βιώνουν οι ασθενείς στις ΜΕΘ, οι νοσηλευτές και οι γιατροί.  

«Ίσως ακούσεις ανθρώπους να λένε πως ο ιός δεν είναι αληθινός. Είναι. Ίσως ακούσεις ανθρώπους να λένε πως τα πράγματα δεν είναι άσχημα. Είναι. Ίσως ακούσεις ανθρώπους να λένε πως ο ιός δεν μπορεί να σε καταβάλει και να σε ρίξει. Μπορεί. Επέζησα από τη νόσο Έμπολα. Φοβάμαι τον κορονοϊό», αναφέρει ο ίδιος και πραγματικά μας ανατριχιάζει.

Ας κρατηθούμε απ’ αυτά τα λόγια κι ας κάνουμε όλοι λίγη ακόμα υπομονή για να το περάσουμε κι αυτό.

Δες το συγκλονιστικό video για τις ΜΕΘ με κορονοϊό:

Slow motion video δείχνει γιατί πρέπει να φοράμε μάσκα

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News