Τροποποίηση των ανώτατων ορίων τιμής χρέωσης για τα μοριακά τεστ (PCR) ανακοίνωσε η κυβέρνηση, και συγκεκριμένα του υπουργείο Ανάπτυξης. Πλέον θα είναι στα 47 ευρώ με ισχύ από την Πέμπτη, 6/1.

Από τα 60 ευρώ, που ήταν μέχρι τώρα, η τιμή ενός PCR test, με την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης μειώνεται και το πλαφόν τίθεται στα 47 ευρώ: 35 ευρώ θα είναι το ανώτερο όριο της χρέωσης για την ανάλυση του δείγματος και 12 ευρώ για τη δειγματοληψία. 

Ωστόσο, αν η δειγματοληψία για ένα PCR test δεν γίνει σε διαγνωστικό κέντρο ή ιδιωτική κλινική, τότε δεν υπάρχει πλαφόν και η τιμή μπορεί να διαμορφωθεί ελεύθερα.

Είναι η παράλλαξη Omicron περισσότερο επικίνδυνη για τα παιδιά;

Πόσο κοστίζει το PCR; Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό, τα διαγνωστικά εργαστήρια και τις ιδιωτικές κλινικές ότι από την Πέμπτη 06/01/2022 τροποποιούνται τα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης (πλαφόν) για το διαγνωστικό έλεγχο με τη μέθοδο PCR ως εξής:

  1. Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, το ποσό των τριάντα πέντε (35) ευρώ.
  2. Ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των δώδεκα (12) ευρώ.

Τα προαναφερθέντα ανώτατα όρια τιμής χρέωσης δεν εφαρμόζονται στην περίπτωση κατά την οποία η δειγματοληψία πραγματοποιείται εκτός ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και ιδιωτικών κλινικών οπότε η τιμή τους διαμορφώνεται ελεύθερα.

Τα ανωτέρω θα προβλέπονται σε Απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη που βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης.

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τη μάσκα KN-95 που θα φοράμε σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ

Πόσο κοστίζει το rapid και το self test;

Για το τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορονοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο ταχείας δοκιμασίας (rapid test) ως ανώτατο όριο του αθροίσματος της τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, και της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές και σε κάθε άλλο σημείο λιανικής πώλησης το ποσό των δέκα ευρώ (10 €).

Μετάλλαξη Όμικρον, Δέλτα, γρίπη ή κρυολόγημα; Δες τα συμπτώματα και προστάτευσε τον εαυτό σου

Οι τιμές των self test που διατίθενται αυτή τη στιγμή στα φαρμακεία ξεκινούν από 6€ και φτάνουν μέχρι τα 10€, αναλόγως την κατασκευάστρια εταιρεία –κυκλοφορούν αρκετά διαφορετικά, τα οποία όμως δεν έχουν ιδιαίτερες διαφορές μεταξύ τους.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News