Τα εμβόλια κορονοϊού έχουν μπει πλέον στη ζωή μας και όλοι μας σκεφτόμαστε για το αν θα εμβολιαστούμε ή όχι. Αναμφίβολα, οι εταιρείες που έχουν παράγει εμβόλια είναι πολλές για τις οποίες το iPop.gr έχει μαζέψει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για σένα, ώστε να μην αγχωθείς τελευταία στιγμή να διαλέξεις ποιο να κάνεις.

Όλες οι πληροφορίες για τα εμβόλια κορονοϊού

Pfizer/BioNTech

Κλινικές δοκιμές του εμβολίου έγιναν σε 44.000 εθελοντές. Απαιτείται λήψη δύο δόσεων του εμβολίου. Συνιστάται θερμοκρασία συντήρησης στους μείον 70 βαθμούς Κελσίου. Αποτελεσματικότητα 95%. Η Pfizer ήταν η πρώτη εταιρεία που ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα και σχεδιάζει να εξασφαλίσει 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις το 2021.

Moderna

Κλινικές δοκιμές του εμβολίου έγιναν σε 30.000 εθελοντές. Απαιτείται λήψη δύο δόσεων του εμβολίου. Συνιστάται θερμοκρασία συντήρησης στους 2- 8 βαθμούς Κελσίου. Αποτελεσματικότητα 95%. Τόσο το εμβόλιο της Pfizer όσο και της Moderna χρησιμοποιούν μια νέα τεχνολογία που ονομάζεται synthetic messenger RNA, για να ενεργοποιήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα κατά του ιού. Η Moderna αναμένεται να έχει 20 εκατομμύρια δόσεις για τις ΗΠΑ και 100 εκατομμύρια παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς.

25+1 ερωτήσεις – απαντήσεις για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

AstraZeneca

Κλινικές δοκιμές του εμβολίου έγιναν σε 65.000 εθελοντές. Απαιτείται λήψη δύο δόσεων του εμβολίου. Συνιστάται θερμοκρασία συντήρησης στους 2- 8 βαθμούς Κελσίου. Αποτελεσματικότητα 70%. Η AstraZeneca έχει πετύχει συμφωνίες για 3 δισεκατομμύρια δόσεις, προτού ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της μελέτης στα τέλη του σταδίου.

Novavax

Κλινικές δοκιμές του εμβολίου έγιναν σε 45.000 εθελοντές. Απαιτείται λήψη δύο δόσεων του εμβολίου. Συνιστάται θερμοκρασία συντήρησης στους 2- 8 βαθμούς Κελσίου. Σημαντικό να σημειωθεί πως αυτή η εταιρεία βιοτεχνολογίας δεν έχει φέρει ποτέ ως τώρα ένα προϊόν στην αγορά.

Johnson & Johnson

Κλινικές δοκιμές του εμβολίου έγιναν σε 60.000 εθελοντές. Απαιτείται λήψη μιας δόσης του εμβολίου. Συνιστάται θερμοκρασία συντήρησης στους 2- 8 βαθμούς Κελσίου. Από τα κορυφαία υποψήφια εμβόλια καθώς προσφέρει εύκολη διανομή που απαιτεί μόνο μία δόση και τυπική ψύξη. Για να εξασφαλίσει καλύτερα αποτελέσματα ανακοίνωσε ξεχωριστή δοκιμή με δύο δόσεις τον Νοέμβριο. Η Ρωσία και η Κίνα έκαναν την ασυνήθιστη επιλογή να επιτρέψουν τη διανομή εμβολίων προτού πραγματοποιηθούν κλινικές μελέτες μεγάλης κλίμακας.

Απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις για το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Ποιοι θα το κάνουν πρώτοι, πόσο κοστίζει και πώς κλείνουμε ραντεβού;

Sputnik V

Κλινικές δοκιμές του εμβολίου έγιναν σε 40.000 εθελοντές. Απαιτείται λήψη δύο δόσεων του εμβολίου. Συνιστάται θερμοκρασία συντήρησης στους -18 βαθμούς Κελσίου. Αποτελεσματικότητα 91%.

Sinopharm

Κλινικές δοκιμές του εμβολίου έγιναν σε 50.000 εθελοντές. Απαιτείται λήψη δύο δόσεων του εμβολίου. Συνιστάται θερμοκρασία συντήρησης στους -18 βαθμούς Κελσίου. Η Sinopharm χορήγησε εκατοντάδες χιλιάδες δόσεις προτού ελεεχθεί πλήρως το εμβόλιό της. Σε αυτή τη φάση εργάζεται για την παραγωγή δύο υποψήφιων εμβολίων που βρίσκονται σε τελικά στάδια.

Σημαντική σημείωση!

Πριν αποφασίσεις να κάνεις το εμβόλιο κορονοϊού, θα πρέπει να γνωρίζεις πως στην Ελλάδα είναι -προς το παρόν- διαθέσιμα τα εμβόλια της Pfizer/BioNTech και της Moderna. Μάλιστα, οι δόσεις και απ’ τις δύο εταιρείες είναι ήδη στη χώρα μας κι έχει ξεκινήσει η διαδικασία των εμβολιασμών.

Επίσης, όσοι εν τέλει αποφασίσουν να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους προσωπικούς τους ιατρούς. Θα πρέπει να τους συμβουλευτούν για το πότε πρέπει να κάνουν το εμβόλιο, αλλά και να μάθουν λεπτομέρειες σχετικά με την επαναληπτική δόση του εμβολίου. Σημαντικό θα είναι όσοι θέλουν να εμβολιαστούν, να προβούν σε εξετάσεις για τυχόν αλλεργίες, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα σε πιθανά συμπτώματα που θα προκύψουν μετά τον εμβολιασμό.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News