Σύμφωνα με τον Τσάρλι Τσάπλιν, μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μία χαμένη μέρα και δε θα μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να διαφωνήσουμε. Σε ποιον δεν αρέσει να γελάει και σε ποιον δεν αρέσει να περιτριγυρίζεται γύρω από άτομα που γελούν και χαμογελούν συνέχεια; Το γέλιο είναι κάτι φυσικό και χαλαρωτικό και από πολλούς θεωρείται και ένα τρόπος διαλογισμού. Εάν καταφέρουμε να γελάσουμε, μπαίνουμε σε ένα άλλο επίπεδο, όπου δεν υπάρχει ούτε σκέψη, ούτε χρόνος. 

Το γέλιο είναι τόσο θεραπευτικό, τόσο στον τομέα της ψυχολογίας όσο και στον τομέα της υγείας, κι αν μάθεις τα οφέλη του, είμαι σίγουρη πως δε θα σταματήσεις να γελάς ποτέ!

Τι αλλάζει μέσα σου όταν γελάς;

Το γέλιο βελτιώνει τις διαπροσωπικές σου σχέσεις

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι το γέλιο σε κάνει πιο ανοιχτό και κοινωνικό σε νέους ανθρώπους και σε βοηθά να χτίσεις και να ενισχύσεις τις ήδη υπάρχουσες σχέσεις σου με ισχυρότερους δεσμούς. Ας είμαστε ρεαλιστές, φαντάσου τη ζωή σου χωρίς γέλιο. Κάθε φιλία ή σχέση με συναδέλφους χωρίς γέλιο θα ήταν απλώς βαρετή και κουραστική.

Ενισχύει τη μνήμη σου και μειώνει το άγχος

Μια μελέτη έδειξε ότι το γέλιο μπορεί να οξύνει την ικανότητά σου να θυμάσαι πράγματα, μειώνοντας παράλληλα την κορτιζόλη, ειδικά σε ηλικιωμένους. Ακόμα κι αν νομίζεις ότι έχεις φοβερή μνήμη, μπορείς από σήμερα να την ενισχύσεις βάζοντας λίγο περισσότερο γέλιο στη ζωή σου!

Βελτιώνει την υγεία σου

Μια μελέτη σε διαβητικούς ασθενείς διαπίστωσε ότι το συχνό και καθημερινό γέλιο μειώνει το άγχος και τις πιθανότητες φλεγμονής. Επιπλέον, ένα αστείο γεγονός και ένα καλό και δυνατό γέλιο ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σου συστήματος, ενώ παράλληλα μειώνει τις ορμόνες που σχετίζονται με το στρες.

γέλιο οφέλη
Pexels

Το γέλιο σε κάνει πιο όμορφο

Είσαι όμορφη και δε χρειάζεσαι εμένα για να στο πω, ελπίζω να το ξέρεις! Αλλά έρευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που γελούν συχνά εκπέμπουν μια θετική αύρα και ενέργεια ενώ παράλληλα λάμπει και φωτίζει ολόκληρο το πρόσωπό τους, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που τους περιτριγυρίζουν να τους βλέπουν ακόμα πιο όμορφους! Χαμογέλα λίγο πιο συχνά και δες μέχρι που μπορεί να φτάσει τόση ομορφιά!

Γέλα και θα γίνεις η καλύτερη μαθήτρια!

Συνήθως όταν προσπαθείς να μάθεις κάτι νέο για εσένα, είτε πρόκειται για τα μαθήματα του σχολείου, είτε για κάποιο χόμπι, πιστεύεις ότι με το να είσαι σοβαρή θα λειτουργείς περισσότερο αποδοτικά. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση! Σύμφωνα με έρευνες η καλή αίσθηση του χιούμορ και η ευχάριστη ενέργεια δημιουργεί ένα θετικό κλίμα το οποίο από μόνο του σε τραβάει να ασχοληθείς περισσότερο με τις υποχρεώσεις σου. Απέβαλε, λοιπόν, την γκρίνια και την σοβαρότητα και δες τη ζωή σου να αλλάζει προς το καλύτερο.

Το γέλιο κάνει όλο τον κόσμο καλύτερο

Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο και σύμφωνα με τους επιστήμονες οι άνθρωποι γίνονται πιο ευαίσθητοι, αποκτούν ενσυναίσθηση και νοιάζονται για τον συνάνθρωπό τους. Επιπλέον, ενισχύεται η εξυπνάδα και λειτουργεί το μυαλό ταχύτερα. Φαντάσου, λοιπόν, πόσο όμορφος θα ήταν ο κόσμος αν γελούσαμε λίγο περισσότερο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News